kaviarista: no ja som myslel, ze tam kde sa cervena trasa stretava so zelenou, ale vyzera to tak ze cervena bude hlavna.. takze to je ok… prednost bude zo zleenej
modra trasa bude napojenie z lavobreznej na juzne nabrezie bez krizovania hlavneho smeru presovska-juzne nabrezie. lavobrezna sa ma dostavat popri hornade a napojit severne nabrezie.
cierna je odbocenie z centra na lavobreznu - podla mna uplna zbytocnost, ale bohuzial ten projekt ostava nezmeneny, aspon tak sa to rysuje podle noveho mostu.
ako som uz pisal bude sranda krizovanie centrum-furca vs. juzne nabrezie-presovska…
keby nebola ta debilna cierna vetva, mohla by vetva juźne nabrezie-presovska viest popod most cez hornad a nekrizovala by vyjazd z centra.
Bystrik netvrdim , ze je to najgenialnejsie riesenie , urcite sa to dalo navrhnut aj lepsie . Ale nechajme sa prekvapit az do bude ukoncene a krizovatku si vyskusame v praxi zda sa mi , ze to bude fajn a urcite lepsie nez doposial. Posledne som sa dostal od podjazdu okolo CS po novej vetve cez most , /ziaden semafor/ na Jazero za cca 3 min. Po starej trase nemyslitelne. No k idealne mu stavu to ma aj tak trosku daleko nuz uvidime. Pomohlo by napojenie na lavobreznu a tunel na Palackeho. Tunel asi tak skoro nebude aj ked ho Gebula slubil spolu s NDS , ale domnievam sa , ze komunikaci od budovy IS smerom k Dzungli by si az take velke naklady neviziadala a vznikla by tu suvisla komunikacia od Tahanoviec k Staremu mestu a Jazeru co by nebolo k zahodeniu. A mozno sa mylim.
Bystrik
“keby nebola ta debilna cierna vetva, mohla by vetva juźne nabrezie-presovska viest popod most cez hornad a nekrizovala by vyjazd z centra.”
presne ako pises , trafil si klinec po hlave. Nechcem byt hruby, ale co za debila robilo ten projekt ? To musel byt niekto bez znalosti situacie z terenu. Mali sa urcit priority, ktore tahy mali byt plynule priechodne. A to aj za cenu znefunkcnenia vedlajsich pripojeni. Lavobrezna mohla byt kludne jednosmerna po celej dlzke, ved dostat sa na nu sa da v pohode popri hypertescu. Preboha , kolko tych aut odbocujucich z mesta na lavobreznu bude, okrem vojakov iducich do kasarni ?
arison , a naco by ta suvisla komunikacia po lavobreznej bola? Jedine na to, za sa od Jazera alebo od Palackeho dostanes o 30 sekund skor k hypertescu ako po presovskej. Tato mala vyhoda sa preferovala na ukor buducich zapch z centra na furcu . Len aby v tom nemali lobisticke prsty tesco s baumaxom .
kaviarista:
tak isto ako v tom mozu mat lobisticke prsty tesco z baumaxom, s mercedesom a kokakolou a neviem cim este vsetkym, tak isto je viac nez pravdepodobne, ze okrem tych vojakov, riadne zalobovali IS KE, co je celkom logicke… preco by mali tatrovky obchadzat celu presovsku, k tescu aby sa nakoniec dostali do svojej svatine?..
myslim ze toto ej vysvetlenie preco vjazd na lavobreznu od mesta dostal prioritu..
add lavobrezna … okrem toho ze sa k tesku dostanem skor tak to ma jednu vyhodu cele sa to tam rocha skulturni … skoda ze na ukor stromov a zelene ale aspon tam nebudu robit bordel bezdazi
… nebol by som proti keby sa tam vybudoval iba chodnik pre pesich a cyklistov a cesta nie … no ale poznam to tam a viem ze tam vlastne cesta existuje … su tam normalne realne obrubniky, vyvalcovany a dokonca niekde vybetonovany podklad ale nie je tam ziaden asfalt … a je to vlastne len na casti useku … ak si dobre pamatam tak pred nejakymi 10rokmi to tam vyzeralo este slusne zachovale … neviem kedy sa pracovalo na tejto ceste po prvy krat a preco sa ta stavba opustila … no ked ju robotnici opustili tak som si mozno este neuvedomoval sam seba a bolo mi to jedno
… ale teraz ee:)
add lavobrezna, dobudovanie tejto komunikacie, uzko suvisi, s planmy na rozvoj kosice, hlbsie zaclenit existenciu"veltoku" Hornad do prostredia Kosic.. mozno tam postavia a nejake plte
Kaviarista naco by asi bola cesta ? no naco asi? Ja vravim , ze uz tam davno mala , nie stat , lebo prakticky defacto uz jestvuje , ale mala byt sfunkcnena. Ved od kasarni smerom k IS je to len kusok a ti nevkusne panelove bariery s oboch stran, ved to je hanba. Ak by to uz fungovalo skor mnoho motoristov by to uvitalo a nielen vojaci, zakaznici, supermaketov a obyvatelia MC, ved cesta nesluzi len im , ale vsetkym motoristom a mozno aj tebe. Ja si myslim , ze pri takom naraste poctu
motorovych vozidiel aky je v sucastnosti je kazda komunikacia , ktora ulahci prejazd mestom vitana a zvlast v takom pripade , ako je ten nas , ked je cesta v celku hotova a na jej uzivanie stacia len male upravy.
