Nenormalne bezpecnostne opatrenia - napriklad ked ides autom po areali a chces vyklonit hlavu von (napriklad na nastavenie zrkadla), musis mat na hlave helmu Alebo nesmies brat schody po dvoch. Atd… nebudem sa rozpisovat a kydat na firmu, ktora je najvacsim zamestnavatelom siroko daleko
A čo je na tom nenormálne Veď len čerpajú na základe skúseností, ktoré im život prináša a fakt, že zamestnávajú po celom svete cez 200.000 ľudí a majú desiatky fabrík.
Ja už by som ani dvoje schody naraz nezobral. A spätné zrkadielko sa dá predsa nastaviť zvnútra, na to nemusíš mať Mercedes za 8 mil. SKK.
Oni nepostavia nič, majú len veľké reči…a k tým bezpečnostným- robia to kôli tomu že v USA majú také bezpečnostné opatrenia - a oni si myslia že sú v USA,resp. zabudli že sú na SR…
A ešte pre objasnenie (pre mňa): to je na ich pozemku
V tomto s tebou nesúhlasím. Je to ich firma. V r. 2000 hrozilo tejto firme s 20.000 zamestnancov, že skrachuje, niekto ju potom kúpi, ale by tam pracovala možno 1/3. Investovali do napr. pozinkovacej linky, tá nie je v každej ich továrni. Investovali do športovej haly, ktorá je najlepšia na Slovensku. Podporujú nemocnice v Košiciach a investujú značne do škôl atď. Ak nie je plánovaná cyklotrasa na ich pozemku - nemusia to robiť. A ak im chce “veľký Slovák” ukázať, že je firma na SVK, tak nech si postaví na svojom území (mesta Košice alebo štátu) cyklotrasu.
Áno, máš aj ty pravdu, ja som hovoril o veľkých rečiach len o tej cykloceste(zle som to napísal), a to preto že už za Rezeša sa o tom hovorilo a aj keď prišiel US Steel veseli o tom a nič sa s tým nerobí - hoci sa ich to týka bezprostredne
Jáááj Rezeš. To je ten, čo povedal, že D1 bude hotová v r. 2005.
Ten, čo dotiahol VSŽ s ich obrovským finančným majetkom k dlhom za desiatky mld. SKK.
Ten, čo sa zabezpečil svoju rodinu na 250 rokov dopredu.
Ten, čo si z firmy zabezpečil honosnú vilu v Španielsku za 250 mil. SKK (kúpa), 250 mil. SKK (vybavenie), 50 mil. SKK (jej celoročný chod).
Ten, čo vlastnil v rámci firmy lepší autopark ako celá vláda vtedy.
Ten, čo už nežije.
Ako hovorím: môže sa ich to bezprostredne týkať, ale ja viem, že U.S. Steel investuje značné financie do opráv svojich firemných ciest, chodníkov a ďalších inžinierských sietí. A ak nie je na ich pozemku plánovaná cyklotrasa - nemusia to stavať. A ak je: treba dodržiavať ich bezpečnostné pokyny. V tomto ja sa budem Američanov zastávať. Zachránili východné SVK.
OT: Iné je, že investujú 5 mil. USD na strelnicu na letisku Kuchyňa a potom ju sami aj zbombardujú. Že sem prídu na Humvee a nestačia sa čudovať, že im to tu na cestách III. triedy robí problémy (šírka auta vs. šírka cesty v zákrute) …
US Steel nema povinnost stavat cyklisticky chodnik na pozemkoch, ktore mu nepatria. Ale mohol by prispiet na jeho vystavbu, ked uz tak stedro sponzoruje rozne aktivity v meste a svojich zamestnancov zatazuje prisnymi bezpecnostnymi opatreniami.
Cyklisti sa snazia presadit preklasifikovanie cesty do fabriky na cestu 1. triedy. Ale co sa zmeni? Aut tam bude rovnako vela, jazdit budu rovnako rychlo (na krizovatkach su obmedzenia na 80-60, takze na 130 je problem sa vobec rozbehnut, vacsina jazdi okolo 100ky) a jazda na takej ceste je pre cloveka nebezpecnejsia, ako riziko vyplyvajuce z brania schodov po dvoch. Samozrejme, ked sa zamestnancovi nieco stane cestou do prace, US Steel za to nezodpoveda… tu niekde je jadro problemu.
Nenormalne na tom je to, ze to nie je normalne . A co je normalne nebudem rozpisovat, to je jasne . Niektore bezpecnostne opatrenia sposobia to, ze by sme ani na autach jazdit nemohli, lebo su potencionalnou zbranou. Aj pri 5km rychlosti…
Bezpecnostne opatrenia nie su normalne, lebo nie sme v USA, kde mozno zalovat firmu za neuveritelne hovadiny - napr ked ti zomrie macka pri suseni v mikrovlnke.
Na Slovensku nikoho nenapadne zalovat USS ked si zlomi nohu pri behani po schodoch v praci… ale oni sa proste musia proti tomu zabezpecit.
Preco by som nemal pracovat v takej firme? Svoj nazor na opatrenia vsak mat mozem a mozem ho davat do konfrontacie s bezpecnostou a komortom dopravy do prace pre zamestnancov.
Mimochodom, v USS nepracujem.
co sa tyka privadzaca smerom na Budimir, ten by mal urcite zostat cestou pre motorove vozidla, ma skoro dialnicne parametre a obchadzkova trasa cez Druzstevnu pri Hornade je v pohode
No uvidime, je uz definitvne jasne, akym sposobom sa vyriesi doprava na nam. osloboditelov? pamatam si nejake PDF, kde bol navrh, ale tak boli tam spory ohladom financovania…
Myslím, že doriešené to nie je a dúfaj, že nebudú KE na tom tak ako napr. ZA či BA. V ZA sa stavia, aj keď súd povedal, že sa nemá a v BA je chaos, lebo aj to, čo čaká KE je o peniazoch a uvidíte vy sami Košičania, aké máte vedenie mesta.
V každom prípade KE sú zaujímavé. Dobrá doprava, ešte sa aj zlepšuje a blízko po D1 je ďalšie veľké mesto Prešov. A tam sa D1 blíži atď.