mne sa zda dost nespravodlive ze ide setrit na na obchvatoch okresnych a dalsich miest. cize v PO sa ma najst 900 milionov a inde sa nenajde npr. ani XY milionov. podla logiky najskor ideme stavat lacnejsie a potom drahsie. a len pre info, NR NEMA prelozku I/64 co vyrazne znizuje vyuzitelnost /ako sa to teda ma “vycistit” ?/ JO a nema ziadny obchvat v smere S-J.TT ma dialnicu a ma SO ako cestu I. tr. potom presovske D1-R4 su dost velky luxus.
poliak na orave jazdil na poloprofile a myslel si ze to poloprofil nie je, cesta je oznacena znackou pre rychlostne cesty, tak potom preco nie su fyzicky oddelene jazdne pasy tiez pojmovym znakom rychlostnej cesty, urcite to vies vysvetlit, ty obhajovac noriem. uplne najtazsie je vysvetlit naco je dialnica D26,5 pre cca. 10.000 vozidiel co je hlboko pod polovicou jej kapacity a najma odkial je predstava ze sa intenzita bude brutalne zvysovat. raz niekto napisal ze ved aj v BA sa postavila dialnica 2x2 a nestaci. potom kto ma komplexy a hlavne z koho…takze ano, ked si clovek vzpriamenej postavy zacne davat veci do súvisu a nie len cituje poucky zo stavarskej ucebnice tak vela veci je dost tazke pochopit.
ja len dufam ze budete trosku ferovy a ked vam postavia nabreznu tak ju ocenite. ako by PO nebol tak daleko tak by som urcite prisiel aj na 2 tyzdne, jeden pred a jeden po dokonceni nabreznej.
kazda suvisla dialnica pomoze a ziadna suvisla dialnica vam nic nezaruci. to ze sa dostanete na zapad ovela rychlejsie a bezpecnejsie ako predtym je profit. o tych investoroch som uz napisal, pri PO mala stat nova spickova fabrika a vyhnali ju tamojsi, tak potom neviem co chcete, mozno mate take naroky ze beriete len automobilky ale neviem ci na to mate polohu. v PO kraji sa preinvestovali minimalne adekvatne peniaze nato co platite do statnej kasy mozno aj o nieco viac. pisem v celom kraji a nie okrese, to potom kazdy okres moze pytat dialnicu ergo dialnica do kazdej doliny.
no nie, hodnota 19.072 /usek 03531/ je namerana intenzita na petrovianskej okrem toho 5.220 aut na ceste od hanisky. takze este raz v tom su vsetci co dochadzaju a aj prechadzaju zo severu + zo zapadu na juh. fesibily študy tvrdi ze na JZO bude 19.000 intenzita co je az 78% premavky, no nehnevaj sa obchvat kt. zoberie 78% aut je mozno okolo dedin, to aj pri beznom okresnom meste je prakticky vylucene.
scitanie dopravy bezalo takmer do konca 07/16 a stiavnik sa otvaral koncom 10/15, ci nie