Mě vlakový tunel pod BA připadá strašlivě zbytečný, resp. málo efektu za značné prostředky. Ani ve Vídni se nic takového nestavělo (trať přes Wien mitte je původní s- bahn). Pravda v Brně je podobný nápad spojit Kr. Pole a hl.n., ale to je taky nereálné pro rečalizaci.
A spojená tramvaj a vlak - dodnes jsme nepochopil, jestli měli v plánu po výstavbě vlakového tunelu tramvaj do petržalky zrušit, ale připadá mi to taky jako hodně komplikovaný kočkopes - jak by se na tom řídil provoz - tramvaj všude staví, jezdí furt, vlak občas, nestaví nikde. A postavit 2 tunely místo jednoho jsou prostě dvojnásobné náklady, které se nikdy nevrátí.
Metro v Bratislave predsa len bude, do konca r. 2015. Stavať sa začne už o 2 roky. Z financií potrebných na výstavbu dá istý podiel - až 17 mld. Sk samotný Brusel.
no, ono te není metro, ale spíš jen použití toho slova pro propagaci tunelu pod Blavou - viz text. Dát do jednoho tunelu klasické metro a vlak je nemožné, autor se tak zřejmě snaží nazvat něco na způsob S-Bahnu.
Ale ja viem, že to nie je metro. Dal som si tú námahu a prácu povkladať do textu obrázky, upraviť veľkosť písma a popri tom som to samozrejme aj čítal … ale keď tadiaľ budú jazdiť električky, príp. mestské vlaky tak to bude istá forma metra, lebo poslúži aj pre MHD.
tomas,vobec netreba masovo stavat nove cesty. Kvalitna integrovana doprava v spojeni s dobrou MHD by poriesila dost na to, aby sucasna infrastruktura s mensimi obmenami a opravami postacovala este nejaky ten rok. A velke stavby ako D4 pojdu cez koncesiu, V.zel.koridor z kohezneho fondu a stat to ani nevyjde tak draho
Včera som išiel električkou (8) zo stanice do Ružinova a na 10 semaforoch ktoré sú na ceste sme dostali na 7 dmich červenú na 2 zelenú a na 1 sme išli na žltú. Preferencia ako hovädo!!!
Klasický na semafore ( ked na semafore svieti žtlá a na svojom semafore pre električky teda tam kde majú 4 žlté svetlá je ešte zapnuté 1 ľavé a jedno pravé - zákaz jazdy)
Aby to nedopadlo tak, ze sa spravi exkluzivna zmluva na dodani 240 autobusov pocas nejakych 10 rokov od jedneho vyrobcu. To totiz este neznamena, ze za 10 rokov musi DPMB kupit 240 vozidiel, ale ze pocas 10 rokov musi kupovat vozidla len od vyhercu, az do poctu 240 ks.
Teda v praxi by sa kupilo 5-10 autobusov rocne, co situaciu nijako neriesi.
metro sa dostalo aj k fyzickej vystavbe, boli postovane hrube stavby dvoch stanic metra a masivne zemne prace v petrzalke, s vystavbou sa oficialne zacalo v roku 1988 a mala byt prva etapa dokoncena v roku 1995