Mesto Žilina - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

Z príspevkov ktoré si napísal predtým to ale jasné nebolo. Ako sa asi nakladalo so štátnymi peniazami ked mesto ZA muselo vrátiť z KIA projektu 1,3 miliardy Sk štátu :question: Najprv si spravte poriadok doma. A o tom že Slota nie je minister .. však ano, on je oficiálne chudobný tak že to aj bezdomovec je bohatší. Slota nemusí byt minister na to aby mal vplyv pre región kde má vplyv. Kedykolvek sa može zdvihnúť a odíst z vlády. Ale to je politika a to sem nepatrí .. až sa ťa moj príspevok dotkol tak sorry. :wink:

Nerozumiem čo si chcel napísať o diaľniciach a na nejaké sprostosti o nejakých 1,3 miliardy alebo bezdomovcoch ti odpovedať nebudem, lebo ani neviem čo by som ti napísal.

Odkedy má D3 prednosť pred riešením D1 alebo R3 :question:

Ty najprv napíšeš ako sa kritizuje nejaký zámer ministra, potom zase napíšeš že zámer už nie je .. víriš hladinu a zbytočne.

A čo má medzinárodný kapitál spoločné so suverénnou SR :question: Dialničná sieť sa nestavia tak jako chce ČR alebo KIA v ČR .. ani sa nestavia tak jako chcú v ZA alebo v BB.

A nezdorazňoval by som že minister je od ZV a BB. Študoval v ZA a to potom aj Generálny riaditel Doprastavu je Zvolenčan .. že by aj on vplýval na trasovanie ?

Jako sa nestavia aj D1 aj D3 tak obyvatelia Žilini sú fest nervózny. Aj ty Jozef čo dokazujú tvoje reakcie.

Žilina musela zo štátnej pomoci pre projekt KIA vrátit 1,3 miliardy Sk a tieto peniaze sa mali dať aj na infraštruktúru tak to má hodne spoločné s touto témou a ZA tak hospodárila až je to štát zobral.

A ked sme pri tom tak pozerám že my sme v sekci Cestná siet a nie Dialnice milý Jozef. Ja sa tu nenechám urážat.

Zilincania su fest nervozny ked sa nehovori o nich. Len pazrat a pazrat ako Bystrica…

mikeBoss: prave si ukazal ze nepoznas ani minulost ani sucasne suvislosti. Nechce sa mi to vysvetlovat ale taras absolutne bludy. Rozdiel medzi BB a ZA je velky a zasadny. Obe mesta mali svoj vyvoj a spravanie. Musel by si to pocitit na vlastnej kozi, co sa robilo so Zilinou za cias Stredoslovenskeho kraja. Lenze ty si tu nebyval a podla mna (prepac ak sa mylim) pocas revolucie si sa ucil v lepsiom pripade este len abecedu.

Ja viem že som Off-topic s touto poznámkou ale fest som sa zasmial nad profilom carlosa (pekný kamión v avatare) .. že žije v BB a v ZA takže je “pažravý vivát”. :stuck_out_tongue:

Bohuzial, je pravdou, ze minister Vazny zasadnym sposobom tlaci na to, aby sa Visnove nerealizovalo (napriek jeho ostatnemu vystupeniu v mediach). Silou mocou chce presunut prioritu na trasu RK - BB. Ja nespochybnujem potrebu vybudovania vhodnejsieho prepojenia na tejto trase ako je v sucasnosti, myslim si vsak, ze tato investicia by nijako nepomohla v rieseni akutnych dopravnych problemov Slovenska na trase BB - PP - KE. Som zvedavy, ako sa veci budu dalej vyvijat, pretoze pan minister sa sprava velmi cudne a podla mojho nazoru zavadza verejnost, ak vyslovene neklame. Jeho ciny sa vyrazne odlisuju od jeho vyhlaseni.

visnove je treba tak ci tak … taka je realita. korbelka moze pockat. ja dufam, ze usek turany - hubova pockaju tak dlho, az kompetentnym nedojde, ze korbelka je vynikajuci napad.

Silno pochybujem, že by sa nestavala D1 a uprednostnila sa trasa na R3 alebo na Donovaloch ale keby sa to aj stalo .. nič strašné v tom nevidím. Tástavba už mala stáť a že nestojí a nebude stáť do r. 2010 bolo jasné .. je to smutné ale to je realita na Slovensku. Do r. 2010 bude SVK spokojné až bude D1 súvisle v ZA.

Neviem prečo tak ZA nemá rada dnešného ministra dopravy, .. riadi aj NDS a to hovorí jasne: Tunel Višňové chýba :arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=6076 .. len pre to že sa bude stavať aj R3 aj preložka na Donovaloch tak netreba byť nervóznym.

