Madarsko - Hungary

priznam sa ze tadial som nikdy nesiel, ale podla mapy je pred szombathely jedna dedina za druhou, takze tato cast bude zrejme suvisly usek.

Slavomir, a pokial ide o rovnomerny rozvoj krajiny tak je zaujimava aj M4, tam obchvaty su aj vysoke intenzity a stale sa neriesia 2x2 pruhova cesta.

tam kde sa teraz stavia dediny praveze moc niesu, len jedna malicka (Vat), okolo ktorej uz obchvat je, plus dalsia okolo ktorej sa obchvat stavia (Szeleste, tu je na madarske pomery dost neprijemne stupanie a kamiony to tam casto brzdia)…od konca aktualnej “Rky” za obcou Vat (ak sa tak da nazvat dost uzka cesta z casti na 1+1 a po celej dlzke s nespevnenou krajnicou) po Szombathely to ale je samy kopcek a dolinka, tam to byva az do mesta jedna kolona (vcera som si ale vsimol ze zhrnaju ornicu na tomto useku tak asi sa tu nieco zacne riesit)…cca polovicu obchvatu mesta (tam kde sa dalo) rozsirili posledne 2 roky na 2+2…na sever od szeleste sa nedeje zatial nic, od szombathely na juh takisto nic…

Pozrel som sa troska dozadu a 29.3.2009 expwy odpovedal ze cesta do Moson…a do Szombathelyu nie je spoplatnena. A tak hura, hlavne nasi kamionisti zasa usporia a tak tamadial sa cpu a cpu. Predsa nebudu platit na rakuskej ci madarskej dialnici. Samozrejme ze Madari to maju " na haku", urcite pre nasich sporivych zapadnarov nedaju tejto ceste vaznu prioritu. Maju ine priority, dialnica do Chorvatska, Slovinska je cela, do Srbska prakticky tiez, stavaju na Rumunsko a Ukrajinu. To je tzv. zadlzovanie buducich generacii. Jedno treba uznat, v tejto filozofii vela hraje, ze Budapest, poctom temer polovica Slovenska, je temer v strede krajiny. O to viac by sme sa mali zamysliet ako rovnomernejsie rozvijat nasu krajinu.

madarsko nech tranzitujes akokolvek, vzdy sa najde aj ked maly usek, kde si vignetu musis kupit, aspon kamiony nad 3.5t.

1. M15 od hranic a M1 po Mosonmagyarovar nie su spoplatnene pre osobne auta asi tak odkedy obe stoja…pre nakladne auta a autobusy spoplatnene su…od Mosonu po Szombathely mas obycajnu cestu 1. triedy s kopcom dedin navyse miestami v dost zalostnom stave…
  2. slovenskych kamionov tam zas tak vela nestretnes, prim hraju poliaci a madari a prekvapujucu dost vela litovcov, lotysov a estoncov…cez leto je tam samozrejme dost vela ceskych a slovenskych osobnych SPZ (brno+juhozapadne SK) cestujucich do HR…

Tu je navod, ako sa dostat k udajom o intenzitach v Madarsku:

skyscrapercity.com/showpost. … count=3307

Na stranke utadat.hu je mapa, po kliknuti na akukolvek cestu treba v nastaveniach (“Beallitas”) zaskrtnut “Átlagos napi forgalom” a budu sa tam zobrazovat intenzity.

Najfrekventovanejsim usekom vyzera byt peaz M1 a M7 v Budapesti (140 tisic). Most cez Dunaj na M0 ma 100 tisic, M15 smer BA ma 12 tisic a M3 pred Nyiregyhazou necelych 12 tisic. Horsie je na tom M35 na Debrecin, kde je do 10 tisic aut. A usek Miskolc-hranica SR sme uz spominali, tam to postupne klesa 9000-7000-5000-2700.

Ziadne nove aktualne info zo Skyscraperocity o obchvatoch dedin na useku Miskolc-Nyiregyhaza (cesta c.3) ?

Dakujem za upresnenie. Ti Pobaltania ma tam prekvapuju, oni by mali chodi po nasej R4. Tak ako sa stovky rokov chodilo, cize cez Duklu.

no ked idu do slovinska alebo talianska, tak najlepsia trasa im je cez zilinu, bratislavu a krizom cez madare

Prosim Vas… sli sme cez Madarsko a zaujali ma zvlastne znacky vedla dialnice, take zlte blesky, myslim na orandzovych znackach. Co su to za znacky?

no treba sa pozerat aj okolo seba, pripadne nad seba :slight_smile: je to oznacenie vysokeho napatia pre vrtulniky, ak chcu pristat na dialnici, aby si davali pozor

Samozrejme, ze dalej jazdia cez vychod. Akurat hladaju nespoplatnene cesty: viewtopic.php?f=35&t=13755

Myslis cestu c. 3 Miskolc-Hidasnemeti? S tym sa fakt tak skoro nic robit nebude. Skor sa robi stvorprudovka z cesty c. 37 smerom na Slovenske nove mesto/Trebisov/Michalovce…

vrtulniky? ja som skor uvazoval nad nadrozmernym nakladom alebo niecim podobnym, ale tak vysokonapatove vedenie je ovela vyssie ako mosty… sice je to vystraha aj pre bezneho motoristu napriklad pri vichrici :slight_smile:

vyuzitelnosti to ma viacej zrejme :slight_smile: tak isto su tieto tabule aj v rakusku :slight_smile:. na rakuskych dialnicach maju kazdy piaty kilometer oznaceny podobne ako vysoke napatie, aby to bolo vidiet z vysky.

Aktualne oficialne info o poplatkoch za madarske dialnice aj s mapou je tu motorway.hu/Root/Autopalya-H … 10_SLK.pdf

Spravil som z toho aj obrazok:

Uploaded with ImageShack.us

zajtra bude otvorena M31. obchadzka na M0 oproti centru BP bude tym padom skratena na cca. 25 km. to uz sa zrejme neoplati chodit cez centrum toboz ked bude hotova dalsia cca 5 km skratka ktora vyluci peaz s M5.

skyscrapercity.com/showpost. … count=3422

a ta skratka pri M5 sa stavia?

Devil, super správa! Už len dokončiť tú našu R4.

i15, pokiaľ viem, tie juhozápadné časti M0 sa prerábajú. Boli tam nejaké zdržania kvôli zmanipulovaným tendrom. Neviem, ako sa to vyriešilo…

Podla nif.hu/index.php/fejlesztese … lya_kozott (daj si google translate, da sa tomu rozumiet)tak koncom 2010.

do galerie som pridal zopar fotiek z obchvatu Miskolca: gallery/album.php?album_id=105

tato cast od cesty cislo 304 po koniec je “bez uhrady” a myslim, ze to vlastne nie je ani dialnica, len cesta 1.triedy s mpr 110: gallery/image_page.php?album_id=105&image_id=9006

neskor pridam fotoreportaz z celeho useku Miskolc-Kosice :slight_smile: