Monitoring tlače

Aquila prosim urob uz nejake subtopicy v tejto teme.
Monitoring sa rozrasta aj do sirky a preto by som navrhoval okrem
casoveho delenia aj dalsie, obsahove.
Napr. by som oddelil SK a zahraničie a hlavne core t.j Dialnice a RK
od ostatnych stavieb a druhov infrastruktury.

Takto by snaha viacerych prispievajucich v tejto teme padla na urodnejsiu temu a citatelia by sa mohli koncentrovat na to, co ich zaujima.

Co vy na to?

Podľa mňa netreba Monitoring tlače členiť vôbec nijako a ak tak úplne bude postačovať členenie podľa rokov a následne podľa mesiacov.

Tém je veľa, no na druhú stranu, dá sa to priebežne čítať a okrem toho na tie najdôležitejšie články sú priamo vo fóre linky/nové témy.

Clenenie rok/mesiac je podla mna minimalna verzia.
Ja som napr. precital vsetky prispevky, ale ak pride niekto novy, nema sancu pokial sa tyzden nevenuje nicomu inemu a radenie sprav neodpoveda casovemu sledu ich publikacie.

Okrem toho sa objavi sem tam sprava, ktora je svojim obsahom zavadzajuca, lebo uz sa stav veci zmenil, ale niekto ju nasiel a umiestnil.
Az ked sa pozries na datum, zistis, ze je rok stara a pochopis kontext.

Ad. tematicke clenenie:

Tato stranka nesie nazov :
“Diskusné fórum o diaľniciach a rýchlostných komunikáciach”

To, ze prijala pod svoje kridla aj ine, viac-menej suvisiace temy, je pekne, ale ja si myslim, ze by si mala zachovat povodnu liniu.

Vyberiem niektore prispevky z monitoringu:
Dopravní stavba r. 2005 - hlasujte v anketě veřejnosti - ČR
Burgmaier investuje vo Vígaši 15 mil. eur
Na chorvátskych cestách
K Jadranu sa ťahá 21-kilometrová kolóna
The Times: Galileo zmení náš život

Ja osobne nevidim ich priame prepojenie s D a RK v SR, vidim skor cim dalej tym sirsi zaber a zo skusenosti viem, ze je lepsie to usmernit, kym sa to este da zvladnut.
Alebo som si nevsimol, ze sa stranka transponuje na celosvetovo-vsestavbarske forum, co by tiez nebolo zle, ale rad by som o tom vedel :slight_smile:

Pomohlo by to (mne osobne, vsetko co tu spominal beriem z mojho pohladu) k rychlejsiemu pristupu k “surnym” informaciam a ostatne si mozem precitat “neskor”. Z nazvu clanku nie vzdy vyplynie obsah a podstata a bolo by na dovere k prispievatelovi, ze clanok zaradil do prislusnej kategorie.

Tolko moj maly pokus o zlepsenie tejto dobrej stranky.

B,

neviem z akého dôvodu reaguješ na mňa takouto formou. Ja som vyjadril názor a stojím si za ním.

Budem reagovať na niektoré tvoje poznámky:

1. Ak sám admin už dlhšiu dobu preznetuje, že nemá dostatok času, ale zmenu chystá, tak si myslím, že to treba rešpektovať a netreba zbytočne vyzývať v ďalšej téme, pretože v sekcii O tomto fóre už jedna takáto téma je s názvom “Staré tlačové správy”, takže stačilo reagovať tam.

2. Ja osobne napríklad nečítam takmer nič, málokedy aj to, čo sem vkladám (len to prebehhnem), pretože 99% toho, čo je v tlači/na nete, … ja už viem, takže je potom pre mňa ťažké sem niečo umiestniť ako novinku a len dopĺňam to, čo tu chýba.

3. Ak sem príde niekto nový, tak má čo robiť, pretože Monitoring tlače, to je 10% tohto fóra a stačí čítať správy, ktoré zaujmú názvom alebo väčšou čítanosťou a okrem toho, vo fóre už sú aj linky na tie dôležitejšie správy.

4. Na Slovensku sa stavia ročne 10-20 km D a RK. Ak by sa malo písať len o tom, tak tu je dnes max. 2 000 príspevkov. Ale admin rešpektuje to, že sa tu diskutuje aj o iných témach a zakladá preto nové sekcie. Ja si myslím, že diaľniciam sa tu aj tak venuje viac ako 50% tohto fóra a bude tomu tak aj naďalej, t.j. pôvodnú líniu si zachová, … to s Monitoringom tlače nič nemá spoločné a často aj iné správy majú význam pri diaľničnej výstavbe.

Inak samozrejme rešpektujem aj iné názory, aj zmeny, ale ja sám som sa vyjadril a mne to vyhovuje tak ako to je.

Reagujem na teba nie z osobnych dovodov, ale preto, lebo si jediny pridal svoj nazor.
Reagujem, lebo toto je diskusne forum.

Moj prispevok bol prehlbenim myslienky, preco si myslim, ze je potrebne zacat clenit monitoring.

Novu temu som zalozil, lebo uz nejde iba o stare tlacove spravy, ale aj o obsahovo
ine spravy a pridal som hlasovanie, aby sa vsetci jednym kliknutim mohli vyjadrit.

Ide mi oba o diskusiu o moznom zlepseni, ktore vidim tak a preto, ako som to napisal.

