Najpotrebnejsi tunel

Mluvil jsem o tunelu Karpaty.

Ja som dal Branisko (2-rúru) z dovodu častých uzavretí tej prvej. Myslím, že pootvorení druhej by sa znížil počet kolízií v tej jednej rúre.
Višňové je síce potrebnejší ale možeme byť radi, ak sa tunel dostavia do roku 2015.

Prepac, ale dovolim si 1 poznamku. PRD sa vyznas do slovenskej dialnicnej siete :wink: [/urazka]
Kade by si chcel tahat tranzit okolo BA? To aj okruh okolo Prahy pokladas za zbytocny?

Ne. Ale D4 je POLOOKRUH, takže bych ji podporoval pouze tehdy, jestli bude na severní nebo jižní část (to je fuk) přeložena D1.

Takze ked nemozme kvoli hraniciam stavat cely okruh, radsej ju nestavajme vobec a nechajme ucpat celu BA. :wink:
S tou D1 som to nepochopil - kam by mala byt akoze prelozena?

No a ten ešte stále nie je definitívnym pre diaľnicu D4. Takže si mimo.

Dialniciar, chytas zbytocne za slovicka. Tunel Karpaty istotne niekedy bude stat a je len otazkou casu, kedy bude oficialne zaradeny aj tento usek do D4. Je dokonca jedno v akom variante, kedze vsetky realne varianty su si podobne.

v tomto prípade ale bolo cieľom chytať za slovíčka človeka, ktorý nerozumie diaľniciam SR (možno ani ČR, Rakúska atď.), aby videl čo za “múdrosť” napísal

inak do r. 2015 sa tunel MK stavať nezačne, lebo ak sa začnú tunely na D1/D3 tak nebudú stavebné kapacity

no som zvedavy, ci sa tunelom Karpaty bude riesit neunosna situacia tych, ktori jazdia z Race do Lamaca na nakupy… alebo ci niekoho napadne, ze by este pred D4 bolo dobre postavit severny prietah cez Bratislavu

i15, myslis asi Severnu tangendu. Iste, aj ona je velmi potrebna, avsak tranzit z dialnic na nu nepresunies. D4 riesi podstatne viac, nielen tranzit, ale aj rychlejsi presun do W, prepravu medzi meststkymi castami, nehovoriac o obrovskych planovanych projektoch v jej okoli (South city, cepit, lamacska brana), prepojenie D1 a D2 a este aj odstrani nezmyselne trasovanie D1 cez stred mesta :slight_smile: Podla mna by sa ziaden investor nezapodieval extremne drahou koncesiou D4 aj s tunelom Karpaty, keby nebola vynosna :slight_smile:

pre koncesionara by bolo najlepsie, keby sa ta tangenta nestavala, lebo by mu viac aut jazdilo po D4… :wink: ale pripada mi dost od veci, aby lokalna doprava v ramci BA jazdila cez 9km tunel…

neboj, neschopny magistrat v BA sa postara o to, aby severna tangenda nestala ani za 20 rokov :wink:

Mne lokalna preprava cez 9 km tunel vobec nepride od veci. Ako priklad uvadzam Graz s takmer 10 km tunelom. A onedlho aj Vieden s tunelom popod Dunaj.

Si myslim, ze pre mesto by bolo lepsie, keby lokalna doprava jazdila po lokalnych cestach a cez tunel Karpaty len tranzit.

po akych lokalnych cestach? Prave to je ten problem, ze lokalne cesty v tomto smere vobec neexistuju.

lokalna - myslim tu tangentu :slight_smile: Prial by som Bratislave, aby sa postavila este pred tunelom Karpaty

Inac, Pristavny most a usek Zilina-Martin su krasne priklady toho, ako to dopadne, ked sa miesa lokalna doprava s tranzitom…

Kým ZA-MT bude spoplatnená D1, tak akosi Prístavný most je grátis a v tom je chyba.

Kedysi sa tu na fore diskutovali dva tunely popod Karpaty - jeden dialnicny pre D4 (krizovatka s D2 pri Stupave) a jeden “mestsky” v osi Galvaniho-Bojnicka-Pekna cesta a mal by vyjst niekde na konci Lamaca a napojit sa na dnesnu cestu do DNV a VW. Severna tangenta je trosku o inom, to je prepojenie Prazskej/Brnianskej s Jarosovou (zhuba v trase Pionierskej ulice a su tu aj nazory, zeby to malo ist este dalej)

Nejde ani tak o schopnost, ci neschopnost ale o tom, ci na to bude vypracovany adekvatny projekt, ktory bude respektovat vsetky poziadavky mesta. Lebo zatial tu taky nebol, aj ked sa isty cas poklamovalo ze uz je tato zalezitost “kvazi” vo finalnej faze riesenia. Zadrhlo sa to vtedy na zlozitom prepojeni severnej tangenty s Racianskym mytom. Ostatne bolo v pohode.
Druhym problemom su samozrejme financie.

Realne to vyzera skor na nie, ako na ano.. :frowning:

no to sa nevylucuje :wink: tangenta sa zrejme postavi skorej ako karpatsky tunel,alebo si tunak niekto mysli, ze ten karpatsky tunel bude pred rokom 2020 ? :wink: