Upozorňujeme vodičov, že most cez rieku Moravu medzi obcami Moravský Svätý Ján a Hohenau (Rakúsko) bude od dnes (4.3.2009) od 20:00 z dôvodu zvýšenej hladiny rieky uzavretý až do odvolania!
Zdroj: www.zjazdnost.sk
Upozorňujeme vodičov, že most cez rieku Moravu medzi obcami Moravský Svätý Ján a Hohenau (Rakúsko) bude od dnes (4.3.2009) od 20:00 z dôvodu zvýšenej hladiny rieky uzavretý až do odvolania!
Zdroj: www.zjazdnost.sk
Uzasne. ![]()
Ja fajn, ze sa vybudoval, ale zakaz vjazdu po 22.00 (este plati?) a problemy s vyssou hladinou degraduju toto dielo.
Uz v 09/2007 si to tu pisal, ale nic sa neriesi ![]()
co viem, tak zakaz z rakuskej strany mosta esta plati…
problem s vyssou hladinou neni ani tak mosta, ako prijazdovych komunikacii ..
Mas pravdu, aj pri vysokej Morave moze na moste pristat helikoptera ![]()
Angern kompa je tiez odstavena?
Čo je akože úžasné ?
![]()
Je to mini-most s min. lokálnou premávkou. Ak by tu nebol most, tak ten pontónový je zatvorený už týždeň. ![]()
Nemyslím si, že to degraduje samotný most. A ja som ani nenapísal, že TT VÚC zainvestuje 50-100 mil. SKK do vylepšenia ochranných opatrení na príjazdových komunikáciách k mostu samotnému … nemyslím si, že toto je najvyššia priorita, ktorá by mala byť teraz financovaná. Ak by tu boli záplavy pravidelné a dlhotrvajúce, bolo by to na uváženie, ale inak na tom skutočne nič zlé nevidím. ![]()
Kompa v Záhorskej Vsi je odstavovaná pri pohybe ľadochodov a pri zvýšení povodňovej aktivity, takže áno - kompa je tiež odstavená.
A ja už len doplním, že od 18:00 je na rieke Morava vyhlásený 2. povodňový stupeň.
Most cez rieku Morava medzi obcami Moravský Svätý Ján a Hohenau (Rakúsko) bude dňa 21.3.2009 od 7:00 znovu otvorený.
Hraničný priechod Moravský Sv. Ján - Hohenau(Rakúsko) je z dôvodu zvýšenia hladiny rieky Morava uzatvorený do odvolania.
Most už je týždeň v prevádzke a nie je momentálne žiadny náznak, že by mal byť v blízkej dobe zatvorený pre prírodné dôvody.
Budovu bývalého hraničného prechodu odstránili ![]()
dialnice.info/viewtopic.php?t=13134
*v článku som pridal fotky ![]()
Most Moravský Sv. Ján bol predchádzajúci týždeň uzatvorený a to z dôvodu vysokej hladiny rieky Morava, čoho dôsledkom bolo zatopenie prístupových komunikácií (z oboch strán). Opäť sa otvoril až dnes, 7.3. od 12:00.
Kolko by asi stalo “dvihnut” tu cestu aby ju nezaplavovalo?
Je mi jasne, ze si to rakuska strana nezela, ale aspon informativne.
B; nejak si to odporuje, resp.: zdvihnutie je potrebné na rakúskej strane, ale rovnako aj na slovenskej strane a slovenská strana je oveľa dlhšia ako rakúska. Zdvihnutie znamená nielen zdvihnutie ale aj vyriešiť prepojky pre vodu a odvodnenie; celkové náklady aj s PD môžu kľudne vyjsť na toľko, čo stál nový most, t.j. 3 mil. €, je to ale iba môj odhad: