aquila, porovnávaš neporovnateľné, veru ach jaj a skôr, než budeš reagovať, zisti si prosím ťa presné údaje o oboch systémoch a nastavených parametroch. Ale je mi to jasné: je to proste tunel, lebo to hovoríš ty.
To je ako porovnať auto a terén. Tiež asi nepošlem octaviu do zložitého neupraveného terénu, ale tam pošlem poriadny džíp s rozšírenou výbavou a o tomto aj je doprava v PB a v BB a na podmienky, ktoré tu majú byť, že sa má riešiť v PB hlavne hlavný ťah a nadväzne aj okolité cesty, kým v BB celoplošne viac smerov a na krátkom úseku a to je ľahšie. Tiež je iná vybavenosť riadiacich stredísk, iný počet senzorov, kamier, … a v PB bola oveľa vyššia cena na softvér, cenu práce, keďže sa to umiestňovalo na miesta ťažko dostupné a za plnej prevádzky, kým v BB sa napr. kamery umiestnili na existujúce ľahko dostupné objekty.
No a okrem toho, ten systém z PB sa dá kamkoľvek premiestniť, kým ten v BB nie.
Pešia zóna by mala ist od Europa Center az do mesta… no neviem či je to ísté vzhladom na to že je tam dost zúfalá situácia z hladiska dopravy . Aj ten kruhový objazd je dost husty hlavne ked sa tam kamióni tocia.
Mohli najskor spravit podchod pre chodcov aby tam nevznikali zapchy ktoré uz prerástli do váznej situacie ktroru zapricinuju chodci pri prechode z Europa Center do mesta.
Zato ze tam niekto navrhne kruhovy si mysli ze sa doprava nejak vyriesi jaaaaaaaaaaaaaj kam sme to dospeli
a to chu este stavat jeden kruhovy nad bývalým Tescom(nad Jopa) ach ach…
Nemam slov
No tohto som sa obaval, ze tu budu chciet spravit pesiu zonu. Ale to je uz neschopnost mesta BB, ze si pri vystavbe Europy nedalo ako poziadavku podchod pod tuto cestu
Ja by som tam navrhol nejaký architektonicky zaujímavý a príťažlivý nadchod - napr. dva úzke kovové polkruhy, ktoré by aj v pôdoryse tvorli elipsu, každý pre jeden smer. Lebo rušiť tam dopravu, to je bláznivý nápad
Nadchod by bol podla mna dost nebezpecny hlavne v zime…vzhladom na to ked z odkovych rur z mosta kazdu zimu trcia metrove cencule a spravcov to netrapi
a nadchody sa tazsie udrzuju a pre starších ludi by bolo dost tazke sa niekam stverat
ale je to diskutabilne
Zdravim Vas, neviete ako sa bude riesit kriticka krizovatka v kostiviarskej? Udajne sa tam ma tento rok vybudovat kruhovy objazd. Prosim ak mate nejake blizsie info dajte vediet.
Pohľad na veľký kruhový objazd na Troskách v Banskej Bystrici. Podľa prvých reakcií motoristickej verejnosti tam byvajú časté zmätky najmä kvôli absencii zvislého dopravného značenia, keď hlavne mimobystrickí sa nevedia správne zaradiť do želaného smeru cieľa ich jazdy. Názorná ukážka nedotiahnutých vecí do konečnej podoby.
Snad najlepsie by bolo, keby tento tzv. “maly obchvat a velky” severny obchvat BB mali stejneho zhotovitela kvôli stavebno-technologickemiu zazemiu aj kapacitam, nie? To iste aj na Orave, zhotovitel useku R3 Oravsky podzamok-H. Lehota by sa iba presunul “kusok” severnejsie na obchvat Trstenej, tym padom by bola zachovana urcita kontinuita prac, alebo sa mylim..?
Bolo by to ideálne a dakedy to tak aj bývalo, ale dnes to už neplatí. Príklad-obchvat Tornali realizoval Doprastav, má tam stavebný dvor,čepačku phm,betonárku a predsa nerealizuje obchvat Figy, čo je z Tornali na skok.
Systém výstavby podľa systému sídiel jednotlivých závodov stavebných firiem už na Slovensku fungoval. Je to tzv. “parcelizácia”. A ako vieme, neosvedčilo sa to, pretože niektorí sa spoľahli na istotu investícií od štátu (Hydrostav) a niektorí zase značne začali trh využívať a niektorí nemali šancu na poriadny rast (IS, a.s. KE), pričom aj tak to nebolo ideálne rozdelenie, pretože sa neriešilo to, že Doprastav nebol schopný raziť tunely … je správne, že sa stavia podľa toho, kto vyhrá tender, kde hlavná podmienka je cena. Ja by som ešte zaviedol pevné ceny (zohľadnenie inflácie k tomu).
Firma A - východ Slovenska.
Firma B - západ Slovenska.
Podľa mňa je správne, ak firma A, hoci je z východu, dokáže lacnejšie stavať na západe Slovenska ako firma B.
Ideálne by to bolo vtedy, keby:
Štát investoval rovnomerne do všetkých regiónov. To ako vieme, je problémom od začiatku SR.
V každom regióne by bola nejaká dominantná firma.
SR by nesmela byť členom EÚ, lebo by to bolo porušovanie pravidiel podnikania.
Firmy by nedávali vyššie ponuky ako štátom udaná expertíza (max. cena diela).
Samozrejme ze napojenie na ten “maly obchvat”, aky zmysel by mala iba mimourovnova krizovatka, ak by jej casti nemali mat napojenie na dotknutu dopravnu infrastrukturu..?