Modernizácia uzla Žilina

Toto je zaujimava informacia. Vies o tom aj nieco blizsie?

Zatiaľ nie, len že je to vysoko aktuálna téma. Ja len doplním, že snáď to bude do apríla, kým spustia opäť prevádzku na Rajeckej trati.

Včera bolo v Žiline veselo. Nákladné vozidlo poškodilo na priecestí pri zastávke Predmestie nové trolejové vedenie, ktoré následne strhol vlak. Meškania boli aj 3 hodiny.

youtu.be/KTVhDjn3TGk?si=Jy5lJ4wHlCgJnbSj

Križovatka Ľavobrežná x Uhoľná otvorená:
youtu.be/IG89AK4OgSA?si=qzYWrRsYiQsErQ4T

Ďalšie video:
youtu.be/eZxsjIZyZXo?si=A6VIBJbZxMC6gqdh

Autobusová stanica:
youtu.be/o8rpyrpAPa8?si=wCYcOVM4FBNw21I4

to všetko išlo na náklady železníc?

Na naklady Zeleznic, teda na naklady statu, teda na naklady nas vsetkych.

trabelsie.. ako inak, spinavy zmrd

Ľudia to však vnímajú inak. Asi tak, že budú mať novú autobusovú aj železničnú stanicu.
Nové zábery aj na stavenisko.
youtu.be/gqaDZ7OXSdA

aj ľudia v Jelenci, kde im zrušili trať - napojenie na Nitru lebo priemyselný park JLR?
aj ľudia vo Fiľakove, kde už vlaky nezachádzajú lebo na trati sa už nedalo jazdiť ani 30?
aj ľudia v Sekuliach, kde už vlaky nezastavujú lebo nie je platy výpravcov?
nie všetko je len oblasť kde sa stavia…

ja som len sklamany z toho ze aj ked sa nieco robi nove tak sa to zasa nespravi poriadne. nejakemu chytrakovi napadlo ze autobusova stanica nepotrebuje priechody pre chodcov na obidvoch stranach ale iba na jednej strane a v strede. tak budu ludia zasa chodit pomedzi zaparkovane autobusy. ale vsak chodia tak uz 30 rokov od poslednej rekonstrukcie tak je to vlastne ok..
google.at/maps/@49.2239358, … FQAw%3D%3D

Autobusová stanica je dopravne ukľudnená oblasť - Zóna 30/20, tam žiadne priechody pre chodcov nemajú čo hľadať, tak ako na parkoviskách alebo podzemných garážach. Je tam totiž voľný pohyb chodcov.

myslel som to tak ze su tam vsade zabradlia a da sa prechadzat iba v strede a na jednom konci a hlavny prichod zo stefanikovho namestia je zablokovany zaparkovanym autobusmi a ludia musia chodit po trave. niekto si mysli ze zabradliami zabrani pohybu chodcov. holt na nejaku upokojenu autobusovu stanicu sme este nedozreli.. zjavne to projektoval niekto kto v zivote z tej stanice necestoval.
google.at/maps/@52.5080761, … FQAw%3D%3D

Síce novopridané video, ale zachytáva prejazd stavbou z pohľadu rušňovodiča pár mesiacov dozadu, keď sa robila napr. stredová časť podchodu pri depe (od 02:06:41):
youtu.be/UUWRZpFmbnE?si=P5PqR4zxp7xvh3Zz&t=7601
Bude aj časť 2/3, kde bude zachytené pokračovanie na východ.

Asi záznam z mobilu
youtu.be/spMrjuUgWU0

Budatínske mosty, podchod pri depe, nástupištia v nepárnej skupine:
youtu.be/JSg6lZx0iMw?si=kNtJy5ed9lpFUEiE

1.12.24 - Opäť prejazd po preložke
youtu.be/INHQZae1sz8

Nové foto z dronu doprava:
tour.360pano.sk/uzol-zilina/?st … 1,140,0,0;

Časť 2/3:
youtu.be/yKujZ7rZB7o?t=119&si=FzXx7tXNXD6WxAwg