Mesto Prešov - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

Nic sa nedeje a ani nebude lebo to nie je urgentne dokym sa nezacne stavat bud R4 alebo D1 tunel… Inac som hovoril uz na zaciatku ked sa otvoril tento usek a vznikol ten problem ze si na riesenie pockame roky…

ja to skôr vidím, že dané miesto sa porieši až pri budovaní úseku Prešov-Juh - Prešov-Západ. Prinajlepšom.

pridal som do monitoringu tlače článok, kde sa spomína práve tento úsek. spomína sa tam, že by to radi dokončili budúci rok a vraj bolo vydané vyvlastňovacie rozhodnutie voči ktorému sa vlastník pozemkov odvolal.

ide vlastne o dokoncenie zjazdu z D1 do PO, na ktory bude cez KO napojeny aj smer I/18 a II/546 a nebude tak v protismere krizovat najazd smer PP…kolony sa tam nevytvaraju, len je to nepohodlne a neprijemne hlavne pre tazsie vozidla, ktore sa musia pohynat zo semafora z 0 do velmi narocneho stupania…
ak sa nahodou dozijeme kompletnej krizovatky aj s kpl PO zap.- PO juh a R4, tak toto bude krizovatka krizovatiek, SK top :slight_smile:

viewtopic.php?f=35&t=18594

čo tam chcú robiť za 3 mil.€ ??

asi recyklovat semafory :laughing:

ale nie vážne, čo chcú stavať nejaké estakády? veď chýba len asi 100-200m cesty na rovine a značenie

V cene je už asi aj vyvlastnenie Jarkovského + odstránenie billboardov :laughing:

Medializovana cena je spravna, NDS ma pripravenych 3 milionov na buduci rok. Nic nestoji ladom, NDS to aktivne riesi, nema to ani ziadny suvis s pokracovanim D1 a pripadnym cakanim na zacatie tejto stavby. Problem je stale rovnaky, vlastnik sa odvolava, a sikovne, v ramci moznych pravnych kluciek vsetko natahuje. Uz je to ale na ministerstve, ktore ked potvrdi pravoplatnost rozhodnutia, moze sa stavat. Vlastnik sa moze dalej sudit, ale NDS moze stavat, podobne, ako pri Levoca II. Samozrejme, nasledne hrozi aj predbezne opatrenie, ci ako sa to vola, teda ze sud stavbu pozastavi. Ci ma vlastnik paky az tak tam, uvidime. V kazdom pripade je to pozitivna info, do roka by to mnohlo byt hotove.
Tazko povedat, co bude stat 3 miliony, ale treba pozemky predsa vykupit, nejaka elektrocentrala ma byt presne tam, pravdepodobne sa este bude robit uprava aj na Levocskej (teraz je tam 50ka) + portalove znacenie a dokoncovacky - sadove upravy, zrusenie stavebneho dvoru a ktovie co este… Mesto do toho nema ako zasiahnut, vsetko to riesi NDSka.

Aká rýchlosť tam bola predtým, 80-tka? A kde začínala/končila?

80 tam bola, ale zrusili ju vystavbou dialnice, resp. tej casti, kde je kruhac…80 bola na stvorpruhu az niekde k shellke…a aj vtedy tam meravali :slight_smile:

tak to by ju mohli obnoviť, možno obyvatelia požadujú protihlukovú stenu a preto je cena 3 mil. maps.google.com/?ll=49.002506,2 … 54,0,-0.8

po Lidl by mohla byť 60-tka a na križovatke pri Lidli by sa mohlo upraviť radenie pruhov v smere von z mesta

dlhodobo zrusene 80ky sa uz zvacsa neobnovuju, ale davaju sa 70ky. trochu som sa obaval, ci sa nieco podobne nestane aj s privadzacom na D1 (ul. Petrovanska), ale chvalabohu, nestalo sa tak, ostali 80ky (okrem novych obmedzeni v pomalom pruhu na 60). 80ky ale neboli zrusene, len na cas frezovania boli zakryte. na Levocskej to je ine, tam su znacky dlhodobo odstranene a ktovie, ci si na to este niekto pamata. Osobne predpokladam rovnako ako v Ziline na privadzaci 70ku od/po Shellku.
PHS nepredpokladam, upravovat nebudu viac ako nejakych 200 metrov (stavba pravdepodobne konci tam, kde konci oranzove a prenosne znacenie): google.com/maps/preview#!da … !2e0&fid=5

to urcite, to by bolo potrebne navrhnut so zmenami, ktore nastanu v PO v 2015 - spustenie NK, snad aj reko Levocska-Obrancov mieru a dokoncovanie Kuzmanyho a teda presmerovanie 1/68.

Tam po reko kľudne mohli dať 90tku.

Dnes bolo na tomto mieste maps.google.com/maps?q=48.99846 … 1&t=h&z=17 niekoľko áut stavebníkov.

tak ze by to malo suvis s tym odstranenym VDZ ? aj sa mi vcera zdalo, ze nejake zvisle znacenie nie je na mieste…v noci je to inac bez toho znacenia dost zle…ked to tam niekto nepozna, tak ma program… :imp:

To znamená ako čo? Žeby išli konečne dokončiť prepojenie?

No vyzerá to tak, ale uvidíme.

Najpotrebnejsi usek D1 pre Presov (PO zapad - PO juh) je zatial v plienkach, naopak D1 pri RK je uz vo vystavbe a D1 pri ZA je v najvyssom stadiu tendrovania, D3 pri ZA to iste…
cize presne naopak, Presov moze zavidiet Ziline, ci Ruzomberku…
nehovoriac o SO PO - R4, tento usek ostava zabudnuty