Je obrovská škoda a premrhaná príležitosť, že sa zainteresovaní nedohodli na využití priestoru vedľa futbalového štadióna na postavenie viacpodlažného parkovacieho domu, ktorý by poslúžil návštevníkom futbalu aj cestujúcim idúcim na vlak.
Pred 17 rokmi tam chcel súkromný investor stavať OC Štadión, súčasťou ktorého mal byť aj parkovací dom. Teraz tam stavajú jednopodlažný obchodný dom s malým parkoviskom akurát tak pre zákazníkov.
Ako by viacpodlažný parkovací dom pomohol tým, čo idú na vlak?
Že by tam zaparkovali a išli na vlak. Podchod tam vybudovali.
Akože pardon ale toto mi príde taký strašne utopistický argument. Ak má niekto auto, tak ide autom kam chce a dostane sa priamo ku dverám destinácie. Nepoznám nikoho, kto by niekedy išiel autom na vlakovú stanicu a z tadiaľ ďalej vlakom. Maximálne ak ide niekto niekoho zobrať/zaviesť na stanicu, čiže tam bude parkovať tak 30 minút maximálne. Na to stačí aj menšie parkovisko.
A čo tie parkoviská pri staniciach v okolí Bratislavy, kde ľudia z okolitých dedín zaparkujú a do Bratislavy pokračujú vlakom? Podobne je to na Kysuciach - v okolí železničných zastávok kopa zaparkovaných áut. Nie každý má totiž možnosť v meste zaparkovať tak, aby ho to finančne nezruinovalo.
Okrem toho parkovisko za žilinskou stanicou by mohlo slúžiť aj návštevníkom Žiliny - podchodom prídeš priamo do centra.
Toto malé parkovisko čo tam bude postačí akurát tak zákazníkom toho obchodu a predpokladám, že ho spoplatnia.
To nemyslis vazne? Chod sa pozriet na parkoviska P&R pri Bratislave…kolko aut tam najdes zaparkovanych…
Za mna osobne je lepsie nechat auto pri stanici a ist ma vlak ako trcat v mestach v zapche
Uplne bezne nechavam sukromne auto na stanici a na pracovnu cestu idem radsej vlakom.
Ja tiež poznám jedného, ktorý takto funguje priamo v Žiline - dôjde si autom z Terchovskej doliny a na pracovné vybavovačky do BA alebo ČR sa odvezie vlakom.
Poznám veľa takých ľudí a tiež som jedným z nich. Z obce kde bývam chodím autom do mesta, kde mi stojí rýchlik a ďalej do práce pokračujem ním. Jednak je táto cesta viac-menej podobne rýchla a hlavne nedám tretinu výplaty na benzín. A veru, s parkovaním to býva nepríjemné, pretože to tak robí veľa ľudí… Keď bude hotový tunel Višňové a ak prídu lacné elektromobily s dlhým dojazdom a dlhou životnosťou (a bude to teda ekonomicky výhodnejšie a rýchlejšie), tak veru neviem, ako si ma železnica udrží. Jedine, že by zrýchlila, nemeškávala a prípoje by dávali zmysel…
To sa to tu rozbehlo s príspevkami ľudí, ktorí využívajú parkoviská P+R ale traverza nikoho takého nepozná.
Ja osobne keď idem do Bratislavy z Kysuckého Nového Mesta, tak idem obyčajne vlakom od nás, ale sú situácie, keď by som radšej prišiel autom do Žiliny a tam ho nechal, napríklad keď mám mimo špičky čakať v Žiline na prípoj 3/4 hodiny.
A to veľmi rád šoférujem, ale konkrétne v Bratislave je vždy problém s parkovaním a dať 20 € za deň parkovania ako minule… ďakujem neprosím, to radšej ten vlak.
Som rád, že sa niektorí vyjadrili, že to tak robia, osobne naozaj nikoho nepoznám.
To, že v tvojej bubline niečo nie je, neznamená, že to neexistuje.
V Trenčíne na vlakovej stanici je malé parkovisko pre asi 10 áut, z čoho 8 sú tam taxikári. Bývam na dedine asi 20 minút autom od tade, nikdy nebol problém sa tam dostať autobusom / taxíkom / niekto ma zaviezol. Samozrejme, ak tam postavíme veľké parkovisko, tak to niekto bude využívať, ale to neznamená, že bez neho je to koniec sveta:)
Vyzerá to tak, že tento rok bude naozaj posledný…s výnimkou nadjazdu
pekny postup podchod defacto hotovy uz len natiahnut asfalt, , aj nastupistia rastu skor mam obavy z toho nadjazdu a jeho dokoncenia a napojenia na autobus stanicu to sa bude riesit asi aj dalsi rok.. a potom druhy zeleznicny most pri budatine a most cez rajcanku tam to bude tiez este zaujimave ci to stihnu tento rok..
Podľa môjho názoru je ten nadjazd zbytočný. Najmä v takejto podobe, keď pribudnú semafory, ktoré spomalia dopravu na Ľavobrežnej.
na druhej strane, zasa nadjazd výrazne odlahčí križovatku na košickéj, ktorá je asi najhoší bod v za. čo sa týka dopravy.
Najviac krizovatku pri Kosickej odlahci tunel Visnove.