Reaktor co sa tyka toho lobobovania IS niesom si celkom isty. Is v roku 2006 chcu predat cely areal na presovskej okrem inych nadbytocnich nehnutelnosti a strojov.
Arison
no s prejazdnenim tej cesty to tak ruzovo nevidim, i ked tam treba urobit fakt len mensie upravi, Preco? ako priklad uvadzam, ako dlho im trvalo kym polozili novy koberec na 150 metroch na priemyselnej, ked ju rozbili kamiony a tatrovky. ak dobr epocitam tak im to trvalo necely tyzdne mozno aj viac.
minuly rok som bol v irsku. a mali ste vidiet tu rychlost. rano som odisiel, a vecer uz bola spravena cela ulica, nehovoriac o tom, ze na frekventovanych usekoc, sa robilo len v nociod 23 do rana.
a o tom lobingu IS. neviem mna to len tak napadlo v suivislostiach.
no pred 10 rokmi ked bol tento plan krizovatky nemohol nikto tusit co bude v r 2006.
a o tom ze to chu rpedat som nevedel. budu sa niekam stahovat alebo ako?
Suvisi to s ekonom. politikou zahranicneho akcionara zbavuju sa aj rekreacnych zariadeni a pod. Neviem kde sa budu stahovat , ale po meste maju viac zavodov. Asi mas dobru naladu ak porovnavas pracovne tempo v irsku a na slovensku.
arison, tak este raz.
kvoli tym 5 motoristom odbocujucim z centra na lavobreznu budu trpiet stovky dalsich motoristov iducich z centra na furcu alebo na PO.
Neviem, ci mas taku kratku pamat, ale treba si uvedomit, co zapricinovalo kolaps na byvalej svetelnej krizovatke. Jednoznacne semafor nestihal rozdelovat prud iduci od PO do centra a na jazero a nestihal zlucovat tie prudy v opacnom smere .
Preto malo byt jednoznacne hlavnym kriteriom plynule sprejazdnenie v 2 pruhoch smerom od PO do centra a na jazero a to obojsmerne. Tomuto sa mal projekt prisposobit v prvom rade a nie ci bude na krizovatku napojena nejaka idiotska cesta popri Hornade.
tak ako spominal random a bystrik, budu sa na tej krizovatke tvorit zapchy v casoch spicky . proste vyhodene peniaze, lebo prave kvoli odstraneniu zapch sa ta krizovatka predsa stavala
Kaviarista tak este raz. a dufam , ze naposledy. Po prve termin idiotska cesta je prinajmensom nevkusny. Po druhe zapchy sa netvorili kvoli semaforu, ale kvoli tomu , ze sa dve jazdne pruhy zbiehaju v jeden a ktomu napojenie z Furce cize treti pruh. Ak premavku riadili policajti , cize nie semafor taktiez sa tvorili zapchy. Skus rozmyslat trochu logicky ak by sa vozidla prichadzajuce v smere od Presova cize aj od Tesca , Tahanoviec , zo zapadnej strany Furce a pod, ktorych bolo co do poctu najviac./zaradili na IDIOTSKU cestu bol by prejazd krizovatkou plynulejsi ? Prosim o odpoved , ale radsej si nechaj cas na uvazenie a nechaj volnu cestu emociam. Vopred dakujem za rozumnu a nestrannu odpoved.
arison, idiotska cesta je preto idiotskou, lebo svojim mizernym vyznamom moze znefunkcnit celu dolezitu krizovatku.
Ak si myslis, ze motoristi sa budu dobrovolne zaradzovat na paralelnu cestu (lavobreznu) v smere od PO len preto , aby sa trosku pokrutili na privadzacoch ako na kolotococh, tak si uplne mimo realitu.
