Ja by som sa priklonil k 3. volbe - eurofondy a statny rozpocet dat na vystavbu D a RC v ostatnych krajoch a celu D4 nechat postavit PPP
A budu spokojni vsetci
ja som tiez za tuto moznost. myslim si vsak ze problemy v BA nesposobuje chybajuci obchvat, pretoze ludia idu do centra. BA cez D1 a D2 sa uz o par dni bude dat plynulo prejst. BA centrum historicky nebolo tak stavane aby to zvladalo. chcelo by to ponuknut alternativu individualnej automobilovej doprave zo sidlisk aj okolia BA vo forme kvalitnej hromadnej dopravy. rychloelekticka by mala viest nielen z petrzalky ale aj inych casti.
osobne si myslim ze hlavna zataz na dopravu v BA niesu ludia z BA ale primestski…ja sa im necudujem ze idu do prace do BA radsej autom…vlaky od TT meskavaju uz 6 rokov (za prestavbu tej trate by som podaktorych ludi kopal pekne daleko), teraz to uz rastie do uplneho extremu; autobusy zo smeru PK,SC su uplna tragedia, kedze sa zamotavaju do rannych a popoludnajsich zapch…
osobne si nemyslim ze tychto primestskych ludi dostanes z aut naspat do mestskej a primestskej dopravy, to by sa musela radikalne zmenit co sa samozrejme nestane jedina moznost je dialnica, zvlast ked aj business centra zacinaju vyrastat +/- v okrajovejsich castiach, ktore su lahsie dosiahnutelne dialnicou…
To mas pravdu, ze v BA je na rozdiel od ostatnych miest MHD v katastrofalnom stave, nehovoriac o primestskej doprave. D4 vsak pomoze odlahcit Pristavny most a uz dnes preplnenu dialnicu Mierova-Senecka
S tymto nazorom sa uplne stotoznujem, kedze sam cestujem do BA kazdy den, na okrajovu cast, cize musim prechadzat cez centrum.
Inak modernizacia zel. trate bude po Piestany tento rok hotova, takze meskania uz takmer nebudu. Ak by zaviedli nove modernizovane supravy s pravidelnymi odchodmi, plno ludi by zacalo chodit vlakom
tomu ze to bude tento rok uverim az ked to uvidim…na tych tabuliach pri zeleznici bol este uplne na zaciatku termin november 2004 po TT
80-90% ludi, ktori presadli do auta uz na zeleznicu nedostanes…prave ta vymena suprav, rozumnejsi cestovny poriadok je ta radikalna zmena o ktorej som hovoril a neverim tomu, ze sa udeje minimalne v horizonte 10 rokov…autobusy nie su alternativnym riesenim primestskej dopravy lebo idu po tych istych cestach ako auta
Zeleznica je realna do konca roka min. po TT, podla mna vsak v pohode po Piestany, od NM chodi min. vlakov a aj pri modernizacii dalsich usekov budu moct vlaky dobiehat meskanie na useku PE-BA.
Zial, o novych supravach sa len hovori a o pravidelnych intervaloch skoda reci
Chcelo by to urobit obrovske zmeny, najlepsie vsetko naraz: Nove vlaky po novej trati, pravidelny interval 20 minut TT-BA, (30 min. SC-BA a MA-BA), na ne nadväzujuce spoje Slovak Lines a MHD. A spravit tomu obrovsku reklamu - aby to prislo vsetko naraz - iba tak ludia pocitia zmenu k lepsiemu a budu opät cestovat verejnou dopravou.
…no a aby sme neboli tak velmi OT - po takychto zmenach by ani ta D4 nebola az tak velmi potrebna
Väcsina ludi chodi autobusmi len preto, ze maju castejsie intervaly. 20 minut by sa uzivilo (aspon v spicke urcite, inokedy staci tych 30-40), keby dalsia cast ludi presadla z busov na vlaky. Este vybavit MHD na zel. stanice s priplatkom ku listku a uz by sa busom oplatilo ist malokomu
jj samozrejme medzi 6-8 20minutovy interval, v priebehu dna 30-40 minut a medzi 16-18:30 z BA zase po 20 minut…ale o tomto mozme akurat tak snivat a navyse sme riadne OT
Nie sú, pretože D4 je stále oficiálne vedená 100% trasou iba po križovatku s D1, o tuneli MK a ďalších tuneloch sa hovorí len v náznakoch, tam neexistuje presná trasa a preto je zbytočné venovať sa tunelom na D4.
A ešte upresnenie: v prípade tunelov hovoríme len o tuneli Višňové, nakoľko Višňové - Dubná Skala, to už je konkrétny diaľničný úsek o dĺžke cca. 22 km.
Na juznom useku D4 od kr. s D2/Jarovce po krizovatku s D1/Vajnory su planovane 2 tunely. Jeden s dlzkou cca 400m a druhy cca 800m. Oba su plnovane kvoli bezpecnostnym pasmam pristavacich drah Letiska MRŠ. Oba maju byt hlbene z povrchu.
Hĺbené áno, máš pravdu. Nie je to štandardný spôsob razenia. To nepovažujem ja za tunel, tam aj tak 20-30% trasy pôjde po estakádach a mostoch, preto aj tá cena presahuje miliardu na kilometer.
Existujú len konkrétne varianty trasovania - ale to je málo.