Madarsko - Hungary

To je M6, tzv. diaľnica duchov postavená pomocou PPP. Za Dunaújvárosom po nej jazdí menej ako 10000 vozidiel

toto je priklad inej koncepcie. dialnica vedie do zaostaleho regionu ale na trase zije velky pocet obyvatelov. cize dialnica pre rozvoj bez ohladu na to ze ake su momentalne intenzity. viem ze na ssc fore sa o nej dost polemizovalo ale zrejme tamojsia vlada usudila ze dlhodobo je to prospesnejsie ako 4pruhy do kazdeho satelitu BP.

isiel som od Pecsu do Budapesti a na celej trase som v sobotu predobedom stretol 10 aut, 10km pred budapestou sa to zacalo zberat ale tych 150km ani zivej dusi…

vystavba okrem tych “tunelov” asi nebola pridraha sama rovina…

Predlzenie M0 pojde popod zem

viewtopic.php?f=35&t=18681

to sa dalo cakat, inak to ani nemohlo ist, ale zaroven ked uz budu na 10tke, tak to asi fakt potiahnut az do sturova .. a potom aj na R3 bude zaujimave riesit

Nova dopravna strategia v Madarsku: skyscrapercity.com/showthrea … t108974329

Zaujmave je ze sa planuje M30 postavit na plny profil, rozsirit M15 na plny profil a postavit M2 az k Slovenskym hraniciam, ale po Vac uz len ako 2+1.
Aspon takto som to rozumel.

2x1 Vac - statn hranica, 2x2 Vac - Budapest

Takto som to myslel

Tak ked sa dokonci to M30 Miskolc-Tornyosnemeti a severny sektor M0, tak KE-BP-BA bude uz naveky lepsie nez KE-NAOKOLOBLIZSIE-BA. Mozno to v Blave pochopia pustime sa do intenzivnejsej stavby R2+R1 a R2+R7 (cez Kotlebaland :wink: ).

SV obchvat Miskolca vyzerá byť vo výstavbe, po dokončení by mal zmiznúť semafor na konci M30 a pomôže to aj našim z okolia Tornale, ktorí sa chodia kúpať do Tisaujvárošu :wink: skyscrapercity.com/showthrea … t101772009

Nahral som aj nezrýchlené video z poškodenej cesty 3 pred hranicami, uvidíme čo z toho bude na jar…

youtube.com/watch?v=Vy0EpmlzWJA

Neviem kde to dat ale dam to asi tu.
utadat.hu/

Sa mi paci ta mapa, hlavne ta ukrojena cast Slovenska :smiley:

3ku podla mna zacnu robit ked budu robit napojenie na nasu Rku pri hraniciach a opravia len tie rozbite casti. Verme, ze hlbkovo a cim skor.

Madari idu tohoto roku rekonstruovat hromadu usekov dialnice Kosice-Bratislava. Konkretne idu robit upravy na ceste c.3 pri Kosiciach (pravdepodobne s poriadnym napojenim na nasu R4), dalej M30, 4 useky na M3, a dva na M1. Financovane to ma byt z Eurofondov vramci TEN-T

Mapa usekov:

podrobna mapa:
www.kormany.hu/download/c/b1/31000/%C3% … A9p.jpg?dl

zdroj: skyscrapercity.com/showpost. … count=4170

Ze vraj dialnica Kosice - Bratislava :smiley: Co ti Madari pre nas nespravia…

:slight_smile: este by pre nas mohli dokoncit sev.zap. obchvat BP :slight_smile:

Na madarskom ministerstve asi citaju stranky dialnice.info. Staci spomenut dostavanie M0, a uz sa do toho pustaju: do roku 2017 ma byt postaveny severny usek od Megeriho mostu po cestu c. 10 (teda, pokial BING dobre prelozil). Zdroj: skyscrapercity.com/showpost. … count=4261
Mapa: facebook.com/nifzrt/photos/ … =1&theater

DrX, sklamem Ta. Bing to prelozil zle, v 2017 sa len moze zacat stavat (ak teda vsetko pojde ako ma…).

Tak som netrafil. :slight_smile: Dik, Sorgo.

Sorgo, mimochodom, bodli by preklady sprav (alebo aspon nazvov), v ktorych NIF informuje o zmluvach ohladom M30 od Tornyosnémeti po hranice z tejto stranky
nif.hu/hu/szerzodesek/
Napr:
M30 gyorsforgalmi út Tornyosnémeti-országhatár közötti szakasz és kapcsolódó létesítményei kiviteli (építési) tervei
M30 gyorsforgalmi út Tornyosnémeti-országhatár közötti szakasz és kapcsolódó létesítményei előkészítési és kivitelezési munkák
M30 autópálya Tornyosnémeti-országhatár közötti szakasz megvalósításához szükséges területszerzéssel kapcsolatos jogi képviselet
Dik