Mesto Nitra - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

Cabajská ulica v rekonštrukcii - 24.9.2011

Začalo sa s rekonštrukciou cesty II/562, Cabajská ulica. Nový koberec + ľavé odbočovacie pruhy v smere do centra + zastávky.

Viac v článku: nitralive.sk/vystavba/infrastruk … ulice.html

Dopady R1 na dopravu v meste Nitra

nitralive.sk/spravy/doprava/ … nitra.html

doprava ma nahodny charakter? :smiley:
doprava ma presny charakter, nic nie je nahodne.

Nitru čaká v roku 2012 viacero rekonštrukcií ciest:

Hviezdoslavova ulica od Pražskej po Kmeťovu
Štúrova ulica od Galérie Tesco po tržnicu
Novozámocká ulica
Univerzitný most

• práve prebieha oprava ulíc Priemyselná, Dlhá, Cabajská

nitralive.sk/spravy/dalsie-sprav … zenia.html

kto je investorom?

Včera začali odoberať vrchnú vrstvu asfaltu na Hviezdoslavovej. Zatiaľ som to videl od Pražskej po Mikovíniho v smere od Pražskej. Za plnej premávky. Neviem, či ide o tú plánovanú rekonštrukciu.

EDIT: áno ide o ňu. Prečítal som si článok až následne. Súhrn trošku zavádza.

su to vlastne vyvolane invensticie v ramci druheho PPP balika R1 …

viewtopic.php?f=35&t=15934

Čavo sorry ja už beriem, že je koniec roka a že sa ide robiť všetko v 2012 hehe som sa trošku ponáhlal ospravedlňujem sa.

Do článku som dopísal aj pár dátumov:

Hviezdoslavova ulica od Pražskej po Kmeťovu: 17.10. - 30.10.2011
cesta III/51311 - metská časť Nitra - Kynek: 24.10 - 6.11.2011
cesta III/05136 - mestská časť Nitra - Lukov dvor: 22.10. - 6.11.2011
križovatka ciest I/64 - MK Priemyselná - 10.10. - 10.11.2011

Investorom je Granvia - tak ako som sem už dával článok dávnejšie. Mesto Nitra by malo robiť len Štúrovu na vlastné náklady. Most bude robiť SSC.

• práve sa pracuje aj na Dlhej ulici na Chrenovej - dostala nový povrch komplet

Hviezdoslavova trieda - rekonštrukcia, 23.10.2011

nitralive.sk/vystavba/infrastruk … video.html

Oprava mosta ev.č. R1-117 nad ŽSR, Nitra

Novinky z Nitry

Bohúňova ulica - privátna cesta?

• článok sa zaoberá zákazom vjazdu z Levickej ulice, tento zákaz vyvolal v Nitre dosť veľkú diskusiu nakoľko iné ulice v Nitre kde trpia ľudia prejazdom áut neuzavreli.
    nitralive.sk/spravy/doprava/ … cesta.html

Bohúňova, Dvorčianska, Kaufland, zelená vlna

Novinky na železničných priecestiach v Nitre

• v Nitre prišlo na železničnom priecestí na Hornostavskej ulici v Nitre k zrážke osobného motorového vozidla a vlaku. Článok hovorí o priecestiach a ich riešení
    nitralive.sk/spravy/doprava/ … nitre.html

Prestavbu kruhového objazdu pod Zoborom prehodnotia :arrow_right:

Rekonštrukcia Štúrovej ulice, obmedzenia

nitralive.sk/spravy/doprava/ … zenia.html

NR by sa mohla konecne spamatat, lobuju za vsetko mozne len na prelozku I/64 nie.

Takže zmena - počas rekonštrukcie Štúrovej bude v nedeľu vždy úplná uzávierka.

nitralive.sk/spravy/doprava/ … voria.html

V období od 06.06.2012 do 11.06.2012 bude realizovaná I. etapa súvislej opravy vozovky miestnej komunikácie Štúrova v Nitre v úseku od okružnej križovatky po križovatku s miestnou komunikáciou Hollého. Z uvedeného dôvodu bude miestna komunikácia Štúrova čiastočne uzavretá v čase od 18.00 h. dňa 06. 06. 2012 do 05.00 h. dňa 10. 06. 2012 a následne úplne uzavretá v čase od 05.00 h. dňa 10.06.2012 do 05.00 dňa 11. 06.2012. V čase čiastočnej uzávierky bude obchádzková trasa vedená vždy v druhej polovici komunikácie. V čase úplnej uzávierky bude obchádzková trasa pre dopravu vedená od okružnej križovatky v smere na J. Kráľa – Schurmanova – Ďurková – Mariánska - Piaristická; pre smer od centra Štúrova – Bernolákova – Vajanského – Hollého – Hviezdoslavova - Braneckého. Dočasná zastávka MHD bude podľa smeru uzávierky zriadená na Štúrovej na úrovni domu služieb.

Odklon nákladnej dopravy z centra Nitry

Po otvorení JO Nitry sa počet kamiónov jazdiacich cez centrum Nitry neznížil

nitralive.sk/spravy/doprava/ … nitry.html

takze NR by si mala vybrat. ci chce znizit pocet kamionov cez centrum alebo riesit svoje agrokomplexy a sidliska. lebo je velmi nepravdepodobne ze dostane 3 MUK.

sustredit sa konecne na prelozku I/64 .. ktora toto vyriesi ..

Tie kamióny v centre Nitry fakt nie sú sranda - robia strašný hluk, upchávajú úzke križovatky… našťastie sa ide rekonštruovať Štefánikova ulica a tak bude tichšie - hluk spôsobujú nerovnosti na ceste - návesy na kamiónoch nadskakujú. Viac v článku nižšie. :arrow_right:

Opravoť sa bude Štefánikova ulica na etapy, Ďurkova ulica.

Dopravné obmedzenia na ceste I/64 a v meste Nitra

nitralive.sk/spravy/doprava/ … nitra.html

Ďurkova ulica - rekonštrukcia

nitralive.sk/vystavba/infras … ukcia.html

Nové dopravné ihrisko na sídlisku Chrenová 1

nitralive.sk/spravy/doprava/ … ova-i.html