do schranky sa mi dostala vynikajuca mapa tunelov vo vektorovej grafike.
Prečo sú Višňové a Ovčiarsko označené modrou farbou? Je to kvôli už prerazeným prieskumným štôlňam?
Na tej mape sú všetky alternatívy trás D a RC
Chybí tam, ale alternativa D1 s tunelem Korbelka. (viz téma: dialnice.info/viewtopic.php?t=626 )
Zaroven tam chyba aj Soroska na R2 … a to sa vravelo, ze sa to posuva vyssie v prioritach.
Tunely na rýchlostných cestách tam chýbajú všeobecne, nie sú tam, lebo vo väčšine prípadoch tieto tunely ešte nie sú presne zadefinované v rámci variantných riešení, takže tam nefigurujú…
No lebo to už nieje alternatíva, to čo tam je je konečná trasa, aj keď sa znovu začalo o Korbeľke diskutovať.
Táto mapa je profesionálna práca a exituje už nejaký čas.
Pripravuje sa aj jej druhá verzia, ktorá zmapuje celú SR vo viacerých variantoch.
Dy: uz sa tesim
Rozmýšľal som, kam vsuniem vetu, ktorá ma zaujala na konferencii v Bojniciach :
Na to, aby sme mohli spojazdniť do roku 2013 diaľnice potrebujeme postaviť 90 km tunelových rúr, čo znamená asi 45 km tunelov v hlavnej diaľničnej sieti. Momentálne sa nestavia žiadny tunel, sčasti je pripravené len Višňové. Našou prioritou je upozorňovať na to, že tunely vieme stavať a že ich je u nás nedostatok. Slovenskí stavbári sú pripravení na to, aby ich postavili. Teraz naše kapacity robia v mnohých zahraničných krajinách. Sme teda pripravení na to, aby sme tunely u nás sami bez cudzej pomoci vybudovali. Technicky sme rovnako schopní robiť ako ktokoľvek iný.
Mapa už je aj tu:
4 tunely pri BA a 4 pri Ziline. Bravooo gratulujem len mohlo ich byt aspon 15 pri Ziline lebo cele Slovensko ma zaujem ju budovat aj sa pozbierame len hlavne nech Zilina sa buduje. Co tak este nejaky dalsi obchvatik mesta alebo rozsirit cesty okolo mesta na 4+4? nebolo by odveci.
Ked sa hovorilo o tunely v Nitre tak to bolo zamietnute ako zbytocne a drahe… to hovori vela
pozri sa do mapy a skus mi povedat ako chces postavit obchvat BA bez tunelov

4 tunely pri BA a 4 pri Ziline. Bravooo gratulujem len mohlo ich byt aspon 15 pri Ziline lebo cele Slovensko ma zaujem ju budovat aj sa pozbierame len hlavne nech Zilina sa buduje. Co tak este nejaky dalsi obchvatik mesta alebo rozsirit cesty okolo mesta na 4+4? nebolo by odveci.
Ked sa hovorilo o tunely v Nitre tak to bolo zamietnute ako zbytocne a drahe… to hovori vela
Ja som sa len zasmial na tejto logike. Zaveďme rovnostárstvo a pravidlo:“Každé krajské mesto rovnaký počet tunelov!” Malé decká sa budú biť o hračky. Žilina berie Nitre tunely! Toto vyplýva z tvojich drístov. Nebávidíš Trnavu, píšeš, že je zaprdená, nenávidíš Žilinu, lebo má viac ako Nitra, Nadávaš na BB, lebo aj tam sa ide niečo diať, okrem Nitry nenávidíš všetko, čo má viac ako Nitra. Ty si vlastne taký nitriansky mesík , len to s tebou viac plieska.

no, v Nitre mal byt tunel na severnom obchvate
mesto si vyziadalo juzny obchvat - ale pri troche snahy by sa dal urobit daky tunel aj tam, nech sa Nitra neciti menejcenna
aleba zaloz peticiu za severny obchvat namiesto juzneho
mikeBoss - ďakujem ti, takto po nedeľnom obede ma nikto dááávno nezabavil

Neklam
Vaše mesto nechcelo severný obchvat NR, presadzovalo južný. Aj keď ten sa mal stavať cez SSC. Ale vidím, že druhý feroslav je na fóre.
Jzny obchvat v Nitre vyriesi viac problemov ako by to urobil severny… a na tunely sa vysrat …
Vidim ze tu pisem asi jediny z Nitry lebo ked sa ohradim ze nieco nieje spravne tak kazdy hned do mna skace. Nikto ma nepresvedci ze D1 je spravne trasovana, ze treba minut takze miliardy na tunely niekde na severe SR, ze keby Nitra chce tak ma tunel… ja som nikde nenapisal ze Trnava je zaprdena, ani ze len Nitru propagujem! Len vidim ako to chodi. Namiesto podpory celeho SR a hlavne zaostalych regionov sa vsetko toci okolo BA, TT a Ziliny. Tu BA chapem lebo to je velke hlavne mesto. A to ze sme si presadili juzny je preto ze severny nic nevyriesi a hlavne boli z toho velke reci ze taky tunel by bol drahy.
Tak si tu piste teda nebudem Vam to tu ‘kazit’ a budujte si slovami Vase mestecka. Si myslite podaktori ze ked sem chodite uz par mesiacov a ked mate vela prispevkov tak ste zjedli mudrost sveta. Velki borci ste haha

do schranky sa mi dostala vynikajuca mapa tunelov vo vektorovej grafike.
Viem ze ide hlavne o tunely ale co sa tyka presnosti zobrazenia mesta je dost cudna. Nitre chybaju casti mesta ani su neni uvedene…