Aquila, dík za spresňujúce info. Táto križovatka bude viacúčelová: Vyrieši napojenie takmer 10tisícovej Stupavy na D2, pre VW to bude najkratšie napojenie na diaľnicu /aj keď doterajšie tiež nebolo zlé, i keď s asi 3 km zachádzkou, ale mimo obcí/, zároveň súčasť R8 a severného prepojenia Blava-Viedeň.
Do 2010 by ju snáď mohli postaviť.
Ja si nemyslím, že keď sa bude stavať na Stupavu zo slovenskej strany, tak že nebude komunikácia s Rakúskom. Nespomínal by som to, pretože v tomto sme 1:0 vyhrali a Rakúsko môže nanajvýš zrovnať na 1:1 … a teraz vážne: Kým bude Rakúsko stavať diaľnicu v smere na Stupavu, tak SR má času tiež dosť, tu ja problém nevidím. To sa dokončí asi až keď tu už ja nebudem tak za 20 rokov. … No možno tu ešte budem, ale na fóre už asi nebudem.
Ohľadom výstavby na Stupavu, tak Branco má pravdu, že to bolo odsunuté kvôli D1 BA-ZA, teraz sa to ale mení.
Dy, nemas informacie o tom, ktore useky a uz stihli doteraz opravit? Ja viem iba o kratkych usekoch v okoli Laksarskej Novej Vsi a Rohoznika.
Inak medzi tieto useky, kde treba opravit povrch, by som zaradil aj usek Malacky-Rohoznik, kde sa v mnohych usekoch prepadava kraj vozovky, kedze tadialto jazdi vela kamionov
Tak opravili sa úseky len v niekoľkých kilometroch, rovné úseky v okolí Lakšárskej Novej Vsi to bolo najviac vidieť a tým sa to aj skončilo. Neviem ako teraz chce postupovať nová samospráva.
Kraj vozovky - krajnica - je v zlom stave na celom Záhorí, pretože oprávnene tu sú vysoké dopravné intenzity vzhľadom na to, že sú to cesty II. a hlavne III. triedy. Mnohé cesty sú dokonca také, že je priamo nemožné predbehnúť kamión osobným autom, pretože tu často jazdia hlavne Holcim kamióny a tie sú výkonné, takže idú bez problémov 80-90 km/h, na rovine a cesta je úzka, výrazne zákrutová, … takže ano, aj tá cesta čo ju spomínaš by potrebovala opravu, … ale tu sa riešia hlavne celkové opravy tak, že sa položí nový koberec a moc sa nerozširuje, pretože to by si vyžiadalo nové náklady - nové základy a na to peniaze nie sú.
Len aktuálne doplním, že po oprave povrchu vozovky na BABE v smere od Pezinka pred ME v pretekoch do vrchu sa konečne začala oprava aj od Perneka. Už bola vyfrézovaná vozovka a začala sa pokládka novej asfaltovej vrstvy. Konečne sa bude jazdiť po kvalitnej ceste.
Robí sa to pravidelne a s tým istým výsledkom. Toto nie je úsek, o ktorý sa nikto nestará, ale jednoducho opravy takým systémom, ako sa tu robia, nie sú na nič. Zrovna na tomto úseku to je jednoducho málo. Ale to ja len tak.
V tejto lokalite (aj keď je to asi okres/obvod Senica) je jeden fantastický dlhý, rovný úsek bez zákrut, žiaľ, keď chcete predbiehať kamión, tak je to “tesné”, lebo tu nie je žiadna krajnica, respektíve je nespevnená. Úsek má dĺžku takmer 4 km a nachádza sa medzi obcami Lakšárska Nová Ves a Studienka po odbočku na obec Závod a je to cesta II. triedy II/590.
Na Zahori mas viac dlhych rovnych usekov, napr. Pernek - MA… auta na nich idu casto aj 130 . Na tom useku, co si spomenul, bol v poslednych 2 rokoch polozeny novy asfalt, takze cestnym piratom uz nic nebrani ist rychlo
Ano viem, pravidelne súvislejší úsek už 2x po sebe. Za to, potom nasleduje zákruta, kde je potrebné spomaliť na 80 km/h, ak nechceš ísť do protismeru.
Na tejto ceste je totiž taká zaujímavosť: na hraniciach medzi BA a TT VÚC je takáto situácia: na TT VÚC je nový asfaltový koberec až po značku a odtiaľ je cca. 0,5 km úsek v katastrofálnom stave na území BA VÚC - a je tam značka “Vitajte v BA VÚC” (alebo tak nejako).
Ono takychto “zaujimavosti” je v SR neurekom , medzi TT a BA VUC je ich najviac. Niekedy mi to pripada tak, akoby v TT VUC naschval opravovali cesty na hraniciach s inym krajom
Tento rok prebehli na tejto ceste mensie opravy v podobe spevnovania nasypov a skvele opravili vsetky vytlky. Cesta je na tom podstatne lepsie, ako minuly rok. Skor ci neskor sa vsak bude musiet rekonstruovat pre kamionovu dopravu z cementarne v Rohozniku. Myslim, ze najviac by jej pomohlo rozsirenie a zmiernenie niektorych zakrut a tiez par zarezov…
Ak som to správne pochopil, Holcim si tam chce spraviť reklamu na CB kryt. Lebo ak spravia obyčajnú betónku, tak to bude hrôza. Tak neviem, ako to myslia.