Mam dojem, ze ty vobec nevies, o com tu hovorime. Ja by som lavobreznu nechal podla planov, ale iba ako jednosmernu od hypertesca v smere na juh a nie opacne. Chapes? Preto tvoja otazka nema ziadny logicky podklad. Nic by nebranilo motoristom pouzit ju v smere od PO , aj ked ako vravim, toho exota by som chcel vidiet.
ta nasa slavna krizovatka ma okrem lobbyingu IS este aj dalsie vady. aby sa nemuselo nebodaj vyvlastnovat, uplne sa skomplikovalo odbocenie z furce na presovsku, podla stareho planu, sa mala cela orechova zburat a bolo by dost miesta na odbocku.
okrem spominaneho kolizneho miesta z centra na furcu, bude dalsie kolizne miesto z furce do centra, kde sa budu musiet auta preradovat cez vsetky pruhy pomedzi auta smerujuce presovska-juzne nabrezie. uz sa tesim na tu srandu, ked sa nebudem moct preradit na odbocenie z furce do centra. (miesto podobne odboceniu z furce na presov na krizovatke pri tescu)
projektanti hlavne zabudli na najdolezitejsiu vec: ked sa postavi snad 2010-2015 juzny obchvat kosic, tak vsetka tranzitna doprava z R4 sa KE vyhne z vychodu, takze najviac aut pojde z centra na furcu a na dialnicny privadzac kosicke olsany ci budimir D1. takze je uplne zbytocne na krizovatke uprednostnovat tah presovska-juzne nabrezie.
krizovatka P-S je “svetlim prikladom” :9 toho ako sa setri na ukor vychodu … inde sa stavaju tuneli a tu sa setri na dvoch kratkych mostoch co by vyriesili celu situaciu
Nesúhlasím, BA stavia tunel Sitina až po viac ako 10 rokoch, čo sa o ňom začalo rozprávať po 1. krát. A inde sa tunely nestavajú.
Ja teda tento problém takmer vôbec nesledujem, ale financie treba hľadať aj na samospráve.
to je sice pravda, ale ta zakruta je snad dost dlha aby si to dalo stihnut. horisie to bude pocas spicky, neda sa vylucit, ze sa budu vytvarat zapchy, pri predstave ako ta hromada aut z furce a smerom od Po, sa stretne na tom usku, a tiez pri absencii tunela ( alebo nejakeho ineho riesenia)na palackeho. a budem tam kde sme boli pred rokom.
Predsa len, i ked nerad musim uznat, ze teraksie docasne riesenie krizovakty z pohladu vodicov iducich z furce a od PO je darom od cestarov. I ked za cenu mamutej obchadzky, ale na totmo useku som za posledny pol rok asi iba raz rano. par minut.
a na margo , nechcem opat pripomniat zahranicie, ale napr v USA maju dialnice 8-12 pruhov, a v pohode stihaju kazdy EXIT ktori chcu.
no a v roku 2020 uz bude spojena R2, s R4 a pravdepodobne sa tranzitna doprava vobec nedostane do KE, pretoze bude smerovat okolo valalikov, sady nad torysou , Kosicke olsany, rozhanovce na D1, takze sa nemusime obavat..
Co poviete na moznost vybudovania tunelu, ktory by sa zacinal nedaleko Hrasovika na exstujucej hlavnej komunikacii, cez celu furcu,a vysiel by niekde na pod slivnikom? ( spodna cast furce)(secovska cesta)
Reaktor neviem kto z nas nechape o co tu ide to nech posudia diskutujuci a kosicania. To je moja posledna reakcia vidim , ze tu stracam cas , no kazdy ma svoju pravdu ty si nedas vyvratit tu tvoju ja zase tu svoju , ale pokusim sa ti to v klude vysvetlit jasne , ze po spusteny krizovatky by lavobrezna mala byt jednosmerna to je samozrejme. Ale preco sa stavas proti tomu , aby v tomto ekonomicko stavebnom marazme , ktory vladne v Kosiciach sa dokoncila uz postavena cesta , ktora tu uz realne stojí ved je to len dobre. No ked ti radsej vyhovuje smetisko , spina a bordel ktory tam je tak fajn. No ja si myslim a ver tomu ze nie som sam , ze ak sa cesta postavi, ako ze sa aj postavi , tak to bude dobre nielen z hladiska dopravy ale ako tu spomenuli diskutujuci predomnou aj urbanistickeho vyuzitia nevyuziteho a zanedbaneho toku Hornadu. Tolko na zaver. Apropos , aby som nezabudol na aprilovom zasdnuti mestkeho zastupitelstva poslanci / boh im za to zehnaj/ schalili sumu 500.000.-Sk na dokoncenie useku lavobreznej komunikacie a dalsiu ciastku na pravu stranu Hornadu na cyklo chodnik Krasna - Tahanovce -Bankov. Takze stavat sa bude ci sa ti to paci , alebo nie.