No sa mi zdalo malo tych 153 melonov, este za kralika sa hovorilo ze by bolo na to potrebnych 420 tak som si nebol isty. Kedy sa ma stavba ukoncit resp dat do uzivania?
Mesto BB investuje do opráv miestnych komunikácií v r. 2007 celkovo 27 mil. SKK. Súčasné vedenie pripísalo tomuto max. prioritu a túto kapitolu rozpočtu zdvihlo oproti r. 2006 o 10 mil. SKK.
Mesto BB tiež pripravuje projektovú dokumentáciu pod 2 cesty:
Obslužná komunikácia Kremnička – Badín
Komunikácia od Nemocnice F.D.Roosevelta smer Tajov
no ja som len zvedavý kto im to zaplatí . kedže prímestska patrí pod VUC. aspon uvidime či pán Chabada ( všetci vieme aku mal funkciu v SAD zvolen )alebo pán Klimo z oddelenia dopravy na VUC pochopia že predplatené výkony vo verejnom záujme sa asi na linky ktore premavaju v jednom meste nedaju kvalifikovať ako prímestska doprava.(prímestska doprava je doprava meszi dvoma a viac obcami alebo uzemnímy celkami ktore su vzdialene od seba max 100 km)
Asi slabo čítaš … SAD Zvolen to nebude žiadať ani od mesta, ani od VÚC a ako som dnes videl v správach na TV - majú nižšie ceny ako nové nasadené trolejbusy … zaplatia to teda verní zákazníci, ktorí určite budú chcieť šetriť a SAD ZV možno nebude v zisku (ale pod náklady nepôjde - neefektívne linky nezavedie, nechá ich trolejbusom a tie si ani takto na seba nezarobia), ale odstráni konkurenciu.
Mesto má len to, čo samo chcelo. Kto zavolal SAD ZV do mesta BB A hlavne, prečo Ja si dobre pamätám, prečo to bolo - lebo lístky išli cenou do neba z roka na rok …
no tak isto ak si pamatam SAD zvolen garantovalo nastupovanie všetkymi dverami a stale nič.
a neverím že si to neda do výkonu vo verejnom záujme a tak isto som zvedavý kto mu povolil tie linky. ale však uvidime .
Ja poznám problémy verejnej dopravy v BB VÚC a vrátane mesta BB, … z médií aj z praxe. Ako hovorím: tieto linky budú financované do konca roka zo Zvolenskej SAD. A ak by aj žiadali financie od iných - je to na tých iných. Je tu trh, konkurenčný boj.
Ono je totiž celkovo zaujímavé, čo mesto BB robí a akým spôsobom vrátila do prevádzky trolejbusy a bez informovania vopred škrtla dotácie SAD ZV o 1/3 - tomuto sa hovorí “garantovanie”.
No ja mám info viac z medii a z VUC od niekoľkých poslancov. Poznám Vyhlasenia obydvoch strán teda aj SADZV aj BBDS hlavne na AZTV.však počkajme do konca mesiaca ako sa to vyvinie že či linky zmiznu a či nie. A ako poznám tých iných tak SADZV si už mydlí ruky.
No ja neviem že či bez informovania prišli torlejbusy. Však postup bol aj medialne známy že ako kedy dostali licenciu či kedy sa vrátia i ich cestovný poriadok(napr. na AZTV).A výkony no to záleži naz mluve o výkonoch vo verejnom záujme ake tam maju podmienky ak raz podpísali že sa objem výkonov može meniť tak nemajú čo namietať.
A vravíš že im škrtli 1/3?No ich zmluva bola odpisana na 2 roky a teraz a blíži koniec toho druheho to akože za mesiac a pol mali ešte 1/3 voľne ???
Prečítaj si: dialnice.info/viewtopic.php?t=8414 a potom mi vysvetľuj, ako bola podpísaná zmluva, na ako dlho a prečo sa vlastne ten článok venuje r. 2008.
A ja skôr verím tomuto: “Predstavitelia SAD a.s. Zvolen tvrdia, že zavedením trolejbusovej dopravy v Banskej Bystrici dôjde k porušeniu viacerých legislatívnych noriem, predovšetkým Správneho poriadku, zákona č. 168/1996 o cestnej doprave. Podpredseda predstavenstva tejto firmy Adrián Polóny uviedol, že po zavedení trolejbusov utrpí SAD Zvolen stratu z výkonov v prevádzke, preto požiada objednávateľa služieb, Mestský úrad v Banskej Bystrici, o jej kompenzáciu. Navyše má od DPMBB prenajaté autobusy, za ktoré ročne platí približne 19 miliónov korún. Na budúci rok si ich už neprenajme, prepravu cestujúcich dokáže zabezpečiť vlastnými vozidlami. Polóny upozornil na to, že spomínaných 19 miliónov korún je okrem výnosov pre DPMBB jediným zdrojom príjmov. Pritom podľa neho DPMBB napriek spomínaným 19 miliónom vykázal ku koncu minulého roku zisk 12 miliónov korún, jeho prevádzka je teda stratová.”
a nech sa pačí aj tu mam jedno vyjadrenie pána polonyho zo soboty pre STV
STV:
– “My mame zavazok voci cestujucej verejnosti a ten dodrzime.” > to nerobili doteraz, tak preco by zacinali prave teraz?
