Modernizácia uzla Žilina

Autorské práva, musíš spustiť link a otvoriť priamo na YouTube

3 lajkov

2 príspevky bolo zlúčených do existujúcej témy: ŽSR Uzol Bratislava

chapem ze je teplo ale ta pomalost stavby je az zarazajuca..

4 lajkov

Chodím okolo a reálne tam robí tak 5 ľudí, väčšinou tak 2-3. Tu zatlčú larsenku, tam vykopú jamu, prehodia kopu piesku… No tragédia. Čakal som, že v tomto čase budú otvárať cestu od Tesca a na nájazde na most sa bude masívne betónovať. Pripomína mi to situáciu, ako keď ide firma do krachu.

4 lajkov

nejsou lidi a AI zatial na sk nevie pracovať. :grinning_face:

2 lajkov

Či to skôr nebude tým, že tieto časti projektu sú hradené zo štátneho rozpočtu :thinking:

2 lajkov

Najnovšie sa bagristovi podarilo preseknúť plynové potrubie…

5 lajky

:slight_smile:

2 lajkov

Inak ak si dobre pamätám, tak začiatkom roka bola plánovaná zmena trakčnej sústavy. Ak som dobre videl značky na vjazde do Strážova, tak stále ide Žilina na 3kV. Vie niekto v čom je problém?

Sú nejaké problémy s výmenou pôvodnej kabeláže zabezpečovacieho zariadenia smer Čadca. Aktuálny termín na prepínanie je snáď v septembri.

1 lajk

najväčšie obmedzenia v uzle Žilina sú naplánované na termín od 14. do 29. septembra 2026. Počas tohto dvojtýždňového okna dôjde k úplnej konverzii napätia z jednosmernej sústavy 3 kV na striedavú sústavu 25 kV, 50 Hz.

2 lajkov

a co napr dvojicky DC lokomotivy neprejdu cez AC usek, neviete co s nim bude?

Rekonštrukcia železničného uzla a stanice Žilina 28.07.2026 Aktuálne informácie z výstavby mosta - od Rastislav Mráz železnice

3 lajkov

nič, budú jadziť ako doteraz, akurát len teda po Vrútky. Ale môžu aj do Polska (polonizované) a zachádzajú už dnes až do Humenného. Tak skoro poračovať striedavá smer východ nebude…

mozu ist akurat tak do srotu. ich zivotnost a potreba davno pominula

1 lajk

Tie lokomotívy síce vyzerajú pekne a rovnako ako napr. 163, ale reálne to nie je žiadna moderna, na rozdiel od tých 163 majú ešte odporovú reguláciu apod. A väčšina akotak perspektívnych strojov z rady 163 už je prerobená na 362 a 361.

Takže 131 čaká buď Poľsko alebo kovošrot.

1 lajk

Čo by na to povedali v RD Spišská Nová Ves

Nič. Ja myslím, že aj tam už pomaly budú radi, keď príde niečo modernejšie. A staromilci dostanú laminátky :smiley:

Cabview ► Rekonštruovaný železničný uzol Žilina :construction: | Máj 2026 | 4K - od Perinakx Videos

5 lajky

aktualne info a video z uzla ZIlina od Rasta Mraza ,celkom to slusne zacalo rast a hybat sa
vzhladom na doterajsi zaspaty priebeh

7 lajky