Mesto Bratislava - všetko z dopravy a rozvoja častí mesta

ak by, nezúžil tak by sa tam nemohlo parkovať. napr. Romanova mala kedysi inak riešené zúženie/parkovanie, ale nebolo tak efektívne ako parkovanie pri krajnici. ak si myslíš, že môžeš kdekoľvek parkovať pri krajnici tak to skús…

No ved jeden pruh na kazdej strane padol kvoli parkovaniu pri krajnici, vnutorne sa teda realne zvacsili, pretoze na parking nepotrebujes mat celu sirku jedneho pruhu.

v Petržalke mal zvyšok pruhu slúžiť ako cyklopruh. na DD boli “odvážnejší” a na jednej strane sa parkuje šikmo.

Tak priestorové pomery sú na Dlháčoch oveľa horsie ako v Petržalke.

sú, BUSy chodia za čiarou.

Tak pokial cyklocesta nie je oddelena od cesty, tak to nie je cyklocesta, to si len niekto falosne dohovara…

posunuté zastávky do cesty aby vznikol pruh pre cyklistov… to sa dialo kedy si bol ešte na východe :wink:

Kamo take dristy si nechaj pre kolegov vo Volkswagene :wink:

Inak vobec nerozumiem co si chcel napisat, je vidiet, ze slovencina nie je tvoj nativny jazyk. :wink:

možno sú to tvoji kolegovia…

každý bratislavčan by pochopil…
krajnica, pruh pre cyklistov, ostrovček, zastávka, jazdný pruh… takže žiadne nahováranie ale skutočnosť.
(pred '89: krajnica, zastávka, 2x jazdný pruh…)

Ja som s osemročným dieťaťom chodil s MHD v Bratislave bežne do školy a potom do roboty. Ale je pravdou, že som aj fanúšikom sci-fi :smiley: Jednoducho povedané, vždy sa nájde človek, ktorý nevie, že to nejde a urobí to :laughing:

Na Romanovej bola cyklotrasa síce vo vozovke, ale bezpečne riešená. Konfigurácia bola: obojsmerná cyklotrasa, parkovací pruh, dva jazdné pruhy. Cyklisti boli teda oddelení od idúcich áut stojacimi. NIečo podobné je na Pribinovej pri Moste Apollo. Kvôli zvýšeniu počtu parkovacích miest sa bezpečná a dobrá cyklotrasa zrušila a spravilo sa obojstranné parkovanie.

K “astronomickému” spoplatneniu ciest na Slovensku. Bol som tento mesiac autom v Španielsku a len mýto ma stálo viac ako jedna slovenská ročná známka. A to nehovorím o vyšších cenách benzínu v Taliansku či Španielsku či poplatkoch za parkovanie (týždeň v Barcelone 90€). Minulý rok som mal nejaký čas dve autá a kým som sa starého zbavil, tak stálo pár mesiacov na verejnej ulici, zadarmo. Okrem poistky (ide súkromnej firme) žiadne platby za zabratie verejného priestoru. Náklady na cestovanie autom sú u nás smiešne malé.

tr3mp, na Romanovej to bolo tak, posledne som opísal situáciu Mamateyovej… pre cezpolných nepochopiteľné :wink:

kopec ľudí netuší s akou cenou mýta pre OA sa počítalo pred 10 rokmi. aj dnes by sa im zdala tá cena vysoká a zrazu by vytriezvieli s diaľníc a požadovali by len úpravy/rozšírenia/preložky nespoplatnených ciest.

Co je pre cezpolnych nepochopitelne? :laughing: Ty mas asi nejake komplexy :wink:

Nemyslel cp bývajúcich v Bratislave ale dochádzajúcich z okolia.

Ja ale nechapem co je nepochopitelne. :blush:

Ja nechápem ako môžu bez obmedzenia na osobnej slobode chodiť po cestách vodiči jazdiaci 90 v obci, 130 mimo obce a 160km/h na D/RC. A ešte sa tým vlastne aj chvália.

O com tu ty tocis? :laughing:

„Bratislava má aj úplne zlú dopravnú stratégiu. Ide cestou ďalšieho vťahovania individuálnej dopravy do mesta, na rozdiel od mnohých veľkomiest, ktoré robia opak. Vrátane New Yorku, kde sa už nejedna tamojšia avenue zmenila na park bez áut,“ pokračuje Huba. Tento trend podľa neho sledujú aj ďalšie západné veľkomestá. „Bratislava ide stále opačným smerom – do slepej uličky.

A tu naopak čítam od “Paliho Kapurkovej” ako treba ešte viac vpustiť v čo najväčšom množstve a najkratšom čase individuálnu dopravu cez ďalšie ulice do mesta, lebo sateliťáci tak chcú. A vo vyspelom svete, aj v NYC idú opačným smerom. Kde udělali soudruzi z východu chybu ? :smiley:

Ešte dodám že činnosť developerov a prístup vedenia mesta je v tomto prípade na zaplakanie.

Vopičili se po soudruzích ze západu… :frowning:
Načim si brať dobré = rozumné príklady i z “Východu” i zo “Západu”. A nič nekrititicky, len preto, že je to vtedy, možno, in.