Pretože ČR bol jeden veľký úplatok a okrem toho, plánujú prechod na satelit. EÚ mala vážne výhrady voči postupu výberu uchádzačov, len sa nič nemôže dokázať.
Ja som za mytny system aka Nemecko, teda satelit. Jednoznacne za satelit.
slovenske dialnice a rychlostne cesty maju prilis vela exitov
system Galileo v ramci EU ide vpred
bude potreba prejst na satelit do 10 rokov takze ak uz system za niekolko desat miliard Sk tak aspon taky na akom neprerobime aj posledne gate
No a k tomuto este jednu vec: pevne verim ze na mytnych branach budu kompletne umiestnene aj kamerove systemy pre NDS a pevne radary dialnicnej policie a systemy schopne presne zameriavat auta a vyhodnocovat aj ich priemernu rychlost .. aby pochopili vsetci: ak niekto pojde rychlostou nad 180 km/h, system ho zachyti a clovek bude mat riadny problem. Nemusite sa bat, buzeracia za to ze pojdete 150 km/h vam pri tomto nehrozi, to uz skor pri mobilnych radaroch.
No ale zalezi ci potom policia hned zastavi hriesnikov alebo ci pole domov pokutu, takto napriklad je v Taliansku ale neviem ci na SK to dovoluje legislativa. Ale suhlasim s tebou
Legislativa sa zjednodocuje. Dnes ak zle zaparkujes hoci v Parizi, tamojsia policia ti posle doklad domov postou a vymahat ju bude nasledne slovenska policia. V principe vyhodnocovanie chvilku trva a skor vinnik bude rieseny postou - uradnym postupom. Bol som na stazach v USA, Kanade a dalsich park krajin ale len tieto maju system ze vinnika okamzite tvrdo trestaju. V Nemecku maju zas dost techniky aj schopnej ist rychlo takze vinnikou zvacsa zastavia. V Rakusku casto to riesia az cez nas.
Ja nie som zastanca toho ze vinnik je okamzite chyteny. Stoji to privela, su pri tom obrovske skody. Ine je ak ide o super podozrive auto a nevhodne spravanie vodica ale nie som za to aby sa okamzite chytali vsetci soferi iduci rychlejsie nez je predpisane. To je skor o systeme ako komplex: autoskola, system pokut (tie su len represiou), na mensie priestupky su tu mobilne radary. Ako vsade na svete.
Já jsem to mysel trochu jinak - když Tě chytí v Paříži, tak pokutu budou dost komplikovaně vymáhat v CZ nebo SK a bez ohledu na EU na tom se toho v krátkém čase moc nezmění
Tak to sme nepochopili. No ja co viem tak za nespravne parkovanie vo Viedni ma Cech aj Slovak do 8 mesiacov pokutu doma potvrdene ze prisla a ci to bude o rok alebo o dva, budu tam penale atd. a skor ci neskor clovek zaplati. Na pokutach na Slovensku ludia (nie len vodici) dlhuju vyse 200 milionov Sk, co tvori viac ako 1/4 vsetkych udelenych pokut. Ale to ich neminie. Policia na Slovensku uz ma pravomoc nasadit aj exekutora takze pani podnikatelia co maju doma v suflikoch 5-6 pokut za rychlu jazdu po 2-5 tisic Sk uz musia platit .. ako je to v Cechach netusim.