No divím sa divím, namiesto konštruktívneho návrhu a riešenia a aj dohody sú tu silné reči vyhrážky ultimáta. Som z toho smutný, myslím že každému toto fórum niečo prináša.
Myslím že Aquila mal asi nejaký dôvod prečo sa to stalo.
A môj názor je že každý by mal mať možnosť upraviť - opraviť svoj príspevok za určitých možností ( časový faktor - zmienených 24 hodín, existencia reakcie .. atď) vždy je to vecou dohody a myslím že Aquila bol dohode a kompromisu vždy prístupný. Napr. Pri zmazaní by musela zostať hlavička z oznamom kto to zmazal a z akého dôvodu.
hypotetická otázka: Predstavme si situáciu, že sa do 14 dní (admin uviedol tento čas ako dobu na spravenie ďalších úprav) nezmení nič ohľadom možnej úpravy vlastných príspevkov. Aj toto tu totiž hrozí, aj keď zásadné výhrady zatiaľ voči všetkým návrhom majú len random a Pozorovateľ ak som to správne postrehol. Ale môže sa to stať … odídeš z fóra aj ty?
Pretože ak ano, tak nemá význam tu zostávať. Tu totiž vlastne neexistuje žiadna garancia … teda tu nemá význam byť, ak by mala odísť podstatná časť tých čo tu prispievajú s argmentami.
ja nemam ziadne vyhrady voci navrhom … ale ziaden konstruktivny navrh som tu od vas necital (vsetkych okrem tych co sa tu naozaj vyjadrili k teme a ktory chapu zmeny) … zatial su tu same ultimativne vyhrazky pokial tato moznost nebude vratena … toto je vyhrazanie sa … ale premna zamna , nema sa zmysel hadat … ale vidim ze ste ma absolutne nepochopili (ani admina) … a este k tomu aj z nejakeho dovodu sa tu viaceri snazia prekrutit moje prispevky a urazia sa lebo len nechapu ze sa snazim byt objektivny … miesto toho aby sa ma snazili porozumiet ==> sprdnu ma! … sorry ale toto nieje jednanie !?
budem odpovedat k tomuto iba ak to dostanem na IS … aspon si zvyknete
pozri sa: Andrej, Adoas, Johhan, ja, kaviarista, … každý sme niečo napísali ohľadom úpravy príspevkov, či už za čiastočné obnovenie alebo časové atď. a ty zatiaľ všetko akosi z hľadiska IT kritizuješ že to nemáme dobre premyslené atď. … ešte vysvitne že si nehlasoval … vieš ja som smeroval na Adoasa svoj príspevok a nie na teba, ale faktom je čo som napísal. Nehlasovať je ako byť proti v tomto prípade. A ty hneď všetko berieš osobne … takže aké jednanie? Čo je vyhrážanie sa? Čo konkrétne? Že Adoas dal podmienku? Ano sťažil tým celú situáciu, možno stačilo aby to napísal adminovi ale odišiel Caesar atď a “nervy” všetkých “sú v ťahu”. Ja tu teraz vidím užívateľov, ktorí tu ani nikdy neboli prítomní. Teraz, keď sú problémy. Keď hrozí že pomaly každý kto tu prispieva chce odísť, lebo je nespokojný. Tak tu nepíš bludy prosím ťa.
Dy, kde som napísal, že mám zásadné návrhy voči všetkým návrhom? Ja som sa vyjadril, že tak, ako to admin navrhuje súhlasím. Nič viac, nič menej. Žiadne “proti” nezaznelo. A vyjadril som sa tak aj preto, lebo si zase ty mňa vypichol, že v mojom prípade je takýto návrh admina potrebný. Ale asi vieš, prečo takto píšeš.
o čo sa snažíš? Zabudni na nejaké nezhody, pretože toto si napísal:
a odôvodnenie bolo že ja som niečo začal a preto ty takto nejako hlasuješ. … Akože buď si samostatný a neovplyvniteľný alebo nie, … ty si sa jasne vyjadril a ešte si len jasne uviedol že nie si proti odchodu Adoasa.
Ono je to inak také zaujímavé, že tí, ktorí tu sú za zachovanie tejto zmeny tak si to nevedia ani verejne priznať, respektíve menia ten význam, že prečo sa tak rozhodli, ale pre mňa a tých ktorí chcú zmenu dosiahnuť je podstatné toto: Vá základný postoj.
Lebo ja to aj takto napíšem: Adoas dal podmienku … a toto sa považuje za niečo nehorázne (len za to že je to Grék - sám random písal že bežne sa na fórach aj tvrdšie vyjadruje len tu nie) a pritom vážení ide o toto: To, čo Adoas podmienil, tak za to tu hlasuje viac ako 80% užívateľov. Takže teda potom sa asi všetci vyhrážame …
ja som tu nikde nepisal o 14 dnoch presne, ale zhruba o 2-3 tyzdnoch a o konci januara az fabruar
a ano mas pravdu ziadna garancia tu nie je
ako som povedal, je to v rieseni, a bude sa to riesit. ako to nakoniec dopadne sa uvidi casom
Dy, ako uz bolo spomenute, tak ist ako tu ma kazdy pravo prijist a prispievat ma tu kazdy pravo odist ale nechcem sa opakovat, velmi pekne to napisal B;
je to úplne jednoduché. Vyjadril som sa slobodne v hlasovaní a odmietol som to spájať s osbou Adoasa, len preto, že si to spojil takto ty. Proste mne ten Aquilov návrh nevadí. Každý sa vyjadril po svojom a ja sa do toho nestarám, len ty špáraš a hodnotíš hlasovanie iných, aj keď som jasne napísal, že si neželám komentáre k môjmu hlasovaniu. Zbytočne zase začínaš rozvíjať témy o iných členoch fóra. Ja tu nechcem ísť do sporov, ale keď tu o mojich príspevkoch a hlasovaní zavádzajúco píšeš, tak reagujem.
