Tak to je super správa. Snáš sa tým vytvorí tlak na rozbeh úsekov na R4.
KN.SK a courier, super spravy. A tu je plan stavu madarskej dialnicnej siete v 2022. Dialnica Kosice-Bratislava bude jasne hotova . : skyscrapercity.com/showpost … ount=12189 )
PS: cervenou je vraj “highly recommended expressway development”
https://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=8&t=13&p=209391#p209245:
[album]39980[/album][size=150]←[/size] Áno, je to pre úpravu napojenia ciest č. 1 a č. 131 — “dolný kruháč” sa tam už robí. “Krkolomné” riešenie, lebo je “tam” (asi) málo miesta pre MÚK. NAD nebude mať väčší problém ísť cez “horný kruháč” na ceste č. 131 (t. j. z juhu na sever a opačne), ale tí šoféri, ktorí pôjdu z c. č. 1 smerom na juh, na SzFV (Székesfehérvár) po c. č. 131 sa asi zapotia, hlavne tí smerom od Komáromu (od východu [tu z dola]):
[album]38942[/album]
Domy č. 1 až 7 zbúrané, [size=150]↑[/size] zvyšné nie:
[album]39957[/album] [album]39954[/album] [album]39949[/album]
miernu aktivitu vidno popri celej trase, ale zatiaľ to vyzerá hlavne na archeologický prieskum
Zda sa, ze madarske dialnicne stavebnictvo je seriozne prehriate / pretazene, a ze preto ministerstvo uvazuje o spomaleni/odlozeni vystavby niektorych usekov. M30 to ma podla vsetkeho nahnute najviac, lebo zatial sa robia len pripravne prace…
translate.google.com/translate? … edit-text=
No este bude zabava.
Zobrazil som si pôvodný článok Ezért vizsgálja felül a kormány a sztrádaberuházásokat — Pre toto vláda skúma/preveruje investície na diaľničné projekty: http://valasz.hu/uzlet/ezert-vizsgalja-felul-a-kormany-a-sztradaberuhazasokat-129011
Prvý odstavec:
Lenne rá ok, de nem az elszállt költségek, hanem átmeneti pénzhiány miatt vizsgálhatja felül a kormány a sztrádaberuházásokat. Ez alkalmat adhat az M30-as építésének elhalasztására, az M6-osnál pedig a civil kontrolltól való megszabadulásra.
Bol by na to dôvod, ale nie kvôli vyčerpaným nákladom, ale kvôli dočasnému nedostatku peňazí vláda preskúmava/preveruje investície na “diaľničné” projekty. Toto by mohol byť dôvod (alebo príležitosť) na odloženie výstavby M30 a pri M6 zbavenie sa/odstránenie civilnej kontroly.
Ďalej len “zhrnutie” (vychádza to i z nariadenia vlády z 8. júna 2018):
• preverenie výstavby M30 a pokračovania M3 smerom na UA.
• Homlokráncolás / Vrásky na čele
- nemá sa to týkať ciest nižšej kategórie (max. 110 km/h) ako diaľnic - ak to pôjde dobre tak sa do štyroch rokov “pripoja” k sieti Sopron, Zalaegerszeg, Kaposvár, Salgótarján, Eger, Szolnok a Békešská Čaba;
- do roku 2021 od obce Vásárosnamény projektovú prípravu (PP) na “polprofil” M3;
- do roku 2020 len predpríprava na rozšírenie M1 medzi BP a GY…
• Késés jöhet / Môže byť meškanie - nie pravdepodobné, že sa budú preskúmavať už budované úseky (rozšírenie M15 a M70; M35 Debrecín — Berettyóújfalu; M4 smerom RO.);
- M30 je v inom stave, tu len “poklepkali” a urobili sa prípravné práce len malého rozsahu, tak tu prípadné zastavenie nebude vo “vážnej fáze výstavby”, no na M4 pri Szolnoku sa už zakladali mosty, pri ktorých sa budovanie pozastavilo …
… asi je tu po voľbách.
Je alebo nie je spoplatneny ten kratky usek medzi Milhost a Miskolcom (1,9km)? Nikde som sa to nedocital - a kedze nikde to nie je jedonoznacne napisane predpokladam ze nie - viete mi poradit?
Nie je spoplatneny.
Dakujem
BMW dalo prednosť Debrecínu, tak hádam prestanú blokovať M30…
Netreba riesit ci madarska vlada blokuje M30. Ale, preco slovenska vlada blokuje rozvoj dialnic na juhovychod SK, teda hlavne R2 KE-ZV a D1 KE-UA.
