Akurat ze z Komaromu je to do Budapesti 95 km, z Ostrihomu polovica. Budapest je hub, z ktorej vedu na juh, juhozapad a juhovychod 3 dialnice. Z Komaromu ani v roku 2027 podla mirkobbovej mapy nic.
tak teraz chces ist do CRO alebo do BP ? ked do CRO tak este budes potrebovat aj zapadny obchvat BP co nebude lahky usek a nemyslim si ze madari sa budu hrnut do tunelov ked budu mat juznu M0 3+3 pruhy.
inac neviem ako zmeni 20 km dialnice dopravne toky smerom zo Sk. pre turistov je to skoro jedno, vacsinou chodia zapadnym madarskom alebo vychodniari zase po M3. pre nakladnu dopravu je nutny most cez dunaj. spravne pises ze otazka cezhranicneho koridoru je skor na slovenskej strane. madari svoj usek nestavaju kvoli nijakemu koridoru ale preto lebo cesta 10 je plna aut a plna dedin. nasa cesta 76 je plna dedin ale premavka je taka ze ziadna RC netreba.
Ja teraz nechcem ist nikam (aj ked z hladiska buducnosti moze byt pre Slovensko zaujimavy napr. koridor spajajuci Baltske a Jadranske more cez Gdansk-Budapest-Ploce), len konstatujem, ze vybudovanie planovanych usekov pomoze. Vo svojom prispevku vyssie pisem aj o skompletizovani M0, tak ako je to naznacene v mirkobbovej mape, bez neho bude mat 23 km novovybudovanej M10 samozrejme mensi prinos.
Podla exitlistu je od Kesztolcu cez M0 po napojenie na M1 vyse 40 km, co je vyznamne zlepsenie. Inac v exitliste je na M10 planovany aj “new Danube motorway bridge” pri Ostrihome, kym na M2 zatial nie (takze aj madari pri vystavbe o moste aspon uvazuju).
Pripajam aj par map z madarskeho servera kadial by most mal viest roads.attus.hu/road_plans/napt3- … 930_3k.doc
Aby ale nedoslo k nedorozumeniu, ja podporujem sucasne trasovanie juznej R3 Zvolen - Sahy.
Maďari prednedávnom otvorili 2x3-pruhové rozšírenie úseku okruhu BP M0 medzi diaľnicami M6 a M7. Video o tom je tu skyscrapercity.com/showthrea … st93746693 . Keď dobre vidím mapu v ňom, tak plán je dokončiť celý juhozápadný úsek od M5 v r. 2013, a severozápadný do 2020.
Vyskusane, z karty mi stahlo 10,78€. Fakt by sa patrilo, aby bola stranka aj v anglictine, ale s translatorom som to nejak na druhy pokus zvladol
Pre zaujimavost, moje casy prejazdu Madarskom od Milhosti po Gorican cez centrum Budapesti (Erszebet hid):
smer HR:
3:55 Milhost
6:00 Budapest odpocivadlo za M0xM3
6:28 Budapest oddpojenie M7 od M1
6:37 - 7:00 prestavka odpocivadlo na hranici pestianskej zupy
8:45 Gorican
cisty cas 4h27m, rychlost na dialnici 130-135, zdrzanie ziadne, v Budapesti bolo napriek skorej hodine pomerne vela aut, ale islo sa plynule
smer SK:
17:38 Gorican
18:00 - 18:36 prestavka odpocivadlo Zalakomar
20:11 Budapest spojenie M7 a M1
20:51 - 21:07 prestavka odpocivadlo pred M0xM3
23:20 Milhost
cisty cas 4h50m, rychlost na dialnici 120-130, stredne velke zdrzanie v Budapesti a celkovo vysoka premavka od Balatonu po Hatvan
Cesty v Madarsku podla maximalnej povolenej rychlosti:
Zas len pripomienka, ze v trase buducej M30 je od slovenskej hranice po Encs na “obycajnej ceste” c. 3 MPR 110km/h (zatialco na “polprofilovej dialnici” na BA je 90km/h).
