ja nekricim .. nemyslel som to zle… a nesom chlapec … ted som ale nie v takomto zmysle ..
a teraz k teme… urcite sa vysvetlenie najde ale aj ked nie tak som rad ze tie znacky su konecne tam kede uz mali byt dost davno … co sa tyka novovybudovanej nahrady za nejaku cestu tak ta nova vzdy dostane meno starej a ta stara … o nu s postara maticka priroda … takze tu nitru by som vydel tak ze tie znacky tam fakt prestahuju … alebo severnemu obchvatu daju oznacenie R11:)
to sú pekné obrázky. V KE sa na tejto stavbe skutočne robí na slovenské pomery veľmi dobre. Je to tiež asi jediná stavba na východe SR v takomto význame a hneď za ňou je tunel Branisko.
bystrik … to su super foto … este podotknem ze na opadskom zacali uz osadzovat obrubniky aj na druhej polovici (je to sice skor tredina ale nech:) trasy a coskoro tam pribudne aj CB podklad a asfalt .. uz sa tesim ked to bude hotove:)
random, tesis sa asi predcasne. ukoncena II. etapa problemy na krizovatke nevyriesi a III. etapa bude hotova az 2008:-(
V roku 2006 by mali naklady na III. etapu predstavovat 200 mil. Sk, v roku 2007 by mali dosiahnut 700 mil. Sk a v roku 2008 sa ocakava pouzitie 432,57 mil. Sk.
Prešovská-Sečovská sa stavia viacero rokov, avšak je to normálne, pretože peňazí je málo a tento úsek bude riešiť takmer celú dopravu v KE.
Ten zámer, že ďalší rok 200 mil. SKK a potom oveľa viac je známy plán, … v r. 2002 na diaľnice do 10 mld. SKK, v r. 2003 nad 10 mld. SKK, … čo sa nestalo ale to už je jedno.
Prešovská-Sečovská sa stavia takmer bez problémov a je to vlastne jediná stavba na východe SR.
Toto je jedina vyznamna stavba na vychode SR. A je to zaroven vyborne riesenie dopravy v KE.
Je to nakladna stavba, ale stavia sa takmer bez problemov, stat plati dost dobre, dodrziavaju sa zmluvne vztahy a tato stavba je medializovana minimalne a ak uz je, tak len v dobrom vnimani.
Vazec je v podstate este stredne Slovensko, patri do Zilinskeho kraja a jeho katastralne uzemie ide az po vychodnu hranicu kraja (cca 2 km od Vazca). Ale Poprad sa uz povazuje za vychodne Slovensko.
V kazdom pripade tieto useky su zaujimave hlavne pre vychodne Slovensko.
Tak ja mam v tomto ine videnie. Aj ked moje hobby je aj geografia.
Na uvod: SR je stredom v Europe. Napriek tomu ste povazovani za vychodnu Europu. Na Slovensku je stredne Slovensko BB. Severne TT a ZA. Juzne NR. Zapadne BA a TT. Vychodne PO a KE. To je mi jasne a mam aj mapu SR a uzemneho clenenia, takze viem, ze PP je uz v ramci PO kraja a teda je to vychodne Slovensko.
A teda uznavam, ze Mengusovce-Janovce uz je vychodne Slovensko. A je to stavba, ktora pomoze hlavne vychodnemu Slovensku. Ale toto uzemie je len zaciatkom vychodneho Slovenska a napr. (teraz je to nase hondotenie) toto su Tatry a to je taka specialna, lakava pozicia/oblast na Slovensku. To je pre mna osobne nieco medzi severom/stredom/vychodom - pre mna osobne to tak je.
V ramci dialnicnej siete pomoze vychodnemu Slovensku ktorykolvek usek medzi PP a PO. A potom este KE-MI-Sobrance-hranice s UA. A potom R4 juzna vetva. Az toto vsetko bude mat pozitivny vplyv na vychodne Slovensko.
neviem si predstaviť celkom, aké úseky budú uvedené do prevádzky koncom mesiaca.
Čo mi je jasné:
most Palackého → Furča, Prešov
úsek cesty Južné nábrežie → Furča, Prešov
tam sa tie dva úseky neštastne stretnú, lebo sa križujú smery z Jazera na Prešov a z mesta na Furču… Dopraváci si tam možu podľa mňa rovno doniesť nejakú vyhrievanú maringotku na zimu…
Doteraz všetko jasné. Čumím na tie plániky a nákresy ale problémy nasledujú:
Čo bude so Starou prešovskou? Bude prejazdná ? Ktorým smerom?
Čo bude so Priemyselnou? Bude ešte súčasťou “kruhového”?
ASi áno, lebo neviem si predstaviť, že by sa smery Furča-mesto a Jazero-Prešov križovali…
Ako sa pôjde z jazera do mesta? cez Priemyselnú alebo cez ten privádzač ?
Všimol som si, že robia nejakú vetvu z Jazera zjavne do mesta, čo uvíta asi väčšina šoférov, ktorí to doteraz museli nezmyselne obchádzať, alebo chodiť cez Južnú triedu… V ktorom smere bude prejazdná ?
Po tom, čo som čumel do plánikov som už úplne dezorientovaný.