Smer z NK na KE bude mat samostatnu vetvu, ale opacny smer bude musiet obehnut prstencovy kruhovy objazd. Ja osobne nemam rad taketo objazdy, lepsia by bola spirala s dvoma priebeznymi pruhmi, podobne ako to navrhovali na “hlavnej” krizvatke
Hadam sa nemylim, ale ja v nakrese vidim pre oba smery prejazd cez most ponad KO (z aj na NK).
Jedine pre zjazd do mesta sa pouzije prejazd cez KO.
Vyborne plynule riesenie pre tranzit, a taktiez pohodlne krizenie po KO v ramci lokalnej dopravy.
Bodaj by bolo na Slovensku KO viac a viac. V Irsku su KO vsaaade. CCS je uz len tam, kde to uz budovy a okolie nedovoluje. Proste bezpecne, plynule.
Ano po krizovatku s Vychodnou, tak ako je to na google maps. Malo by sa to rozsirit na 2+2 v ramci vystavby NK. Ale je zaujimave, ze nejake brutalne zapchy tu nevznikaju, aj ked tu v roku 2005 bolo cez 20000 aut/den.
No stači maly problem a je paralyzovany cely vstup od KE , lebo v podstate nie je žiadna obchadzka.V poslednej dobe to vsetky osobaky strihaju skratkou cez sidlisko, a tam sa v špičke tvoria kolony, takze je paradoxne rychlejsi prechod cez Košicku
Ad aquila kuzmanyho na 2+2 stavat by bolo logicke, aj rusinska je postavena v podstate s rezervou na 2+2, a niekedy davnejšie sa planovalo aj rozširenie škultetyho na 2+2 (zburanim jednej strany ulice) vznikol by tak v podstate privadzač sekčov-centrum - NK ( a tam by bodla MUK miesta je tam dosť )
Tak v MUK ani v najbujarejsich snoch nedufam, my tu v Presove nie sme zvyknuti na taketo megastavby . Skor by som bol za taketo riesenie: mozno by tu ani nebolo treba CSS, iba dlhy pripajaci pruh z mesta na NK (z ul. Skultetyho) a opacne zase odbocovaci maps.google.com/maps?f=d&source= … =UTF8&z=16
Pri odbocovacom by nemohla byt 70ka, ale aspon by sa odstranila CSS. O nevyhnutnosti krizovatky na Jilemnickeho som si navyse nie isty, mozno by vobec nebola potrebna. A urcite tu nie je potrebny vyjazd na smer KE. Ved predsa z Jilemnickeho sa clovek dostane hned na Kosicku a na buduci KO maps.google.com/maps?f=d&source= … 01929&z=16
Asi si pleties ulice. Aktualny koniec NK (pod kamennou banou) vyustuje na Skultetyho, ktora je 1+1. Na konci ulice sa boci doprava na Kosice a ide sa okolo stanice 2+2 az na Kosicku, ktora je 1+1 az po buduci KO. Bod A az B je 1+1, bod B az C je 2+2 a C az D opat 1+1 maps.google.com/maps?f=d&source= … =UTF8&z=15
S rozsirovanim Skultetyho sa planuje uz dlhodobo, ma to realizovat SSC, ale je to len vo faze planu. S postavenim celej NK sa to navyse stane mestska komunikacia, uz to nebude pod spravou SSC. A mesto na to peniaze mat veruze nebude. Rozsirenie Kosickej je v plane SSC, a vidim to ako velmi realnu stavbu, ak SSC dostane vacsi rozpocet. Stretava sa tu smer od SB, VT aj PP a vznika tu lievik. Smer od KE su navyse 3+3, ktory sa zuzuje do 1+1 na Kosicku.
Kosicka by ale tesne tesne 2+2 zvladla len premalovanim a 2+1 bez problemov. Avsak take uvahy som ani nezacul. Dokonca ani odbocovacie pruhy tu nie su namalovane.