– “Preco by cestujuci, ktori chcu jazdit s nasimi cipovymi kartami, ktore uz maju, nemohli platit aj u nich. Takze presne otocena otazka.” > pozn. prave to sa chcelo docielit, avsak problemy vidi stale len on. Druha vec je, ze co mysli pod pojmom “nase cipove karty”, nakolko drviva vacsina kariet bola zo strany SAD ZV ukradnuta zo systemu vybudovaneho este BBDS (vsak len pri samotnom nabehu systemu v roku 2000 bolo z EMtestu dodanych 40 000 kariet, nehovoriac o dalsich styroch rokoch), kedy Adriankovi ani trosicku nevadilo, ze nabural system, ktory patril niekomu inemu, ukradol osobne udaje cestujucich, pripadne zmenil pristupove prava k akceptacii karty vylucne na ucely SAD ZV a to dokonca bez vedomia cestujuceho - majitela karty.
Markiza:
–„Dnesny den zacne oficialne minanie penazi cestujucich a oficialne minanie verejnych penazi“ > pozn. tak to ma uplnu pravdu, kedze protipravnym vykonavanim autobusovej dopravy zo strany SAD ZV v subehu s trolejbusmi dochadza skutocne k neefektivnemu minaniu penazi vo vseobecnosti, avsak cestujuci musia platit cestovne tak ci tak, cize nic nove. Ze bude peniaze minat aj ZVSK, to je zase len dosledok toho, ze by mal konecne zaplatit za protizakonne rozhodnutia, ktore vydava ako na beziacom pase.
– „Dopravny podnik by mal predlozit dokazy, ze sa nevie s nami dohodnut.“ > co dodat k tomuto?
– „My chceme respektovat a budeme respektovat zmluvu s mestom a autobusy, ktore jazdia, jazdia v zmysle zakona.“ > pozn. pre informaciu v zmysle zmluvy o vykone vo verejnom zaujme c. 490/2005/RDKS (dalej len „zmluva“) sa SAD ZV zaviazal „vykonavat vo verejnom zaujme dopravne sluzby vyhovujuce zakladnym poziadavkam plynulosti, pravidelnosti, kapacity a kvality specifikovany v cl. II ods. 1 tejto zmluvy a zavazuje sa tento zavazok plnit podla tejto zmluvy.“, pricom podla zmluvy sa zavazkom rozumie „zavazok prevadzkovy, prepravny a tarifny v Mestskej verejnej doprave na zabezpecenie dopravnej obsluznosti na uzemi mesta Banska Bystrica dopravcom, na zaklade platnych dopravnych licencii uvedenych v prilohe c. 1 a schvaleneho cestovneho poriadku pre rok 2005.“. Dalej sa v zmluve aj pocitalo so zmenou CP, co vsak nemeni zavazok vykonavat dopravu podla Mestom Banska Bystrica schvaleneho CP. Kazdemu normalnemu je zrejme, ze doprava na primestskej linke 601455 so zaclenenymi spojmi autobusovych liniek L3 a 9 nema vobec nic spolocne s predmetom zmluvy, ani s pravoplatne schvalenym CP zo strany Mesta Banska Bystrica ucinnym od 10.11.2007. SAD ZV v sucasnosti prevadzkuje dopravu na primestskej linke 601455 v rozpore so zakonom, nakolko bud premava bez platnej dopravnej licencie alebo bola povodna licencia zmenena v rozpore so zakonom, kedze v konani nebolo vyziadane stanovisko Mesta Banska Bystrica, ktore zakon vyzaduje a konania sa nazucastnil ziadny opravneny ucastnik konania s vynimkou SAD ZV! Je teda opat uplne zrejme, ze Adrianko klame, az to nema jednoducho obdoby.
Na zaver slova prednostu MsU, ktore situaciu presne vystihuju (skoda ze to zistil az teraz): „…vypoculi sme si nejednu polopravdu a dovolim si povedat aj loz“.
NO ako vidím vyjadrenia su rôzne. Ja som si bol isty že SADzv má zmluvu podpísanu na dva roky no ako čítam tak asi nie .
Ale podla mojho názoru určite nedojde k porušeniu 168/96 pretože tento zákon nema skoro nič spoločne z výkonom vo verejnom záujme. Táto zmluva nema zakotvenie v zákone . ma len odporúčaný obsah ale ine nič.
