Nebojte sa nie je na vine celé Slovensko, to len vodiči sa správajú tak, že zrovna v PB sa tvoria dopravné nehody a tie potom robia problémy aj technike. Lebo na druhú stranu, inteligentný systém funguje na 98%. Len to vám nikde nepovedia, lebo to nie je zaujímavé.
Že nebude toľko áut. Iné je to v prípade, žeby diaľnica nemala byť alebo až v ďalekom výhľade. Ale tu to je otázka 4-5 rokov. Kým by sa začal stavať obchvat, ž by bola hotová aj tá diaľnica.
Tých áut bude stále veľa, pretože do mesta bude prichádzať stále veľa kamiónovej dopravy vzhľadom na priemysel. Navyše tá cesta rozdeľuje mesto na dve časti tam, kde by mohlo byť konečne pokojnejšie centrum, teraz je premávka. Skús si to predstaviť v Michalovciach, odkiaľ si, že valí hlavná cesta cez centrum. A niekto z PB napíše, že nech tam ostane…
Prepáč, ale už ma to dosť štve, že stále do mňa začne niekto hučať, že predstav si, čo by bolo v Michalovciach. Inak aj tadiaľ jazdí strašne veľa kamiónov, je to cesta hneď vedľa pešej zóny, a je mi jedno, či bude jej preložka alebo nie.
Ok, nie som proti obchvatu, myslel som na to, že Ti ide o množstvo áut na trase ZA-BA, nemyslel som teraz na kamióny jazdiace cez PB kvôli priemyslu. Ešte raz, nie som proti obchvatu, ale určite nie v najbližšej dobe.
Nevšimol som si, že by tu do teba niekto hučal predstav si, čo by bolo v Michalovciach, ale ty posudzuješ z Michaloviec neviem na základe čoho, že v najbližšej dobe obchvat v PB netreba. Presnejšie sa jedná o preložku cesty a tá bola sľúbená štátom keď sa bude stavať estakádový variant. Tá cesta stojí tam, kde bolo kedysi námestie, zbúrané za totáča a rozbíja prirodzené centrum. Podľa teba ale v najbližšej dobe obchvat netreba. Pozri do Dubnice aká je tam premávka napriek diaľnici. Toto čaká aj PB. Píšeš o niečom, čo nepoznáš. A nedávaš argumenty. Alebo si zaťažený na PB ako tu bol niekto pred tebou, až mi je to divné…
Intenzita dopravy – 2000
RPDI (skut.voz./24 h v obidvoch smeroch)
Číslo
cesty Úsek Číslo
Sčít. ús. Osobné
vozidlá Ostatné vozidlá Všetky voz.
spolu
I/61 Sverepec – začiatok SÚ P.Bystrica 90040 10 746 3 201 13 947
I/61 Považská Bystrica po kr.pri pošte 90041 11 741 3 719 15 460
I/61 Považská Bystrica - ul.Ľ.Štúra 90042 12 602 3 502 16 104
I/61 Považská Bystrica - Žilinská ul. 90050 9 241 4 758 13 999
Z výsledkov smerového dopravného prieskumu vykonaného v roku 1999 na SSC v Žilinskom regióne možno uviesť nasledovné :
• v smere od Bratislavy (cesta I/61) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 6 876 vozidiel/24 hodín (= 68 % zo všetkých vozidiel smerujúcich od Bratislavy ), tranzit tvoril 32%,
• v smere od Žiliny (cesta I/61) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 7 492 vozidiel/24 hodín (= 70% zo všetkých vozidiel smerujúcich od Žiliny), tranzit tvoril 30%,
• v smere od Púchova (cesta II/507) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 3 886 vozidiel/24 hodín (= 81% zo všetkých vozidiel smerujúcich od Púchova), tranzit tvoril 19 %,
• v smere od Bytče (cesta II/507) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 5 010 vozidiel/24 hodín (= 81% zo všetkých vozidiel smerujúcich od Žiliny), tranzit tvoril 19%,
• v smere od Rajca (cesta II/517) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 2 707 vozidiel/24 hodín (= 84% zo všetkých vozidiel smerujúcich od Rajca), tranzit tvoril 16%.
V roku 2000 vykonala SSC v Považskej Bystrici smerový dopravný prieskum vonkajšej dopravy. Z jeho výsledkov možno uviesť nasledovné :
• v smere od Bratislavy (cesta I/61) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 8 999 vozidiel/24 hodín (= 73 % zo všetkých vozidiel smerujúcich od Bratislavy ), čistý tranzit tvoril 27%,
• v smere od Žiliny (cesta I/61) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 9 266 vozidiel/24 hodín (= 73% zo všetkých vozidiel smerujúcich od Žiliny), čistý tranzit tvoril 27%,
• v smere od Púchova (cesta II/507) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 4 587 vozidiel/24 hodín (= 80% zo všetkých vozidiel smerujúcich od Púchova), tranzit tvoril 20 %,
• v smere od Bytče (cesta II/507) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 5 313 vozidiel/24 hodín (= 80% zo všetkých vozidiel smerujúcich od Žiliny), čistý tranzit tvoril 20%,
• v smere od Rajca (cesta II/517) malo zdroj a cieľ v Považskej Bystrici 2 845 vozidiel/24 hodín (= 85% zo všetkých vozidiel smerujúcich od Rajca), čistý tranzit tvoril 15%.
Čistý tranzit v smere západ – východ cez Považskú Bystricu tvorí 27 % z celkovej dopravy na ceste I/61.
V podstate tá cesta kde je teraz ,bolo staré námestie. To zbúrali a vovalili tam cestu. Vtedy sa obchvaty nestavali. A potom to ostalo tak ako je, bez obchvatu. Samozrejme najlepšie by bolo ten obchvat stavať hneď a nebúrať centrum, ale holt bolo to za boľševika a tak to aj dopadlo.
Presne, vtedy bola “moda”, robit prietahy ciest centrom miest(stavby tovarní dtto), aby ti “zli imperialisti” videli na co vsetko mame(nieco ako vykladna skrina).
Tak napriklad zdevastovali: Praha(SJ magistrala), Bratislava(prielom starym mestom pod hradom), Banska Bystrica(asanacia historickeho Hustaku kvoli estakade prietahuI/59), atd.