Cast Kosickej by sa mala rozsirit so stavbou KO, tak uvidime. Jeden most je uz na 2+2 pripravny (pred vyustenim z Jilemnickeho - odbocenie na Jilemnickeho sa zrusi) maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hne … 3&t=k&z=18
Este ku Kuzmanyho, to je tato ulica: maps.google.com/maps?f=d&source= … 38581&z=15
a detail maps.google.com/maps?f=d&source= … 3&t=k&z=18
Je to buduca spojnica Skultetyho a Rusinskej (hlavnej tepny na Sekcov). Kuzmanyho bola pred postavenim Rusinskej prejazdna najprv v oboch smeroch (cca 10 rokov dozadu), potom uz len v smere od Skultetyho. Prejazdna je aj teraz, ale na vyusteni na Rusinsku je zaslepena betonovym zvodidlom. Cyklisti tade jazdia stale.
Vsetko je (bude) 1+1. Od NK ide 1+1, Skultetyho je 1+1, Kuzmanyho bude 1+1 a aj Rusinska je 1+1. Rusinska je sice defacto 2+2, s mega odstavnymi pruhmi maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hne … 3&t=k&z=18
Straca sa tak moznost 2+2, co je pre 30 000 sidlisko skoda.
Myslis taky, aky je aj na Moldavskej? Neviem, preco tu je iny plan. V kazdom pripade, je to obroske plus, kedze to bude prvy KO v PO (resp. druhy po dostavani MUK PO-zapad). Tu je zvykom vsade davat CSS.
Chcelo by to ale lepsie VDZ a ZDZ. Povazujem sa za celkom dobreho sofera, ale na Moldavskej v KE som maval aj ja problemy pri radeni sa na KO. V PO by to bolo este horsie, kedze vodici nie su na KO zvyknuti. Ale staci do pruhov dat sipky a smer gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=8807
Nie, v ramci NK sa ma rozsirit len cast, po odbocku na Jilemnickeho. Resp upravit. Pirbudne nadjazd cez KO, ale ostane aj povodna cesta: gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=5757
Nevidel som detailny nakres upravy Kosickej, ale v jednom materialy som videl upravy siahajuce po Jilemnickeho (kde je most rozsireny na 2+2 pri jeho rekonstrukcii cca 5 rokov dozadu). Tie upravy ale mozu byt chodniky, ci nejake prekladka…
na to som aj ja narazal, ze ten privadzac do centra je predimenzovany .. najma ked je kosicka fakt zatial na 1+1 .. a co bude dlho sluzit ako obchvat je dost poddimenzovane ..
aj ked asi sa spoliehaju na to, ze casom bude D1 ako obchvat a moc ludi na nabreznu nepojde ..
KO je dvojpruhovy, takze nic nebrani tomu, aby smer KE-NK bol tiez dvojprudovy. gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=5757 nevidno to tu extra dobre, avsak zda sa mi, ze vjazd na NK od KE je jednopruhovy a druhy pruh je presrafovany. Takze podla potreby bude stacit premalovat. (sice, ten vo vnutornom ringu nebude moct odbocit na NK ak vo vonkajsom ringu pojde auto rovno…hmhm)
Neviem najst mapku, kde bol znazorneny usek od KO smerom do centra. Ja som z neho pred casom len vycital, ze nad KO bude samostatna vetva pre smer centrum - KE, co uz vsetci vieme, plus videl som upravy az po Jilemnickeho, avsak neidentifikoval som ze ake. V mapke nieco zaznacene bolo, ale v popise som sa docital len o uprave chodnikov. Takze ako to bude vyzerat za KO smerom do mesta netusim. Z mapky KO je ale jasne, ze stara cesta ostane v rovnakom sirokovom usporiadani, cize 1+1, s tym, ze sa primaluje odbocovaci pruh ku pneuservisu (cast uz 2+2 je, plus dalej je miesta az az) a zprava sa pripoji vetva z nadjazdu 2+2. Predpokladam ze niekde pred Jilmnickeho sa to spoji so starou cestou. Takze ano, na kratkom preplete moze byt 3+3
Mate pravdu je to hodne naddimenzovane, avsak na 30 rokov bude pokoj. A intenzity medzi PO a KE mozu kludne rast.
Vôbec nesúhlasím. Kruhové objazdy nie sú všeliekom. Je to síce o niečo bezpečnejšie, ale kruhové objazdy majú vo všeobecnosti nižšiu priepustnosť.
Tento kruhový objazd pri ZVL vyzerá dobre riešený. Ale je množstvo kruhových objazdov, ktoré sa nikdy nemali postaviť! (najmä na cestách prvej triedy).