Plánuje sa sem umiestniť AB kryt hrubý 66-73 cm, takže si dovolím povedať, že to je jedno a cenovo je to porovnateľné. Len neviem ako je na tom podložie a kadiaľ sa bude jazdiť medzitým, ako sa to bude opravovať, ale asi sa to rozdelí na dve etapy.
Tam to tusim ani neopravovali, ale len zbrusili a spravili sa znova. Tak ci tak, ked to budu chciet opravit poriadne, treba opravit kompletne celu krizovatku, dalej od Patronky to opravit az po Tesco, do Mlynskej doliny zas po napojenia na nove cesty. Dufam, ze peniaze na takuto komplexnu opravu sa najdu.
No takto hlboko neviem … uz som kdesi spominal, ze Vlarsku si vraj nakreslil zhruba v 70-tych rokoch nejaky papalas, aby to mal z Koliby blizsie do roboty … dlho sa nic nedialo, az dokoncili most ponad Magursku (tusim ho dokoncili v 89-tom) … potom sa zase dlho nic nedialo, tento rok postavili s problemami asi 40 m cesty (dlho nebola na jednom mieste dokoncena kvoli kanalizacii - a tomu hovoria priorita … ) a skoncili pred zahradou … Kolada asi pred 2 mesiacmi niekde tvrdil, ze tato cesta je napojena na ulicu Na Revine … je aj nie je (ak sa da cesta pre terenne vozidlo nazvat napojenim) … tusim to teraz dokoncuju, vidno tam parkovat finiser. Ako to bolo s tou uzemnou rezervou neviem, nebyvam tam, ale Koliba a Kramare boli vzdy skor take oddychove stvrte - zahrady, vilky … takze ja by som si tipol, ze vilky boli skor.
chceš mi snáď tvrdiť, že keď sa ceste zbrúsi vozovka a položí sa nový koberec, tak to nie je oprava A čo to teda je
Len je oprava a oprava.
Vyčlenia sa financie na etapy a má sa začať s väčšími rekonštrukčnými prácami po otvorení D2, ale nepredpokladám, že až v takom rozsahu ako si to ty popísal, určite nie v r. 2007.
mne príde ten názov článku “Petržalku straší dopravný kolaps” panikársky, veď sa len uvažuje o výstavbe. Pravdou je ale, že k takému množstvu bytov, plus nových centier zábavy a biznisu bude treba infraštruktúra.
Nie je to panika: “Petržalský miestny úrad sa obáva …”, je to obava, strach.
Nadpis je jedna vec, obsah článku zase druhá. Je to správna obava, keď vieme, že nosný systém sa nezačal stavať. Dlhé Diely boli pre 12 000 ľudí, dnes ich tam je 30 000 a pre ďalších 4500 sa byty stavajú.
Aj keď podľa mňa Petržalka zvládne bez problémov nárast o 10 000 ľudí, k tomu nemocnicu, obchody, školy atď., ale malo by sa to robiť až po rozostavaní nosného systému MHD. Pre ďalšie diskusie k tejto téme odporúčam na to tému určenú: dialnice.info/viewtopic.php?t=5003
To bolo k tym kolajam, co sa vytvorili, ked sa ide z Patronky rovno do mesta … tam to tusim len zbrusili (aby neboli kolaje), ale nic ine tam nerobili - a teraz sa vytvorili kolaje znova. OK, bola to oprava, ktoru treba zopakovat
Co sa tyka opravy krizovatky, najhorucejsi kandidati na kompletnu opravu je pas Kramare - Mlynska dolina v plnej sirke na krizovatke, cesta na a z Patronka/Mlynska dolina a vyjazd z Patronky az po krizovatku s Vojenskou nemocnicou (plna sirka). Dufam, ze aspon na toto sa peniaze najdu.
Ale treba myslieť výhľadovo. Lebo ak by to aj stačilo dnes, o 3 roky to už stačiť nemusí. Tým viac, ak by sa dobudovala Vlárska (spojenie Kramáre - Koliba)
S Vlarskou to nema vela spolocneho … ale dnes vela aut prechadza Kramarmi, aby si to svihli cez Jaskovy rad az k Zvaracaku … cesta skoro bez semaforov na rozdiel od tej cez mesto .. to by mohla zmenit len severna tangenta. To rozsirenie odbocovacieho pruhu by bodlo, lebo pochybujem, ze odbocovanie vlavo na Kramare a rovno do mesta bude mat rovnako dlho zelenu. No a v ramci rekonstrucie by to konecne mohli aj zatrolejovat.
@Dialniciar: Mne je jasne, ze kym neotvoria Sitinu, tak sa tam velmi neoplati robit poriadnu rekonstrukciu … len dufam, ze sa naplanuje uz na trok 2007.
Predpoklad prvých opráv je naplánovaný na druhý polrok r. 2007 s pokračovaním na rok 2008.
Ale plne pochybujem, že budú zohľadnené opravy v rozsahu horeuvedených príspevkov. Nejaké výhľadové myslenie nebude žiadne, opraví sa to, čo je najviac poškodené. Nič viac.
..a presne z toho istého dôvodu by si to vodiči idúci na Kolibu od Tesca Lamač, teda v smere od Brna, chceli švihnúť cez Kramáre a Vlársku, tam tiež zrejme nebude semafór a v smere cez Predstaničné námestie a Šancovú ich je niekoľko. Aj keď by zaiste nešlo o taký počet áut ako cez Jaskov rad. Našťastie.. ale na potrebu predĺženia toho odbočovacieho pruhu na Patrónke by aj toto spojenie podľa mňa istý vplyv malo..
Je to trocha problem, B; nesuhlasim s tebou, podla mojho nazoru to predlzenie odbocovacieho pruhu na Kramare by urcite seklo (Milos ma pravdu), a potrebne je, pretoze sa znizuje priepustnost celej krizovatky.
Patronke by urcite tiez pomohlo lepsie znacenie, pretoze to co tam momentalne je v zalostnom stave.
K samotnej rekonstrukcii, ktora uz doteraz bola vykonana, tazko sa vyjadrovat slusnym slovnikom, pretoze stoji za velke gulove.
Nechapem, preco nepotiahli ten betonovy pas v smere z mlynskej doliny, aj cez ten druhy pas, sak to vyzera, ako keby im dosiel beton… Zbytocne to brzdi premavku pri prejazde z Lamacskej na Brniansku, jednoducho to fajne dodrbkali.
Robim v starom meste a mam kazdy den moznost pozorovat ako od ide z hovna do sraciek.
zjednosmernenie odbocky od mosta SNP na zidovsku co brala hodne aut co pokracovali na palisady. S tym sa da zit. ok
vybudovanie ostrovceka s plotikom, co poriadne zuzilo pruhy. Mimochodom uz takm je prvy mrtvy - chalan co cez to liezol a skocil pred prichdzajuce auto. Keby tam dali jersey, mohlo byt viac miesta… Uzke pruhy su o hubu
nedavno dal nejaky idiot premalovat pruhy, takze odbocivanie od zivodvskej a pokracovanie do podjazdu na mierku je o papulu. to iste aj pri odbocovani zo staromestskej na mierko. Tvoria sa tam poriadne zapchy a je to na pokrcenie plechu
bus pruh je skutocne unikat. je to neprehladne, zuzene na prakticky 1 pruh pre osobne auta. no uplne zle
suma sumarum, tvoria sa tam zapchy, je to nebezpecne a zhorsilo to dopravbnu situaciu. vie niekto, kto to cele povymyslal ?