Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

opat sa ta spytam to co som sa ta uz raz pytal: Chodis cez PO pravidelne? Zrejme nie a tak usudzujes na zaklade pravidiel (ktorych platnost ale potvrdzuju vynimky :wink: ). Ono je sice pravda ze v pripade vecsich miest je podiel vnutromestskej / cielovej vyssi/resp. vysoky LENZE toto je predsa Presov kde pomaly nic nefunguje normalne, prilezitosti je tu minimum a kde pre vecsinu jeho obyvatelov je to LEN bydlisko (nemala cast presovcanov dochadza do KE, BA, ZA, CR a zahranicia) takisto ludia zo spadovej oblasti, resp. od VT/SB/SK cez PO len prechadzaju. Dalsia vec je ze cast cielovej sa moze zdat ako tranzit, lebo skladiska su sustredene v IPZ co ale opet poriesi JZ obchvat kedze ten konci prave v krizovatke PO juh, na ktoru je aj IPZ cez 3-ku do Petrovan napojeny

Len pre vyjasnenie… na NK v smere KE → PO pojde na kruhac 1 pruh a cez most do mesta 2 pruhy? Dnes som pozeral, ze uz maju na tom useku co ide na kruhac osadene obrubniky… ale nepride mi to ako stastne riesenie, aby v podstate na hlavnom tahu na obchvat bol 1 pruh + vjazdy do okolitych firem

matiqos s hlavnym tahom sa rata ako s JZ obchvatom teda D1 a teda prioritou krizovatky ZVL je poriesit smer KE <=> PO a miesta na 2 pruhy tam velmi nebolo :slight_smile:

nemam, ale vyse 30 000

nie, bude sa upravovat smer od Slovnaft na Kuzmanyho na 2+1 a od Slovnaft na Sekcov tiez 2+1

PSK menil konecne cast svojho useku, aj s castou podlozia. uz je to predcasne ukoncene, zatial vyzera vsetko dobre. este VDZ. realizator DPS.

ano, tiez nad tym dumem, ale v realzi uvidime, ci sa doprava nerozlozi. predsa len, buduci rok ide do stavby D1..

No len kym sa postavi… hrozi, ze tam bude vznikat lievik… predsa len si neviem predstavit ako sa tam bude tranzit vtrepavat z 2 pruhov do 1 a potom dookola cez cely kruhac… a este nedajboze zacne niekto vychadzat z okolitych firiem, ked im tam tak pekne vyjazdy stavaju… :slight_smile:

Mariqos a mas pocit ze ten lievik tam teraz nie je ? :slight_smile:

ten kruháč treba urobiť na 2 pruhy (vrátane výjazdu!) a nebude problém

Tak teraz tam je pochopitelne lievik… vdaka stavebnemu “ruchu” :slight_smile:

eric987, jasne PO je uplne vynimocny…to co plati vsade na Sk v PO neplati. zdrar!

devil 2x som ti na uvod polozil tu istu otazku, 2x ziadna odpoved. A co to znamena? Kto mlci ten svedci, teda nechodis tadialto, nepoznas situaciu a napriek tomu usudzujes… Usudzujes zrejme tak lebo pre teba (aspon podla tvojich vyjadreni) svet zrejme konci koncom tvojho humna, dalej neexistuje a teda tam nie je nic potrebne… No vedz ze tak ako je slovenskom BA, NR…, tak je slovenskom aj vychod vratane PO. A mimochodom, odporucam ti byvat na takej ulici akou je napriklad v PO obrancov mieru (skutetyho, L. Svobodu, safarikova, vychodna…) odporucam aby ti denne trvala 5-km cesta 3/4 hodiny a som zvedavy co by si hovoril ptm :slight_smile:

,odporucam aby ti denne trvala 5-km cesta 3/4 hodiny a som zvedavy co by si hovoril ptm :slight_smile:"

Trasa Hviezdoslavova-Tkáčska-Jarková-Hlavná-Duklianska-Vajanského-Lesík delostrelcov-Východná-Solivarská-Švábska 15:12 - 15:32 teda 20 min.
(Google tu vypočítal 5,4 km za 11 min. :mrgreen:)

Zacala sa nam stavat Kuzmanka. Nielen na papieri, ale realne. 5x foto v galerii: gallery/album.php?album_id=235
Zatial len pripravuju pristupovu cestu, pripravuju stavenisko. Problemom ostava dom Sasrisskych, kde maju exekuciu a komplikovane sa to riesi. Snaha vsak je, nie je to pripad odporu ala Drutarovsky ci Jarkovsky, len pravne problemy. Zrejme sa bude stavat najprv pred a potom za domom, co moze byt miernou komplikaciou.
DPS tvrdi, ze do novembra chce mat prvu vrstvu asfaltu. Potom stavba prezimuje a bud. rok dokoncenie. Sucastou stavby je aj cyklistak a rozsirenie Bardejovskeho mosta.
Heureka! :slight_smile: Po kolkychze to rokoch??? 20 - 25?

vidíš devil, ale podľa ľudí je obchavt potrebný a aj psychlogicky pomôže, lebo sa scelí dlhý úsek D1, takže je veľká pravdepodobnosť, že sa bude stavať. Objektívnu potrebu úsekov nikto nerieši. D3 Strážov Brodno je neprekonateľný precedens

dufam ze to pre to dopadne ako NK I a sa to natiahne na zopar rockov :smiley:

A z toho po hlavnych tahoch az 1 km…

Trasa maps.google.com/maps?saddr=N%C3 … sz=17&z=14 tvorí ťah pre OA v smere SB-KE. Nie je to hlavný ťah, ale keďže je najkratší, je dosť využívaný.

nechodim tadial, ale vedz ze zapad bude VZDY vyspelejsi ako stred ci vychod a preto tam bude VZDY vacsia doprava. takze mozno ze v tej NR je to este horsie ako v PO a to aj napriek tomu ze tam obchvat je.

ano a preto nas okolite krajiny predbehli v infrastrukture.