prispevok na urovni
tak ked severny obchvat nic nevyriesi naco by vam bol?len preto aby mala nitra tunel? mesto chcelo juzny tak ma juzny, mozno si mal lobovat u primatora aby aj na nom vybavil aspon nejaky tunelik pre radost
prispevok na urovni
tak ked severny obchvat nic nevyriesi naco by vam bol?len preto aby mala nitra tunel? mesto chcelo juzny tak ma juzny, mozno si mal lobovat u primatora aby aj na nom vybavil aspon nejaky tunelik pre radost
Oni sa budujú a my o tom už len píšeme. Inak neviem, čo sa ti nepáči, tvoje mesto Nitra si presadilo južný variant.
Takže ty si nikde nenapísal, že Trnava je zaprdená. A čo toto: " mikeBoss
diskutujúci
Založený: 27.06.2005
Zaslal: Ne Feb 11, 2007 15:49 Predmet:
Zaprdena Trnava uz nema dostatok kvalifikovanej pracovnej sily a aj tak sa tam do Voderadov trepu subdodavatelia Samsungu. Keby radsej isli tam kde je vysoka nezamestnanost…
Letiska mozu byt ale v rozvojovom plane Nitry sa pise o rozvoji letiska a tak je spravodlive aby aj Nitra dostala investicie. Letisko pri Ziline nikdy nebude velke letisko takze to neporovnavajme s BA alebo Kosicami. Nehorovim ze z Nitry ma byt velke letisko ale treba ho rozvyjat na ine potreby nez komercne lety.
A ked hovorime o dopravnom zatazeni tak si pozri kolko aut prejde cez tu uzasnu Zilinu a kolko cez centrum Nitry kedze nemame obchvat. " dialnice.info/viewtopic.php? … ght=#36312
Si klamár, alebo máš krátku pamäť. Že sme borci?, keď to napíše takýto bimbo ako ty, je mi to jedno .
Hm:
neviem preco vsetci kydaju na Zilinu. Dialnica sa teraz stavia pri Ziline, tak je stredobodom samozrejme Zilina. Ked sa bude stavat v Ruzomberku, tak budeme vsetci nadavat na Ruzomberok, ze sa tam stavaju tunely? ked sa stavba posunie do Presova, tak budeme kydat na Presov? Ked sa bude stavat obchvat Nitry tak budeme kydat na Nitru? Nie je to divne?
Toto tvrdím aj ja. Keď sa kedysi pri Žiline ani len nekoplo, už boli kriky. A tým, že sa termíny presúvajú, kydá sa na Žilinu stále (však majú svojho MUDr: Guru).
Presne tak. Ono keby sa stavalo, ako sa malo, tak už je D1 pri PP súvislá na plný profil a rozostavané ostatné úseky až po Michalovce s ďalšími tunelmi. Pravda, D3 by sa ešte len pripravovala, ale vo výstavbe celá severná vetva R3.
A stavali by sa tunelové riešenie v Nitre a Prešove a medzi PP a PO a Soroška … ale toto už ani tak nie je o diaľniciach ?
Veď to je zase o tom, že už dávno sa mala zahájiť výstavba cestných tunelov na Bielej Hore, Pezinskej Babe, Donovaloch, Vernári, Dobšinej atď. a potom by sme mali mestské cestné tunely, diaľničné tunely a cestné tunely. SR je hornatá krajina a stále to niektorí nechápu, pričom už keď sa stavia D1, D3, tak sa to bez tunelov nedá …
Podľa NDS sa plánuje 23 tunelov.
dialnice.info/viewtopic.php?t=9414
*vymenované tunely, celková dĺžka
*počet otvorených
*počet vo výstavbe
Oficialne uz len 21, Sutovo a Mala Fatra sa zrejme realizovat nebudu
Nič nie je dokonalé. Neoficiálne tunely ani nepatria do takýchto článkov a vzhľadom na pár mesiacov starý text sa vždy nejaký chybička stane. Mňa zaujal ten názov na D4+NO.
na takzvanom juznom tahu bude tiez viacero tunelov, nie len Soroska… planuje sa aj tunel na obchvate Zvolena, 2 tunely medzi ZV a LC a tunel pri Plesivci
Lenže otázka je taká, že nie je vybraná trasa, takže sa neuvažuje nad konkrétnym tunelom.
Zaujímavé informácie a fotky zo slovenských diaľničných tunelov walter.power.szm.sk/tunely.htm
Mali by ho nechat tak a spristupnit ho verejnosti ako muzeum slovenskeho tunelovania
Prehľad tunelov ndsas.sk/prehlad-tunelov/44806s
R3 Remata 3 060 Horná Štubňa, juh – Ráztočno
R3 Čertov vrch 1 030 Horná Štubňa, juh – Šášovské Podhradie
Predpokladám, že u týchto dvoch tunelov ide o dve alternatívy trasovania, z ktorých sa možno - v prípade prepojenia Horná Štubňa-Banská Bystrica - nebude realizovať ani jedna.
ta remata mi pripada trosku dlha ..
Mne ani nie, veď Masarykov tunel na trati má nejakých 3011 m a ešte sú tam dalšie 2 krátke tunely
Pri R4 udali len tunel Grúň. Nejako zabudli, že tam bude aj tunel Petič. A ak to pôjde na Giraltovce, podľa červeného variantu, tak tam budú tunely Brezov, Matovce a Soboš
alebo pracuju s povrchovym variantom prekonania Petica. V studii prelozky I/18 tam nebol tunel