Mýtne brány

Nie len v súvislosti so zavedením nových elektronických diaľničných známok, ale aj vo všeobecnosti ma už dlhší čas zaujíma, kde všade (aj mimo D a RC) sa na SK nachádzajú mýtne brány.. chcel by som vytvoriť nejaký ucelený zoznam a prehľadnú mapku, do ktorej by som tieto brány postupne zakresloval..
K čomusi sa dopátrať dá, no zatiaľ som však žiadny kompletný zoznam mýtnych brán nenašiel.. Bol by som rád, ak by ste všetky postrehy ohľadom mýtnych brán, ich lokalizácii a celkovo aj ostatných info o nich písali sem..
Nejde mi o to navádzať príležitostných diaľničiarov na využívanie krátkych úsekov mimo mýtnych brán.. riziku pokuty sa beztak nikto nevyhne, kontrolovať sa to bude určite aj mobilne a náhodne naďalej, tak ako aj doteraz.. chcem len spraviť prehľadný zoznam a mapu, vrátane ciest I. triedy. Beztak ten, kto jazdil bez známky doteraz, bez nej bude jazdiť určite aj naďalej :wink:

ja poznám jednu pred odpočívadlom Čataj na D1 v smere do BA, jedna je za odbočkou na Trakovice na ceste I/61 smerom do Piešťan a ešte viem o jednej tesne pred odbočkou do Cífera v smere od TT na tej istej ceste

kysucke nove mesto

google.sk/maps/@49.2852829, … 312!8i6656

pred Novákmi od Trenčína
goo.gl/maps/7bJL5ZdYY4K2

za LM smerom na L. Hradok
goo.gl/maps/jbeBmsKh1QL2

podla emyto je ich na cestach 1. triedy okolo 40… malacky lozorno som nenasiel na streetview a tak isto ani petržalka - madarske hranice
emyto.sk/web/10136/show-new … EWS_DETAIL

voznica R1
google.sk/maps/@48.4583814, … 312!8i6656

Hybe D1
google.sk/maps/@49.0567864, … 56!6m1!1e1

BA - Trnava
google.sk/maps/@48.2779893, … 56!6m1!1e1

Košice
google.sk/maps/@48.6307098, … 56!6m1!1e1

medzi sirokou a knazou je jedna
google.sk/maps/@49.2410983, … 6656?hl=cs

I/19 Dargov
google.co.uk/maps/place/076 … !1e1?hl=sk

I/9 Za Drietomou v smere na CR
google.at/maps/@48.9052938, … 312!8i6656

I/64 v okrese Komárno:
pred obcou Holanovo (za Hurbanovom), Komárno → Nové Zámky: google.sk/maps/@47.8361368, … 312!8i6656 .

I/63 v okrese Dunajská Streda:
pred V. Mederom, Komárno → Bratislava: google.sk/maps/@47.8543168, … 312!8i6656 ;
za obcou Blatná na Ostrove, Bratislava → Komárno: google.sk/maps/@47.9993839, … 312!8i6656 .
I/63 v okrese Senec:
za Šamorínom na k. ú. obce Hamuliakovo, Komárno → Bratislava: google.sk/maps/@48.0450961, … 312!8i6656 .

I/13 v okrese Dunajská Streda:
za obcou Ižop, V. Meder → Medveďov, št. hr.: google.sk/maps/@47.8383412, … 312!8i6656 .

Informatívna mapa: emyto.sk/c/document_library … E-4801.pdf .

O.T.: Teraz v Maďarsku stavajú na “hlavných cestách” mýtne brány (81, 65), videl som to pred 2 týždňami cestou na Szekszárd.

Na tejto stránke nájdeš mapu aj s vyznačenými mýtnymi bránami.

ismcs.cdb.sk/portal/mapviewer/

len musíš zvoliť pohľad “Spoplatnené úseky” (nejde mi poslať odkaz priamo na konkrétny pohľad)

Legenda mapy “spoplatnené úseky”

a printscreen ako to vyzera

len to tam v tej mape trochu nesedi, zelena je na vsetkych jednickach, ale kopec ich nie je spoplatnenych mytom

Pokiaľ viem, tak sú spoplatnené všetky cesty prvej triedy okrem intravilánov obcí, a tak je to aj na ten mape vyznačené. Samozrejme, že tam ešte nie sú znázornené všetky tohtoročné zmeny, ale na zoznam mýtnych brán by to malo stačiť.

Ak to chceš skontrolovať, ktoré úseky tam chýbajú, tak tu nájdeš aktuálna vyhláška, ktorou sa vymedzujú úseky diaľnic, rýchlostných ciest, ciest I. triedy, ciest II. triedy a ciest III. triedy s výberom mýta v znení neskorších predpisov.
slov-lex.sk/pravne-predpisy … /2015/249/

vsetky cesty prvej triedy niesu spoplatnene

emyto.sk/c/document_library … E-4801.pdf

Ospravedlňujem sa obom. Cargobull aj Kanky mali pravdu. Mapa čo som pridal, ukazuje zle úseky, ktoré sú bez spoplatnenie.
Ja som žil doteraz v omyle. Myslel som, že tie ostatné cesty I. triedy majú len inú sadzbu, ale oni sú naozaj bez spoplatnenie.

Ako to na nich funguje? Napríklad úsek Stará Lubovňa - Bardejov. Musíš mať zapnutú mýtnu jednotku a sadzba je 0 EUR/km alebo môžeš vypnúť mýtnu jednotku ak jazdíš na tomto úseku?

Na I/59 Medzi DK a Oravským Podzámkom jedna je. Mapa ktorú odkazoval Tomy tam síce ukazuje dve, ale ja viem len o jednej, viď street view (ale dlhšie som tadiaľ necestoval):
google.sk/maps/@49.2414849, … 6656?hl=en

Mytna jednotka musi byt zapnuta stale a funguje na principe gps, ked vojdes na nespoplatnenu cestu nezaratava ti ziadne eura

presne tak, su to len kontrolne mytne brany aj keby neboli tak kto ma jednotku tak sa mu napocitava na spoplatnenych usekoch cez gps (na SK mame najmodernejsi system da sa povedat ze na svete a je aj asi najdrahsi…), uz si to nepamatam presne, aj sme sa tu o tom bavili asi pred rokom alebo rokom a pol alebo dvomi bola zmena a vsetky vozidla nad 3,5 t, ktore jazdia, musia mat bud pre-pay alebo post-pay jednotku.
mapa nie je zla, len ukazuje naviac spoplatnene useky a tiez kontrolne mytne brany, ktore este neexistuju :slight_smile:

Na jednu som si nepamätal na I/63 v okrese Dunajská Streda, čo má byť podľa mapky, ktorú poslal tomy217, za obcou Dolný Bar, Bratislava → Komárno, toto je asi vysvetlenie: google.sk/maps/@47.9540726, … 312!8i6656 .
Naposledy som tadiaľ šiel v máji, vtedy som si ju nevšimol, ak už tam stála.

R1 BB pri OMV