Neviem ako je to v prípade ost. európskych (či stredo- alebo východoeurópskych) metropol v oblasti dopravnej infraštruktúry ako je tu spomínaný nosný systém MHD či napr. nulté obchvaty ap. “odľahčenia” miest, no BA hádam možno patrí v tomto medzi najhoršie, ak nie je niekde úplne na posl. mieste.
Bratislava zmodernizuje tarifný systém MHD
*zakázka za 5 mil. € - návratnosť ?
neviem, ci sa tu jedna o navratnost. skor o integraciu systemov a odstranenie “stikatkovych” listkov. proste celkovu modernizaciu
Neviem ake “stikatkove” listky myslis, ale tie, co sa dierovali, skoncili v BA uz pekne davno. Tiez si myslim, ze tu ide skor o doplnenie vybavenia, aby napr. si si mohol zaplatit listok v MHD bezkontaktnou cipovou kartou SAD, zrejme sa rata aj s kartou Bratislavcana, …
racto: to je jen legrace
V poho však aj ja vtipkujem
Tak potom BA nakupila zle elektonicke oznacovace, ked ich opat musi menit.
V BA je nasledovny system (uz zo sociku) - bud mas predplateny listok (“elektricenku”) ale ides na listky. Ked sa zavadzali elektronicke oznacovace listkov o BID sa este nechyrovalo, takze teraz to chcu rozsirit. Zisli by sa technicke podrobnosti, o co presne ide. Pri organizacii pohybu cestujucich v MHD BA si neviem predstavit, ako by sa skontrolovalo napr. jednorazove zaplatenie listka na MHD z cipovej karty SAD.
Ked ma BA v oznacovacoch ektronicke citacky pamatovych kariet, staci upgradnut software v palubnych jednotkach. Ked to su schopni urobit poliaci na mielcoch, BUSEcko s tym problem mat nemoze.
Neviem, ci su oznacovace vybavene niecim takym - ak aj ano, minimalne sa to doteraz nepouzivalo. Tipujem, ze to tieto oznacovace skor nemaju. Ako potom funguje oznacenie cipovej karty takymto oznacovacom? (zaznamena sa nieco na kartu?, stiahne sa nieco z karty?, alebo sa zaznaci ID karty do centralneho systemu - nieco na sposob SMS listka?)
Tak to veruze neviem. Ale skor tipujem, ze na kartu. GPRS signal, ktorym palubne jednotky funguju, je totizto zvacsa len pri vstupe do arealu do DP, kde sa aktualizuvavaju informacie pre IS vozidla.
Električkový tunel ešte neotvoria
Tunel je hotový, ale ešte zatvorený (+foto)
Bratislavčania majú 49 nových autobusov v hodnote takmer 16 mil. €
9 ks nových kĺbových nízkopodlažných, veľkokapacitných autobusov značky Mercedes CapaCity
40 ks nízkopodlažných, klimatizovaných autobusov značky Sor
Dopravný podnik zároveň plánuje vyraďovať najstaršie vozidlá.
*podrobnosti v článku
Mercedesy sú plne klimatizované, v autobusoch Sor je možné klimatizáciu domontovať.
Tak potom si treba prečítať celý ten článok a sú v ňom protichodné informácie.
Hej, su. Chlapci z iMHD by vedeli viac, ja predpokladam, ze len Mercedesy budu klimatizovane a SORky len s klimou pre vodica.
Ohladom SORiek je to tak, ze 10 nebude klimatizovanych (mala by sa dat domontovat, otazne je ci ju DPB domontuje) a 30 klimatizaciu ma. Mercedesy maju vsetky. Ked som uz pri tom tak dokopy mame v Bratislave teraz 43 vozidiel s klimatizaciou aj pre cestujucich (najstarsie vozidlo ma 15 rokov) a z toho klimatizacia sa vyuziva v 42 vozidlach. Vsetky pochadzaju z autobusoveho parku, trolejbusovy a elektrickovy nedisponuje ani jednym vozidlom s klimatizaciou pre cestujucich.
Aké sú najstaršie atobusy ?
Pokiaľ viem dobre tak najstaršie autobusy, ktoré jazdia sú krátke Karosy. Najstaršia prevádzkovaná z nich má 22 rokov…