a to na M15 nie su ziadne krizovatky okrem zac. a konca…a v buducnosti, po dostavani plneho profilu tam bude zrejme 130
mozno to suvisi s intenzitami
a intenzity su na M15 vyssie? niekedy sa mi zda, ze tadial jazdim sam
Maďarská vláda dnes rozhodla o prepojení diaľnice M1 s Ostrihomom
nechcem nikoho sklamat ale ta sprava neobsahuje realny termin dokoncenia cesty, nie je tam ani zmienka o novom moste cez dunaj na sturovo a je tam evidentna hlupost o zvyseni kapacity dunajského mosta. zvysena je nosnost na 40 ton a to uz par rokov ale kvoli tomu ze ide o most spajajuci centra tam nadalej plati 20 ton obmedzenie.
Ja v tom clanku vidim napisane nieco ine:
“zvýšia kapacitu dunajského mosta, ktorý bude postavený medzi maďarským Komáromom a Komárnom.”
Podla toho ide o planovany most Komarno - Komarom.
Sice je planovany aj obchvat Sturova s novym mostom cez Dunaj a napojenim na madarsku M10, ale to este asi potrva…
Tu je ak chces viac v inom clanku, bohuzial len v madarcine.
szeretgom.hu/content/72199-o … z-m1-essel
Je tam “zmienka” o Ziline a Martine
isteze ide o planovany most kde bola podpisana medzivladna dohoda. ten moze ist z fondov 2014-20. akurat ta novinarska formulacia je divna.
ale co sa tyka toho prepojenia bude to dlhodoba zalezitost lebo ide nielen o samotnu M10 ale aj dalej o severnu M0 medzi M10 a cestou 2 kde boli vselijake problemy. prepojenie s M1 teda zapadna M0 je najnarocnejsia cast okruhu a zaroven najmenej potrebna, nieco ako tunel karpaty na D4. sice nepoznam podrobnosti ale pochybujem ze po rozsireni JO BP na 3+3 pruhy bude az taka priorita.
Predtym tam pleties stary komarnansky most, teraz tu pleties M0 do toho. Ja tam v tom clanku ziadnu M0 nevidim!
Je tam napisane:“maďarská vláda rozhodla o prepojení diaľnice M1 s Ostrihomom”. Teda moze ist o prepojenie M1 cez novu M11, ktora dalej do Ostrihomu pokracuje ako M10. Na to netreba ziadnu dalsiu cast M0 stavat.
Dokonca podla Wiki to vyzera, ze M10 ide len po Dorog a M11 pojde na slovensku hranicu pri Sturove.
http://hu.wikipedia.org/wiki/M10-es_autópálya_(Magyarország)
http://hu.wikipedia.org/wiki/M11-es_autóút_(Magyarország)
Madarske dialnice (existujuce a buduce) smerujuce na slovenske hranice:
M2 → Sahy → u nas R3
M11/M10 → Sturovo → u nas I/76, I/63
M15 → Rajka → u nas D2
M30 → Milhost → u nas R4
M81 → Komarno → u nas I/64, I/63
M0 je planovany okruh okolo BP takze raz bude spajat aj M1 a M10. ale ked sa chces hadat tak si ju nazvi aj M111 tak ci tak ti to bude dlhodoba zalezitost. ako kazda z tych 5 co si vymenoval.
Ale vysvetli mi, co ma M0 s M11? Na to, aby sa bolo mozne dostat z M1 po buducej M11 az k Dorogu a potom dalej k Ostrihomu po M10/M11 netreba postavit ani meter M0. A to ci od Dorogu po Ostrihom sa to bude volat M10 alebo M11 nie je podstatne. Severna neexistujuca cast M0 sa mozno uplne zrusi alebo uspi na desiatky rokov.
sorry, ale ja neviem ci bude M11 alebo bude zapadna M0 tj od M10 po M1. to asi zatial naisto nevedia ani oni. severna M0 je najviac pravdepodobna lebo je nakratsia, najmenej narocna aj kvoli hotovemu severnemu dialnicnemu dunajskemu mostu. takze nie je pravda ze ide o neexistujuca cast.