A mesto má podľa zmluvy právo zmeniť obsah výkonov takže podľa mna nič im nevrátia.
A čo viem na isto DPMBB už nechce prenajať autobusy SADZV, nie naopak že ich SADZV nepotrebuje. len aby sa neopakoval január 2006.
Rozhodovať budú právnici 2 dopravcov, mesta BB a príp. BB VÚC. To už nie je na nás. Všetky strany majú totiž veľa za nechtami, aby bolo možné povedať, že len jeden má pravdu a len druhý klame.
Ale taký chaos, aký je v BB (a aj na VÚC), taký nie je nikde na Slovensku.
doprava - žiadna snaha pri opravách či cez EIB alebo úvery
slabý tlak na zdravotníctvo štátu, diaľničnú sieť (R1 by mala mať prioritu pred R3 BB-RK) a R2
MM sa akosi moc nabaľuje a robí veci, ktoré by robiť nemal (médiá)
Aj keď vyzeral ako sympatický pán … ale moc hrabe najprv pre seba a zabúda rozhrabávať pre ľudí, … ale ja ani neviem, kto všetko kandidoval, takže to nechcem nejako moc rozmotávať. Ja som s Mikušom v TT VÚC spokojný (o 100% lepší ako predchodca Tomeček).
Banská Bystrica 28. decembra (TASR) - Trojkou ohodnotili ročné pôsobenie primátora Banskej Bystrice Ivana Saktora poslanci z klubu nezávislých poslancov Banskobystrická alternatíva tamojšieho mestského zastupiteľstva. Na vysvedčení, ktoré mu dnes vystavili, je medzi známkami aj jednotka, ale tiež päťka. Saktor sa k vysvedčeniu klubu, v ktorom sú šiesti z 31 poslancov, nevyjadril.
Najhoršiu známku primátor dostal za odpredaje bonitného mestského majetku, za ktoré mesto zinkasovalo približne 180 miliónov korún. Poslanci ich považujú za veľmi nevýhodné pre mesto a žiadali Saktora, aby uznesenie o predaji majetku nepodpísal, čo však primátor neurobil. Za predaj majetku hlasovalo 21 poslancov, boli medzi nimi i opoziční z SDKÚ-DS, proti boli iba siedmi poslanci.
Banskobystrická alternatíva (BA) napriek tomu, že pri predaji nebol porušený zákon, sa pokúsila zvolať mimoriadne rokovanie zastupiteľstva, na ktorom chcela o predaji majetku znovu rokovať, uviedol dnes predseda BA Pavol Katreniak. Nepodarilo sa jej však získať potrebných jedenásť podpisov, z 31 poslancov jej snahu podporilo iba osem. Jej zámer nepodporila ani mestská rada.
Členovia BA však podnikajú ďalšie kroky, pretože podľa nich mesto nemalo predať majetok za cenu určenú znalcom, ale za trhovú cenu. O ohodnotenie predaného majetku BA požiadala niektoré realitné kancelárie. “Poukázali na to, že ak by prebehla verejná obchodná súťaž, tak by bolo možné navŕšiť cenu až o vyše 200 miliónov korún. Čakáme na posudky od ďalších realitných kancelárií. Našimi ďalšími krokmi budú podnet hlavnému kontrolórovi mesta, podnet na Najvyšší kontrolný úrad a zvažujeme podanie podnetu aj na Európsku komisiu, či nedošlo k poskytnutiu neprimeranej štátnej pomoci, či nebola podhodnotená kúpna cena nehnuteľností,” uviedol pre TASR poslanec Milan Lichý.
Najlepšiu známku, jednotku, dostal primátor Saktor za zriadenie klientskeho centra na banskobystrickom mestskom úrade, ktoré je už pripravené na otvorenie. “Je to nový systém pre občanov, ktorí dostanú všetky informácie, formuláre, všetko čo potrebujú k akémukoľvek vybavovaniu na jednom mieste. A stihol to veľmi rýchlo, bola to jedna z jeho priorít. Sme veľmi radi, že občanom sa zjednoduší život a komunikácia s mestským úradom,” konštatovala poslankyňa zastupiteľstva a členka BA Beáta Hirt.
Horšie známky, štvorky, dostal Saktor za netransparentnosť mestských obchodných spoločností a za územný rozvoj mesta. Trojku za obnovenie trolejbusovej dopravy a dvojky za komunikáciu s verejnosťou a mediálnu prezentáciu a tiež za snahu o získanie titulu Európske hlavné mesto kultúry pre Banskú Bystricu, a to napriek tomu, že v súťaži s ostatnými mestami o tento titul neuspela.
včera som sa bol previesť na “prímestskej” doprave v BB za 5 sk hahahaha.
Ja len tak že primestska doprava má stanovený cenník ktorý stanovuje BBSk ale dako mi tie arifi nesedia hehehe.