aquila sa rozhodol urobit nejake zmeny vo fore lebo ho niekto obvinil ze je to nedemokraticke forum lebo sa tu mazu prispevky … tak to chcel zmenit
z navrhom zatrhnut mazanie som prisiel JA
islo mi hlavne o dodrzanie “dobrych mravov” lebo do toho co bolo raz napisane na fore (vsade na inete je to tak) uz nema co kto “jeb…at” … bez urazky moderatov (aj ex)
v seobecnych pravidlach - ak je nejaky prispevok nevhodny … mal by sa dat zakazat zobrazovat ale nie hned zmazat
B; a Admin sa ?dohodli? ze urobia zmeny - takze zrusili mazanie moderatorom a upravu prispevkov vsetkym … objektivne povedane: takto stratili moderatori svoju moc a teda aj ich vyznam na tomto fore poklesol
moderatori ale na tomto fore maju stale svoje ulohy … oni vedia ake
moderatorom sa to nepaci a nepaci sa to aj asi 30 (do tejto chvile) pouzivatelov …
7a. mne neni jedno ci sa da alebo neda upravit prispevok … ale do tejto chvile som to pouzil asi 4x … takze co sa tyka vyuzitelnosti je to pre mna skoro nepotrebne (iba raz som zasadne opravil prispevok ale v sulade s jeho povodnym obsahom)
tieto zmeny vytvorili konflikt
konflikt sa rozsiril este aj na to kto je koho obcanom alebo narodnosti alebo co vlastne …
9a. ja mam kamaratov ktory su takej alebo onakej rasi, narodnosti ci vierovyznania (cernosi, azijati,bieli, neverci,komunisti,pravoverny(arabi), krestania, izraelcania, amici,madari, cesi, nemci, so 7rokmi ZS, s maturitov, bez matur., s Ing,Mgr., Doc. s PhD. ) … takze nech mi nikto nehovori ze mam nejake predsudky voci niekomu lebo je prve Grek … ja som slovak - a co teraz?!@ koli niecomu takemu by som sa nikdy nezacal hadat … ak si poriadne pamatam tak som napisal ze nam nerozumiete a mi vam … a ked som to napisal tak to asi z niecoho vyplinulo …
adoas : ked som ti napisal ze skus pocuvat tak som sa ta nesnazil vytocit do nepricetnosti … ale bolo to myslene v dobrom a v hlbsom kontexte s predtim napisanom texte … dalej ti to poslem v IS
zotrvanie na tomto fore je kazdeho osobna vec … ci sa na to citi alebo nie to zalezi iba na nom samom …
ak niekto kto ma info a uz sem nechce prispievat je to velka strata pre aktualnost tohto fora no forum napiek tomu neklakne lebo informacie sa tu tak ci tak raz dostanu … toto nieje o ludoch toto je paradoxne o matematike … tfuj … ak tomu niekto nerozumie tak je to jedna z disciplin matematiky (ale uz len take forum obsahuje tych disciplin niekolko)
FUTURE:
na fore budu zmeny … a podla admina velke … ake to sa nechajme prekvapit … ja tiez neviem ake … ale ± take ake som navrhol (hehe … navrhy, dizajn, proces managment … to’t moj chleba
podla zmien tu niektory ostanu iny odidu .. ja len dufam ze ostane kazdy a prave naopak este sem pride viac ludi
temi “off topic” su skor prinosom tohto fora ako jeho zahubou … preto mozno pride s navrhom niekto temi este rozsirit … myslim ze by sa tu tomu nemal;o zabranovat… lebo cim viac informacii tym viac navstevnikov …
rozsirenia fora … napriklad o blog a ine … toto vsetko prinesie foru uzitok v podobe navstevnosti …
takze takto to vidim ja … to ze mi sa tu teraz hadame o moznosti upravi prispevku alebo jeho nemoznosti tak to neberem ako nieco zle … ak ide o konstruktivnu debatu ta super … ale ak dojde k osobnemu konfliktu to je zle … a chcem sa ospravedlnit ked som take nieco vyvolal pri snahe pomoct
z hľadiska možností je to č. 3. Sem spadá všetko ostatné, preto to aj začína slovom Iné. Ja nesúhlasím s tým, že by táto hlasovacia otázka nebola správne zadaná. Nie sme “v nezamestnanosti”.
Len sa chcem admina verejne opytat priamo k tejto teme:
bude, alebo nebude mat registrovany uzivatel moznost upravovat svoje prispevky? ak ano, ok, ak nie, prosim zdovodnenie..
vdaka
zatial nad tym neuvazujem, terajsi system sa osvedcil nad ocakavania dobre. skratka co je lezi to nebezi dovody boli myslim, ze uz preberane, takto sa nemoze nikto vyhovarat na zmeny v prispevkoch
OK, ja len že ak sa vyskytne občas nejaky preklep, alebo gramaticka chyba, tak majú potom moderátori (aj ty ako admin) viac práce s opravovaním..
Ak ak nejaký preklep/chybu občas prehliadnú, tak to v niektorých prípadoch môže pôsobiť aj dosť rušivo
Ale vďaka za vysvetlenie..
nechcete zase povolit upravovat příspěvky za účelem odstranění překlepů a nesmyslů. Velmi bych se za obnovení této možnosti přimlouval, bo by ubyla práce moderátorům.