mýtny systém: mikrovlnky alebo satelit ?

mapman, to ze EU nema satelit v provoze by som az za taky problem nebral ..

ja som za satelitny ..

inak pekny prispevok k mytnemu systemu v cechach :wink: a ako jednoducho sa to da obchadzat :wink:

nova.cz/tvarchiv/?238d=28.03 … 238v=52700

Ja som 100% za satelit. A hlavne, keď to má ísť aj na ďalšiu cestnú sieť, SR má priveľa vstupov na diaľnicu, … jedine satelit, Galileo nepadne, nemá dôvod. Naopak, v r. 2012 to bude povinnosť mať satelit a aj ČR smeruje už k hybridu, prečo asi ?

Jednoznačne satelit. Rakúsko už si zarobilo na výstavbu a do r. 2012 bude už len zarábať, ČR je na tom inak a je to len tým, že bol zbabraný tender.

Tu je odpoveď na otázku, čo sa robí s takými čo zakrývajú palubnú jednotku :wink: :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6957

NDS pripravuje užšiu súťaž na prevádzku mýtneho systému :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=7274

[size=75]Upravil Jonathan 19. 6. 2007 o 12:44[/size]

Sú už názory že sa výber. konanie + realizácia na stanovený termín nestihne, čo si myslíte?

Ja verím že sa pohnú…podľa mňa to stihnú…

Mikrovlnnú technológiu možno nestihneme…, alebo preferujeme satelitnú technológu :question: :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=7951

Vazny predsa uz povedal, ze preferuje satelitnu technologiu a ze tendrove podmienky budu nastavene tak, aby vyhral satelit a zaroven sa neporusili sutazne podmienky, ktore vyber technologie zakazuju. Takze to casove kriterium zrejme ostane a mikrovlnka je z hry von.

pre istotu…:arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=7988

… za co tych ludi vlastne stat plati :question: :unamused:

To nebolo pre formálnu chybu, respektíve: ten tender sa istým spôsobom dáva tak, aby vyhral satelit a potom sa nebude dať spochybniť od iných účastníkov tendra. Buď rád, že sa to stiahlo. Môj kolega na dný problém upozorňoval už v návrhu … až minister to dal stiahnuť.

Inak nejak tendre Fickovi neidú… Euro - 3 poskus = neúsepech
armáda =podozrenie z uprednostňovania-suma stavby 1mld !!
mýto = stiahnuté

Prečo nedajú tender iba na satelit. Takže by mikrovlnka bola odstavená čisto. keď je lepší satelit, čo aj je, načo dávať priestor pozemnej forme(v tendri)???

Niečo kvôli EÚ. Tender by tak nesplnil podmienky.

Aha, jasné … zase sa do toho stará dobrá prebirokratizovaná EÚ :unamused:

Ked je lepsi satelit, preco Cesi aj Rakusania maju mirkovlnky? Zase nekompatibilita…

lebo ked to stavali rakusani, tak so satelitom to este nebolo to prave orechove, a pri cechoch to dopadlo obalkovou metodou tak, ze ceske myto vyslo drahsie ako mytny system pre cele nemecko aj apo zaratani pokut za omeskanie ..

kedze ma byt jednotny europsky system vyber mytneho tak ako to bude v tych krajnach kde existuje uz mytny system ako vo Francuzsku, Spanileksu a Taliansku?

Určujúce bude Nemecko. Tam je najviac diaľnic z celej EÚ a je to najsilnejšia ekonomika a satelit sa im veľmi vydaril a sú s ním spokojní.

Naznačujú to aj postupy iných krajín, ako Rakúsko, ktoré už modifikuje na satelit a Kapsch tak plánuje postupovať aj v ČR, až to bude aktuálne.

no neveim či niekedy bude europsky systém mytneho rovnaky . momentale EU iba odporúča nie nariaduje.

EÚ to bude finančne podporovať v konečnom dôsledku, takže každá krajina bude mať satelitný systém. Aj na projekt Galileo sa našli financie. :wink:

myslím že sa EU bude uberať cestou satelitného systému a preto, by sa mal na SK použiť práve tento systém aby sa časom (možno desiatky rokov) sa nemusel prerábať a chcelo by to ďalšiu investíciu a nie malú :bulb:

Jednoznačne som tiež pre satelit, inštalácia tohto systému je asi určite jednoduchšia ako montáž mikrovlnných brán a napríklad pri stavbe nových diaľničných úsekov by sa pri používaní mikrovlnnej technológie museli stavať tieto nové diaľnice už s týmito bránami, takže by tie jednotlivé nové úseky - ich cena, boli ešte o dosť drahšie.

A možno sa v budúcnosti satelitnou technológiou budú vysielať aj ďalšie služby, okrem navigácie Galileo možno aj ďalšie asistenčné služby, satelitné vysielanie - TV, zábava ap. Na všetko by stačila jediná palubná jednotka, samozrejme trochu zložitejšia ako len na záznam počtu prejdených km po diaľnici.

Je to síce už taká sci-fi úvaha, na naše pomery, no zas až tak vzdialená nemusí byť.