Harman a Trabelssie sa sporia o parkovanie. Žilinská parkovacia spoločnosť vybrala na parkovnom v minulom roku 21 miliónov korún. V mestskom rozpočte však nezostala ani koruna. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6151

Cesta pre pár súkromných osôb? Mesto Žilina v minulom roku investovalo do cesty vedúcej vysoko nad obec Strážov, kde býva len pár ľudí a stojí niekoľko chát, takmer milión korún. V obci však už niekoľko rokov žiadnu cestu nerekonštruovali. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6152

Žilina bude potrebovať zrejme nejaký čas na normalizáciu. Asi naozaj tých 16 rokov bolo priveľa v niektorých veciach. Napríklad ja za nenormálny jav považujem, aby mesto samotné výrazne sponzorovalo hokej. To sú desiatky mil. SKK, ktoré sa mohli dať inam a ročne desiatky mil. SKK. Aj tie sochy. Nič proti nim, ale mohli sa budovať pomalším tempom.

K tomu, že Slota nie je primátorom, tak nebude ani vláda tu investovať. Bol by Slota sprostý, pretože, tu má stabilnú voličskú základňu a mohlo by sa stať, že sa nedostane ani do NR SR.

K tomu parkovaniu. Ak súkromná firma realizuje výstavbu nových parkovacích miest, tak by som to nechal tak. Ak nie, zrušil by som tú zmluvu a zaplatil penále. K hale. Všetko by som spravil preto, aby sa vrátila do mestského majetku. A namiesto podpory klubu by som ju opravil. K Auparku. Postavil by som ho tam, kde chcel Slota, ale za vyjednanie vyšších investícií do dopravných riešení alebo doplatiť cenu. K MHD. Neznižoval by som dotácie, nechal by som ich rovnaké. K dlhom. Nie sú nesplatiteľné a od tohto bodu majú ďaleko. A mestu rastú príjmy. Len by som si nebral nové úvery vyššie ako 100 mil. SKK (nutné na splatenie vnútorných dlhov). Ani toto všetko možno nezabezpečí, že sa Harman udrží. Ale jednoducho nemôže fungovať ani politika, ktorá bola doteraz. Nemôže sa stále len stavať a stavať a brať nové a vyššie úvery a vo veľkom predávať majetok.

Uvidíme, čo bude alebo nebude. Nemá to Harman ľahké a nebude to mať ľahké, pretože Slota aj keď nemá nič, má veľa. A hlavne má všade vplyv.

Rozpočet Žiliny na tento rok je 1,24 miliardy korún :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6245

Žilinská univerzita investuje tento rok do výstavby 500 mil. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6250

Mestský úrad v Žiline vykradli, možno zmizli počítače :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6275

Doprava v Žiline a projekt MOVE :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6286

Potreba väčšej bezpečnosti aj konceptov dopravy.

Duel o parkovaní nebude :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6318

“Zásadne odmietam niečo také, že by ma pán Trabelssie vyzval na diskusiu,” reagoval v stredu na otázku novinárov Ivan Harman.

Nebezpečná križovatka ohrozuje chodcov. Obyvatelia sídliska Hliny tvrdia, že križovatka pri veľkogarážach je z dopravného hľadiska zle vyriešená. :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=6378

Prestavbu autobusovej stanice odložili :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6379

Trabelssie vyzval primátora na verejnú diskusiu o parkovaní, ale Harman chce diskutovať za zatvorenými dverami!

Zdroj Žilinský večerník:
zilinskyvecernik.sk/index.ph … &Itemid=53

Môj pohľad: Žiadne mesto sa dnes nemôže rozvíjať bez úverov. To je realita. Ale je tiež pravda, že niekedy sa musí aj šetriť. Podľa môjho názoru ten čas pre ZA už nastal. Nedá sa stále rozvíjať vo veľkom všetko a všade všetko podporovať. A nový primátor sa rozhodol riešiť finančnú stránku mesta, chce riešiť nezaplatené faktúry, ktoré reálne existujú, chce znížiť dlh a preveriť všetky zmluvy, ktoré boli uzatvorené za posledných 16 rokov, na čo má tiež plné právo. Len dúfam pre dobro ZA, že obdobie šetrenia nebude v ZA trvať viac ako dva roky, pretože ZA na tom nie je finančne zle a je kapitálovo silnejšia než napr. KE či BB, ktoré mali vážnejšie finančné problémy a tieto trvajú dodnes, čo sa prejavuje na bežnom chode týchto miest. A je dôležité, že chod mesta v ZA nie je nijako postihnutý. Udržujú sa cesty, splácajú sa faktúry atď. Jediné, čo je obmedzené je rozvoj mesta, no ako vravím, nebude to zrejme dlhodobé, pretože to za prvé nie je potrebné a za druhé by už Harman nemal šancu a bola by to škoda pre neho a to on moc dobre vie. Ono totiž ani nejde dookola 4 roky rozprávať o tom, čo všetko sa spravilo zle, to ľudí nebaví, takáto pesimistická nálada.