B,

ok. Mal by sa asi vyjadriť aj nejaký moderátor alebo aj admin.

ako som uz pisal ( dakujem Hefaistionovi, ze to zapakoval), zmeny sa planuju, len fakt nie je casu :wink: robim v nadnarodnej spolocnosti a nejako sa navalilo prace, ze sa nestiha, tak clovek musi byt dlhsie v praci etc. cez vikedn by som zase rad vypol a nejako sa vzdialil od techniky :wink:

ale nebojte, mozno uz vo velmi blizkej dobe bude monitoring tlace porieseny :wink:

ad dalsie temy, ja som napriklad rad, ze sa debatuje aj o inych temach, clovek sa tu tiez vela dozvie :wink:

napriklad nie som proti ani ked sa bude tema Off-topic rozsirovat a bude sa v nej debatovat aj hoc o tom velmo hice co je vonku :slight_smile:

ja by som uvital, keby aquila pridal funkciu hladania v prispevkoch. neviem, ci to php vobec podporuje.

monitoring je fajn vec a ja osobne som rad, ze sa tam obcas objavi aj odkaz na clanok, ktory nesuvisi priamo s dialnicami a rychlostnymi cestami. cloveku to velmi usetri cas a dozvie sa vela informacii najma vtedy ak nema cas dennodenne sledovat vsetky periodika.

vyhladaveni uz funguje :wink: v hornej liste ho najdes pod heslom “hladat” alebo priamo tu ..

dialnice.info/search.php

Ja som hlasoval za možnosť č. 3, ale na druhú stranu by som dal za pravdu aj Hefaistionovi, že táto téma už jedna existuje v sekcii O tomto fóre a okrem toho, fórum je súkromné, takže treba dať adminovi čas, ak ho nemá dostatok. :sunglasses:

hej, uz sa o tom trochu diskutovalo inde, ale tu je pridane hlasovanie, preto nova tema.

B,

ďakujem za seba aj ostatných za Fotogalériu a mohol by si takto pokračovať aj v MT, keď máš čas a chuť. :sunglasses:

Podporujem akékoľvek členenie Monitoringu tlače. Avšak ak sa nepodarí z technických dôvodov, tak to pochopím. :laughing:

vsetko budeme riesit :wink: s B; sa dohodneme na presune aj casti kompetencii, t.j. aj plny pristup k databaze :wink: a bude sa riesit viacero veci :slight_smile:

Tak ja som za to, aby sa MT tlace nejako rozdelil na viacero kategori:

1. Spravy o dialniciach, rychlostnych cestach, tuneloch, mostoch.
  2. Spravy o myte, NDS, financne spravy - co kolko ma stat a preco.
  3. Spravy z regionalnych ciest.
  4. Spravy o zelezniciach, letiskach, inej doprave.
  5. Spravy o inej infrastrukture - byvanie, vodne stavby.
  6. Spravy o inych formach paliva.
  7. Spravy z EU - fondy, …
  8. Spravy o stavbach zo zahranicia.
  9. Spravy o stavbach z CR.
  10. Spravy o stavebnych firmach.
  11. Ine spravy.

Napriklad. Hned by to bolo prehladnejsie a potom by si kazdy vybral, co chce citat.

Ale verim tomu, ze je to vela roboty, lebo tych dnesnych 1100 prispevkov, to je dost a nesmu sa vymazat, lebo su na ne linky spravene po celom fore. Ma to cas. :wink:

Adoas,

radenie do kategorii moze byt problemom, lebo vela sprav obsahuje viacero informacii, napr. aj o stavbe, aj o NDS aj o cene … teda skor som za to, aby sa tu vytvorili kategorie a kazdy kto pridava clanok by mohol spravu zaradit aj do viacerych kategorii … (ako napr key words) … samotne delenie je OK … asi takto by som to riesil… :slight_smile:

ono co sa tyka MT, tak teraz sa preto nic nedeje, lebo cakam na novu verzium phpBB, ktora by uz mala mat kategorie v sebe a ked by sa toto povodne forum modovalo na podkategorie, mohlo by to viest k problebomom pri migracii na novu verziu, ktora uz tuto vlastnost ma => problem s kompatibilitou tabuliek .. takze preto zatial ticho po pesine :wink:

ide o to ze tento mod je jeden z najzlozitejsich ..

Vyskytla sa tu mala nezrovnalost ohladom pridavania clankov starsieho data.

Moj nazor, na zaklade ktoreho som aj konal je, ze moze niekoho pomylit, ze ide o aktualnu informaciu ako to bolo napr. pri rozhovore s A. Rezesom.

Dovolil som si pozmenit nadpis clanku tak, ze som pridal datum a kde sa nezmestil tak rok clanku, aby bolo na PRVY pohlad jasne, ze nejde o aktualitu, ale o archivnu informaciu, ktora ma tiez svoju cenu a vdaka patri kazdemu, kto si da tu namahu a clanok ulozi do Monitoringu tlace.

Prebehla kratka debata 2 prispevky v teme Monitoring tlace, ktora tam nepatri a obsahovo bola bezvyznamna. Dotycni uzivatelia boli upovedomeni o zmazani cez IS ako to robim vzdy, ked nieco zmazem, co byva velmi zriedka.

Prosim dalsie debaty o MT viest v tejto teme.

P.S. pre uplnost, volne prerozpravane, ak som si to nezapamatal spravne, prosim opravte ma

obsah 1. zmazaneho prispevku :
“nie je to starsi clanok?”

obsah 2. zmazaneho prispevku :
" ano, je z 18.2.2005, je to problem?"
dakujem

Ja som si tam všimol, že tam mal niečo aj Caesar a keď som MT otvoril, už tam od neho nič nebolo.

Podľa mňa robíš z “komára velblouda”, pretože všetci vieme že Rezeš zomrel a všetkým je snáď jasné, že toto fórum nemá ešte ani 1 rok, takže tu veľa článkov chýba … pridanie roku k článku byť môže, … ale kto nechce tak ten nemusí článok čítať, lebo dátum je tam zverejnený takmer vždy. :laughing: