Modernizácia uzla Žilina

Odľahčí ju tým, že dopravu privedie do centra? :nauseated_face:

02.-03.6.2025 sa bude rozoberať priecestie pri zastávke Žilina - Predmestie. Znamená to teda definitívne sprejazdnenie nadjazdu nad zastávkou.

7 lajky

tu by som tak tragicky nevidel, uz terat tam auta jazdia, len musia cez Slovenu, potom podjazdom pod zeleznicou a cez celu Hviezdoslavovu, takto pridu rovno z Lavobreznej do centra, Stejne sa planuje vylucenie osobnej dopravy pred zeleznicnou stanicou, cize to bude s tym suvisiet.

2 lajkov

presne tak, cieľova doprava do centra je tak či tak, akorát netreba chodiť (naokolo bližšie) :grinning_face:

1 lajk

Ja som reagoval na tvoju úvahu, že by nadjazd mal odľahčiť križovatku na Košickej (myslel som od tranzitu). Inak súhlasím, aby sa vylúčila individuálna doprava pred stanicou.

Rekonštrukcia železničného uzla Žilina 31.05.2025

6 lajky
4 lajkov

Mne len nie je jasné, prečo je podlaha podchodu taká lomená. Čo tam nevyšlo?

Dnešné video z vysúvania mostu cez Váh

7 lajky

no predsa … schody :wink: … ale nie, to je sranda.

Ak si pamätám správne, tak tu bol koniec starého podchodu, takže " bezbarierové :slight_smile: " zalomenie je do novej časti podchodu, ktorá je hĺbená nižšie … možno pre väčšiu nosnosť koľajiska nad ním … žeby pre nákladné vlaky ?!

Možno to bude niekto vedieť objasniť.

a kde je akoze to vysuvanie mosta? ja tam nic take nevidim.. len zabery na druhy polozeny pripraveny most .. uplne zbytocne video ,stav bez zmeny uz je to takto dlhe tyzdne
2.most rajcanka tak isto

Nasuvaju cyklomost zo strany od Budatina.

6 lajky

Dobrý deň, dnes som aktualizoval galériu panorám.
Tu je priamy odkaz na miesto, kde bolo točené nedávne video.

Uzol Zilina Prehliadka 4.6.2025;

5 lajky

pekne zabery, vyzera ze pri budatine v strede bude specialny most pre pesich a cyklistov medzi dvoma kolajovymi mostami, ktory prave teraz vysuvaju, zvlastne to riesenie clovek by cakal ze bude vedla alebo po stranach ako to obvykle byva.. nuz co ked to takto navrhli.. neviete co je z pravymi dvoma kolajami medzi stanicou a hlavnym velkym zleznicnym mostom ponad vah kedy to uz konecne planuju trhat a menit lebo tam mam pocit ze zastal cas, podobne ako na rajcanke druhom moste stale sa nic nepohlo

Ten most pre pesich/cyklistov nebude umiestneny v strede, to len teraz to tak vyzera. Po posune mosta v pozdlznej osi a prestavani hydraulickych drah pre posun bude most posunuty na stranu aby spravil miesto mostu pre druhu kolaj. Most pre druhu kolaj bude posuvany len v jednej osi. Toto je zrejme aj pri pohlade na pilier mosta. Vacsie kocky su urcene pre kolajove mosty, mensie kocky su pre pesi most.

8 lajky

aha super potom, takto to uz dava zmysel cize naprv vysuvaju po dlzke a potom na sirku ho daju na svoje miesto

Videopohľad na stavenisko 5/2025

6 lajky

Tu dám dve videá mostu cez Váh. Aktuálne sa pracuje s mostom pre peších/cyklistov.
stav z 12.6. 2025

stav zo 7.6. 2025

5 lajky