ziadny primator nepripravil/nerozbehol ziadny zasadny projekt kolajovej dopravy. okrem petrzalky ktora sa uz davno planovala a mala vyhradeny a nezastavany priestor. ani ruzonovska radiala ci dalsie ani zahustenie siete v centre. v tomto sa tazko porovnava brno kde maju lepsiu siet uz oddavna. cely BA rozvoj je stavba mrakodrapov do byvalych sedych vyrobnych zon.
No ved ano. Minimalne sa vieme pozriet na tu statistiku opravenych ciest. ![]()
Tych 400km je len magistrat, kde to este mestske casti, ktore uplne zaostavaju. A tiez ich financovanie riesi magistrat v statute mesta.
Teraz som bol v novom meste a namiesto toho, aby poriadne Cupka investoval do obnovy ulic, tak udrziava stratovu novu trznicu, do ktorej este planuje investovat…
Ano a tiez treba povedat, ze je to urbanisticke fiasko kde do oblasti velkeho zahustenia nepremava ziadna nadradena infrastruktura, napr. vlak. ![]()
Ešte môj obľúbený maľovaný priestor pre chodcov na Cintorínskej ulici.
Team Vallo údajne chystá zriadenie koncentračného tábora pre nevidiacich, preto prispôsobovanie verejného priestoru ich potrebám už nie je potrebné. ![]()
Stĺpiky boli osadzované pri rekonštrukcii, ktorá zahŕňala cestu aj obrubníky a časťpovrchu chodníkov. Čiže nejakú logiku, že “low cost riešenie je lepšie ako nič” v tom nevidím.
Ano, presne to som myslel v inom vlakne, doteraz nerozumiem , ze co vlastne riesia tie dorazy na ceste. Alebo dokonca aj to bmw parkuje cez zlty doraz. Mne to pride ako pasca na cyklistov, ze sa tam akurat rozbijes. ![]()
14 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Nezaradené príspevky
14 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Nezaradené príspevky
Ten objazd by mal byť väčší v záujme lepšej plynulosti dopravy a pohodlnejšiemu prejazdu autobusov. Lenže problém je v tom, že sekta nemá nikoho, kto by vedel naprojektovať riadny kruhový objazd, odobratie zo zelenej plochy.
Ešte chcem spomenúť, že Vallo je strašný sedlák. Čokoľvek robia okrem zlej funkčnosti je aj mimoriadne vizuálne nevkusné.
Zase docasne riesenie, ktore stoji peniaze, udajne aby si ludia zvykli…
Maximalne co mesto aktualne dokaze je len preasfaltovat a namalovat ciary, nic ine. Tentokrat tam ale nakreslili kruhac.
Som zvedavý, či budeme dlho čakať, kým autobus spokojne si užívajúci prednosť v jazde na kruháči zostrelí cyklistu spokojne si pedálujúceho vo svojom pruhu zľava vyznačenom plnou čiarou. ![]()
Inak fun fact na absurdnosť Slovenskej legislatívy:
- ochranný pruh pre cyklistu nie je vyhradený cyklopruh /môže sa po ňom aj jazdiť/ zákon hovorí iba o tom, že vodič nemôže ohroziť cyklistu, ktorý sa nachádza v ochrannom pruhu.
- na bežnej ceste zákon prikazuje obiehať cyklistu s 1,5m odstupom, pokiaľ je cyklista v ochrannom pruhu, už ho vozidlo nepredbieha a odstup netreba.
K tamtomu zázraku nie je čo dodať, tam čím sa dlhšie človek pozerá tým je to horšie ![]()