Modernizácia uzla Žilina

drive date: june 2024… tak to je hodne stare neaktualne video.. ale vdaka

Jazda po novej sprevádzkovanej koľaji
youtu.be/g7jygHm51gk

Pohľad na nové zhlavie od Varína.

Foto podjazdu Kysucká na FB:
facebook.com/share/1E8Z8xWuWe/

Edit:
Autobusová stanica:
facebook.com/share/15W1bFFRut/

1. novembra 2024
    Modernizácia železničného uzla Žilina: Takto prebieha rekonštrukcia mostov cez Váh
    asb.sk/stavebnictvo/inzinie … -cez-vah-2

vsak to uz davno neaktualne nie? aj v clanku je uvedene 2/24, ved teraz sa uz dokoncuje druhy most.. ale pekne zabery

Nové video:
Mosty cez Rajčianku v Strážove, nadjazd Predmestie, podchod pri depe, budatínske mosty, podjazd Kysucká, nepárna skupina osobnej stanice:
youtube.com/watch?v=-6gAEr6spYs

Nie, druhý most má ďaleko od dokončenia, nemá hotové ešte ani opory, viď video vyššie.

ano ,mas pravdu uz som myslel ze su ovela dalej, akosi s tym zastali.. ten most je tam polozeny uz pomerne dlho, za mna dost sklamanie v tejto casti stavby (aspon teda v oblasti mostov dlhsie ziadny progres.. jak budatin tak rajcanka) zrejme sa budu predlzovat terminy..

Na Googlemap je nová satelitná snímka celej stavby. Podľa Google Earth je zo 16.9.2023. Nie je zrovna aktuálna, no je to posun oproti tomu, čo tam bolo :smiley: Aspoň ja som si to všimol až dnes. A je aj 3D, takže sa dajú pozrieť nadjazdy. Kiežby sa tak aktualizovala aj na ZB GIS.

ZBGIS pre stredné Slovensko bude na konci mája (so snímkami z leta 2024).

Áno, to bude ortofotomozaika. Bude to asi najnovšie, čo máme v lepšej kvalite. No chcelo by to tam obnoviť aj satelitnú snímku.

Autobusová stanica už aj s namaľovaným VDZ a uzavretým vjazdom z Hviezdoslavovej:
youtu.be/w7vG31AzrHA?si=QO9XmqJDLIFmpiV4

Prestavba križovatky Uhoľná x Kysucká, podjazd Kysucká:
youtu.be/IiQ4dHQBZEo?si=sLyOhNIWePYOOwWX

Video od MinDop:
youtu.be/ES1uKDbhIQQ?si=45oGP7trPi4wGNmn

Nové video - mosty a podchod v Budatíne:
youtube.com/watch?v=Vcn6FZ4Cfmo

Som jediný komu sa zdá, že v Budatíne sa zastavili práce?

Zasnežená idylka s rozrezaným mostom.
youtu.be/Ly4IiCvbiZE

Tiež jedno video prác na nepárnej skupine koľají:
youtube.com/watch?v=U894q01XsXo

Je to možné, že to tak vyzeerá. Ja mám zatiaľ informáciu, že najskôr sa bude vysúvať most ponad Váh pre peších a ten železnicný pôjde až potom.
Ten most pre peších sa má kompletovať v priebehu mesiaca Marec.

Tak to, že sa na železnici cez zimu moc nepracuje, je pomerne obvyklé. Jednak je lepšie si na nový grafikon zvykať v aspoň trochu stálom prostredí, jednak sa musia dočerpať dovolenky a napokon fúra technológii (dovolil by som si povedať, že viac ako pri cestách) má vo svojich podmienkach "celodenne >5°C).