Monitoring tlače

Ak chce niekto triedit chronologicky, tak pri pridavani prispevku chyba parameter datum (napr. nepovinny s tym, ze aby sa to dalo triedit je ho potrebne uviest - co chce aj spolupracu prispievatelov). Inak sa nic chronologicky utriedit neda. Podla datumu pridania je to utriedene uz teraz. Skor co mi vadi, ze sa v tejto sekcii zacinaju pridavat clanky mimo dopravnych tem. S tym by som zacal.

Je lepsie spravit “komára velblouda” ako ho nechat cicat krv kadekomu :laughing:
Ja som nieco navrhol, co vec moze iba zlepsit a zprehladnit
Ale mas pravdu, kto nic nechce, nic nemusi ani citat ani pridat datum, ale ked prida urcite nic nepokazi.

Hadam skoro vsetci dnes vieme, ze A. Rezes zomrel, ale o take 3 roky uz to nebude mozno kazdy vediet zaradit kedy to bolo.

A co ine clanky:

Dialnica pod Tatrami bude lacnejšia (18.2.2005)
tiez je kazdemu jasne, ze nejde o rok 2006 :wink:

Štát dlhuje Váhostavu Žilina 426 mil. Sk (1999) :wink:

Ja som vybral jeden priklad, mozno nie najstastnejsi, kedze to nebolo dostatocne jasne, hadam teraz uz bude.
Nie vsetci trvale ziju stavbarinou a maju podrobny prehlad ako ty, ja sa prvy hlasim ako clovek, ktoremu ten datum nieco vyjasnil.
A sam som ho doplnil uz viackrat do nadpisu, co si mnohi ani nevsimli.
Tentokrat som to nestihol :blush:

btw: stihol si si precitat to “male diskusni velbloude” ktore sa tam rodilo?

OK - ja pre buducnost sa pokusim pridat aj datum - ale nie vzdy sa to da pre dlzku nadpisu. :wink:

Možno by bolo vhodné temu upratať do položky 2005 kde by boli minuloročné články. a články nesúvisiace s aktualnym dátumom označiť ako RETRO

hm, to tiez nie je zly docasny napad. ono ako so spominal, da sa prerobit aj toto forum na subfora, ale bolo by to nenormalne narocne a dalsi upgrade by bol tiez docela problematicky, lebo by to bol docela velky zasah do systemu.

ale mala by coskoro byt uvedena tretia verzia platformy na ktorej bezi toto forum a tam by to uz malo byt :slight_smile: ide hlavne aj import dat zo starej platformy na novu, kde by docasne riesenie kategorii mohlo sposobit problemy :wink:

Navrhujem premenovať Monitoring tlače na Monitoring médií. Monitorujeme tu tlač, TV, rozhlas, elektronické a internetové médiá, takže to bude výstižnejšie.

Ja suhlasim, nakolko su sem castokrat pridavane aj videa a tie v tlaci nevidno :wink:

to admin&moderatori: ked mate vyhrady voci komentarom v monitoringu tlace, preco v administracii neupravit prava tak, aby uzivatelia mohli pridat novu temu,ale nemohli odpovedat?

lebo by sa to muselo preprogramovavat, co je narocnejsie, ako to zakazat :wink: a hlavne teraz je stop stav pre nejake upravy, kedze sa caka na novu verziu :wink:

nakoniec vdaka tipu halusky je “Problem” s prispevkami do MT porieseny :wink:

dik :wink:

jj, odteraz mozete pridavat nove temy ale posielat prispevky mozu len moderatori.
len neviem ako sa to bude riesit s ohlasovanim napr. tem bez odkazov na zdroj, toto sa fakt bude musiet naprogramovat :smiley: zeby tymto :unamused: :wink:

to je uz teraz riesene, ze sa kontaktuje admin & mods.. pohoda :wink:

ale hento male nastavenie hodne pomohlo..

Prosím Vás, toto sa nedá čítať!! :open_mouth: :unamused: To si už ten čo sem vkladá do MT nejaký článok, nedá ani toľko práce, aby to patrične upravil..?! Zkopírovať to ako celok a tak sem “prásknuť” dokáže hocikto, ale aký je v tom potom chaos a ako to vyzerá..!?!

Napríklad ukážka tohto odstavca:

Ale aj celý článok tématicky rozhádzaný, neskutočné! Veď sa to nedá čítať! Však to tu čítajú aj ľudia zvonku ktorí nie sú tu registrovaní, čo si o nás pomyslia..?!

Prosím adminov, alebo moderátorov, aby upozornili takých čo sem vkladajú také “zmätky” a nevedia to robiť, nech sa to naučia robiť,alebo nech to radšej nerobia!

Mirkobb, já souhlasím, ale myslím si, že to není až tak hrozné.

Prispevok do monitoringu tlace ma vyzera presne tak, ako to dnes predviedol miso v tomto prispevku:
viewtopic.php?f=35&t=14377&p=114367#p114367

Kedze tu nemame karmu, tak aspon takto verejne podakovanie jemu a samozrejme dalsim, ktori do monitoringu pridavaju prispevky v podobnej uprave.
Pre ostatnych: ak uz z nejakeho dovodu nezvladate formatovanie, tak aspon nekopirovat cely obsah stranok vratane roznych textovych retazcov, ktore priamo nesuvisia s textom (presne to na co vyssie upozornuje mirkobb). Dik.

Takže som sa pokúsil naformátovať článok dostatočne viewtopic.php?f=35&t=14435 , ale problém nastal s tabuľkami. Kommand [table] editor ignoruje.
Ak niekto vie, ako na to, privítam to.

V poslednej dobe sa v Monitoringu tlace nejak dupluju clanky. Az daju dvaja,clanky z rovnakou temou ale z roznych novin v kratkom casovom slede tak budis. Ale ked jeden clovek da v priebehu 2-3 hodin skoro to iste, tak to hadam nemusi.

Keď som v minulosti stíhal aktívnejšie pridávať veci do monitoringu, tak som sa snažil dávať si na toto pozor. Napr. ak bola tá istá agentúrna správa (s drobnými obmenami) už pridaná niekým iným z sme.sk alebo pravda.sk, nedával som tam článok z webnoviny.sk ktorý v podstate hovoril to isté. Asi sa treba vždy podrobne pozrieť na obsah a posúdiť, či duplicitný článok na tú istú tému prináša niečo nové, alebo nie.

Dnes som si všimol v monitoringu jednu karikatúru, ktorá tam podľa mňa nemá čo robiť - môže ísť do sekcie zábava - takto by sme mohli pridávať každý deň shootyho, alebo iných karikaturistov.

Dalsia vec ktora podla mna nepatri do monitoringu su spravy o dopravnych nehodach a ine menej podstatne spravy tykajuce sa dialnic. Myslim ze nie je zakazane priamo linkovat na clanky na spravodajskych weboch, takze netreba monitoring zahlcovat kazdou blbostou. Priklad: ked si chce niekto kopnut do ministra dopravy a najde na webe clanok o pridelovani bytov, tak fajn, ale staci odkaz na clanok do prislusnej temy.

Niektoré fotografie z dialnice.info sa začínajú objavovať v Servise SITA. Takže treba fotografov na fóre a SITA len povzbudiť v ďalšej takejto činnosti. viď napr: Dohoda o prepojení R4 s obrázkom : [album_photo]9936[/album_photo]