Jasne, je to tak. Ja som pozeral predbezne oznamenia. Dik
No, Trnava už ten obchvat potrebuje ako soľ a skutočne najprv ten severný, to už je katastrofa každý deň prejsť týmto mestom. Len v sobotu a nedeľu je to lepšie. Trstínska ulica je jediná možnosť ako vojsť do TT od ČR a to spôsobuje problémy, pretože napríklad na tejto ulici je aj SONY, Jednota COOP, skrátka obchodná zóna stále niekto odbáča atď. a až neskôr je križovatka od Modry (na BA), takže až 2 cesty vhádzajú do severnej strany mesta a tam je potom svetelná križovatka. Inak v meste sa podarilo vytvoriť tzv. zelenú vlnu, čo je perfektné na hlavnom cestnom ťahu (sever TT-križovatka pri autobusovej a železničnej stanici, mimochodom to je ďalši big problem, ktorý treba riešiť, tam je veľmi preťažená križovatka, lebo je tam aj KÚ TT-kruhový objazd a smer D1, R1), ale ten severný obchvat už je skutočne potrebný.
Čo je zlé, že až začne fungovať PSA PC, tak bude zase nevyhnutné postaviť aj južný, resp. juhovýchodný obchvat.
Je skoda, ze v TT sa pocas rekonstrukcie zeleznice nepristupilo aj k rozsireniu oboch podjazdov popod zeleznicu… tie budu sposobovat zapchy aj nadalej
Ale ked bude mat TT hotovy severny aj ciastocny juzny obchvat, situacia sa vyrazne zlepsi
Tak stačilo rozšíriť len jeden podjazd (ten druhý je v slepej ulici ) a otázka znie: Čo by riešilo rozšírenie podjazdu? Veď tam vôbec nejde o to rozšírenie, pretože to je úsek medzi najvyťaženejšou križovatkou mesta a najvyťaženejším kruhovým objazdom (južná časť mesta) a ten nie je potrebné riešiť, ten jo Ok.
Hmm,vlastne mas pravdu, ked su pred podjazdom aj za nim krizovatky aj so semaformi (alebo kruhacom), vela by to neporiesilo, zdrzis sa tak ci tak. Asi mam odtial iba zle skusenosti
A hlavne to je usek dlhy tak 500m.
No, ten kandidat na rozsirenie mohol byt podjazd pri ZOS.

No, ten kandidat na rozsirenie mohol byt podjazd pri ZOS.
Inak pokiaľ viem, tak sa v TT práve rozširuje strategická vstupná 1. svetelná križovatka v smere od SE.
Inak pokiaľ viem, tak sa v TT práve rozširuje strategická vstupná 1. svetelná križovatka v smere od SE.
Tusim v utorok ma byt hotova
Prave som sa docital, ze sa ocakavaju problemy s vykupom pozemkov Este nie je ziaden vykupeny.
No tak sa bude stavať dlhšie/neskôr v najhoršom prípade. V TT sa stavať bude, tam už by si boli obyvatelia sami proti sebe, a peniaze už sú vyčlenené.
Mesto TT začne stavať severný obchvat najskôr v r. 2006, pretože SSC má problémy s výkupom pozemkov. Mesto má obchvat plánovaný už takmer 30 rokov.
Ohľadom starého cukrovaru v TT (už sa volá starý, keďže je nevyužitý) som čítal, že sa možno spraví kvalitný projekt ako tento pozemok vhodne využiť (niečo podobné ako na Záhorí v meste SE, kde sa takýto projekt už realizuje a jeho hodnota je viac ako 2 mld. SKK). Uvažuje sa nad tým, že z časti by tam mohol byť priemyselný park, z časti byty a z časti nejaká časť areálu by mohla byť venovaná aj nejakému športovému areálu.
Problémom je nedostatok financií, keďže sanácia/zbúranie/revitalizácia nebude lacná a jednoduchá, skôr naopak. Toto je problémom nielen v TT a už vôbec nielen na Slovensku, ale v celom svete, … ako dostať nových investorov do starých priestorov? A nielen stále stavať na zelenej lúke.
Ohľadom obchvatu sa stavať načas nezačne, bude úspech podľa mňa ak sa začne v r. 2006 a ak sa celý severný obchvat dokončí do r. 2010.
Severný obchvat stále v nedohľadne. Vlastníci pozemkov po vzore Stredoslovákov sťažujú výkup. Peňazí je dosť už od r. 2005, aj na r. 2006 sa počítalo s výstavbou, ale stavať sa tak skoro nezačne, pretože pozemky ešte nie sú vykúpené a majitelia podľa primátora Trnavy majú neetické a nemorálne požiadavky.

Severný obchvat stále v nedohľadne. Vlastníci pozemkov po vzore Stredoslovákov sťažujú výkup. Peňazí je dosť už od r. 2005, aj na r. 2006 sa počítalo s výstavbou, ale stavať sa tak skoro nezačne, pretože pozemky ešte nie sú vykúpené a majitelia podľa primátora Trnavy majú neetické a nemorálne požiadavky.
Pán primátor má v tomto absolútnu pravdu:
Štátom vyčlenené nečerpané prostriedky na severný obchvat síce neprepadnú, ale čím neskôr sa výstavba zrealizuje, tým bude drahšia.
Toto totiž platí pre celé stavebníctvo, ale kým napríklad rodinný dom sa predraží o 100-200 tis. SKK (aj to záleží od typu domu, niekde aj o 1 mil. SKK), tak cesty a diaľnice rastú ročne oveľa viac, o 10 a viac mil. SKK pri stavbách nad 1 mld. SKK.
Je vysoko pravdepodobné, že pozemky pod severný obchvat sa budú musieť vyvlastniť.

Je vysoko pravdepodobné, že pozemky pod severný obchvat sa budú musieť vyvlastniť.
Už mali byť vyvlastnené. Zase sa už o tom len píše a dosť dlho. Nikto nekoná, už to malo byť dávno vyvlastnené, mal byť tender a malo sa začať pomaly stavať. Málokedy sa stane, že keď už sú peniaze na obchvat, tak sa nemôže stavať kvôli pozemkom atď., … lebo väčšinou ľudia chápu, že to je “ich” stavba a je zaplatená zo štátneho.
Investor severného obchvatu podáva návrh na vyvlastnenie pôdy. Vlastník pozemku nechce vystúpiť z anonymity.
dialnice.info/viewtopic.php?t=2750
Cena je plánovaná na cca. 1,3 mld. SKK, obchvat by mal byť dlhý takmer 5 km a prvé výsledky by mali byť vidieť v r. 2007.
Obchvat Trnavy postaví Alpine.
dialnice.info/viewtopic.php?t=3204
O cca. 60 mil. SKK menej nez predpokladala SSC.

Obchvat Trnavy postaví Alpine.
dialnice.info/viewtopic.php?t=3204
O cca. 60 mil. SKK menej nez predpokladala SSC.
To je dobre, že to je menej, tiež by ma zaujímalo, ako to je možné, veď to je už dosť veľká suma. Ale podľa mňa sa zase predraží výkup pozemkov, ale snáď nie až o toľko.