Modernizácia úseku Bratislava-Trnava

sam si si odpovedal.. ano napr, potom aj Bmz (tie cicmanske kupecka) a aj najnovsie Bdmpz vagonweb.cz/fotogalerie/SK/ZSSK_Bdmpz.php

Cize dokopy vozne na 2 supravy bez restauracaku a bez cyklovozna a bez invalidneho pristupu. Cize prakticky na nic

ani by som nepovedal, tychto poslednych cicmanskych +tych oranzovych ich je uz celkom dost.. restauraky sa vedia vyrobit aj dodatocne na zakazku prip prerobia sa niektore zo sucasnych (tam ide hlavne o podvozky)

Keď si už bol na Vagonwebe, vedel si si pozrieť, že aj tieto vrútocké novostavby sú iba na 160: vagonweb.cz/popisy/popisy.php?k=ZSSK#n185

Niektoré z tých vozňov idú na 200 preznačiť, čo potom ale vyžaduje častejšie revízie a opravy. Ale čičmanské Bmz určite nie, to sú pôvodné Bmeer, teda pôvodné Bmee ešte z Bautzenu.

Nemyslim, ze idu len tak preznacit. Na 200 uz potrebujes tlakovu skrinu a to myslim tie vozne nemaju

A sme si istí? Ja si pamätám, že to bolo povinné v ČR a táto povinnosť sa rušila. Dosť vozňov DB a ÖBB nemá tlakotesné skrine a má pritom písanú 200km/h. Ona tá tlakotesnosť sa uplatní skôr v dlhých tuneloch, a také u nás zatiaľ nie sú. Takže tú povinnosť by bolo načim aj zrušiť.

..asi tak na taku prkotinu staci jedno hlasovanie v parlamente, aby to Raz predlozil a bude (ked sa to bude vobec niekedy riesit) ale mohlo by.. potencial tam je ..ked uz nie juhom tak aspon z ba po puchov by to mohlo skratit nejaky ten cas vramci prepravy vychod-zapad..zavisi od samotneho ministra co ma v plane, debatku na temu zeleznice este nemal

Ja len chcem pripomenúť že sme v krajine kde (narozdiel od ČR) úrovňový prejazd degraduje trať na 140 hoci by technicky mohla byť aj na 160. A to len kvôli jednému predpisu ktorý sa nechce nikomu zmeniť.

V zákone nie je ohľadom priecestí definovaný rozdiel medzi rýchlosťou vlakov 140 a 160 km/h slov-lex.sk/pravne-predpisy … aragraf-14

Ani japonské JRH E5 a H5 nemajú vzduchotesné vozne, barometer vnútri ukazuje nadmorskú výšku správne. Pritom Hayabusa Shinkansen jazdí aj cez tunely rýchlosťou 320 km/h, tunely sú dlhé desiatky kilometrov a najnižší bod tunela Seikan je 240 metrov pod hladinou mora. Najskôr zase nejaká lokálna blbosť.

Tak ci onak, proste supravy na 200km/h nemame

to je ten mensi problem.. supravy sa daju dokupit, ale trat na 200kmh tak lahko nezmenis

Takže ide o svojvôľu ŽSR? Tak to je ešte horšie.
vlaky.net/zeleznice/spravy/ … t-160-kmh/

Rekonštrukcia trate Trnava – Cífer ► Júl 2026 - od Perinakx Videos