To pozastavenie stavby M30 si neviem celkom predstavit kedze sa to ma stavat z eurofondov. Ak Madari naozaj presvihli svoje stavebno-kapacitne moznosti tym ze sa pustili do prilis vela usekov dialnic alebo presvihli svoje financne moznosti tak skor pripada do uvahy pozastavenie nejakych inych usekov ktore sa stavaju zo statneho rozpoctu a nie M30 ktora je hradena prave z operacneho programu doprava 2014-2020. Hrozilo by im prepadnutie. Jedna sa tusim o 600 mil. EUR. Neverim ze to budu riskovat. Orban sa uz predtym pokusal presvedcit Brusel aby uvolnil tieto prostriedky na ine dialnicne useky v Madarsku a nepochodil. Pre Brusel je totizto priorita Via Carpathia ako medzinarodny koridor a nie spajanie roznych madarskych miest dialnicami.
Dve jobovky za jeden den, najprv Nemci potvrdia, že sme sa podieľali na únose a následne nemecká automobilka rozhodne (vraj veľmi tesne), že sme prehrali súťaž o BMW. Pravdepodobne to nesúvisí, ale ktovie, asi by som tiež nemal chuť investovať do krajiny, ktorá pomáha darebáckym štátom v únosoch.
V tom sú tie paradoxy: Ficko vygumoval Mečiara a teraz skapína na jeho vlastné nemoci (únos za únos), možno o 20 rokov natočia Únos 2 (hlavné postavy budú Kaliňák, Fico a Trošková), zmes Thrileru, spy games a možno aj trošku erotiky v podaní štátnej radkyne. Síce B-čkový film, ale keď ste niečoho súčasťou, tak vás to ťahá do kina.
OT: toto uz len skopirovat do uputavky na ten film
dufam ze BMW bude tahat nejake subdodavky z SK. nie je to zas az tak daleko
NO ma uz zazmluvnenu robotu pre J/LR v NR a to je dobrych 200 km. bez zeleznice a dialnice DrX…
Hlavne nech Orban rychlo postavi tu M30. To BMW mu kludne doprajem. Nech bude dobudovana M30 a vonkajsi kosicky obchvat a pridu nejaki poriadnejsi investori aj k nam, Hlavne to musia stihnut pokial nepride zase nejaka ekonomicka ci financna kriza … pocas krizi nikto a nikde nebude investovat a rozsirovat vyrobu.
Nie veľmi sa mi chcelo reagovať na politikárčenia. [Fica (a spol.) nemám rád! Ani Orbána a spol.]
ad únos: Vietnamca (vraj veľkokorupčníka) uniesli odkiaľ? No z Deutschlandu. To nevedia, čo sa deje u nich? Nevedia tomu zabrániť? Možno i oni v tom majú prsty, len im prišla vhod situácia u nás. A niekomu len pasuje, keď sa okydá niekto iný, môžbyť i neoprávnene, teraz “Slovensko” (možno ho k niečomu treba dotlačiť alebo umravniť v “spoločnej” “europolitike”). Robert to neustál. Sám si to trochu zapríčinil, keď lavíroval a poddal sa istým skupinám, chcel získavať politické body, no len nakoniec padol na…
ad BMW: Koľko automobiliek uchmatlo spred nosa svojim susedom (PL, H, …) a neviem, že by bol tam nejaký povyk pre to. Asi sú súdržnejší. A našim prasiatkam a antiprasiatkam sa máli, závidia si navzájom — len svorne kkjú na plebs. (Trochu zakonšpirujem, Debrecín je neďaleko schengenských hraníc a azda chcú aby sa Viktor viac otvoril, viac otvoril hranice…)
ad diaľnice a aj iné: Nielen Orbán, ale i jeho predchodcovia robili trochu rebelantskú politiku v každom “zväzku” (tzv. Hungary First), za R-U, za RVHP/VZ, za EÚ/NATO. Bude stavať alebo i nestavať, čo im/jemu vyhovuje.
schengen s tym nema nic.
pozri si na mape, gyor, ostrihom, kecskemet a debrecin a pozri si BA, TT, NR a ZA. potrebuje to nejaky komentar ?
[size=115]m[/size]apu poznám i tú [size=115]m[/size]aďarska. aj písať i čítať:
(Trochu zakonšpirujem, Debrecín je neďaleko schengenských hraníc a azda chcú aby sa Viktor viac otvoril, viac otvoril hranice…) [size=115]l[/size]en som nedal, hoc’ som o tom hútal, i toto: . [size=115]n[/size]a budúce budem musieť!
osobne si myslim, ze fabrika pri Debrecene stiahne aj dost vela rumunov k sebe. Aktualne sa stavaju dialnice smerom na RO hranice a v RO zije vela rumunskych madarov.