mne ? skor tebe… vies vobec co si nalinkoval ?
Dôchodky - ťažká téma…v každej krajine (aj v tých najvyspelejších)…asi to tu nedoriešite k spokojnosti…neexistuje super bomba riešenie, každá krajina to nejakým spôsobom dotuje, akurát je rozdiel v tom kto má aké silné hospodárstvo
Most pri Mohácsi už plánujú 120 rokov…
magyarepitok.hu/aktualis/2025/0 … una-hidert
Verejne obstaravanie na M100 do Ostrihomu ma v aktualnom vladnom vestniku termin 30.4.2025. Nechaju vypracovat aj studiu o preskumani polohy noveho nakladneho mosta cez Dunaj v Ostrihome magyarkozlony.hu/hivatalos-lapo … e/letoltes
Viac info aj tu: hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/ … ra-2602591
M2 - pripravená na výkup pozemkov (1. úsek obchvat obce Rétság)
beruhazas.gov.hu/projektek/m2-g … hely/48735
Pre zaujímavosť…pripravovaný južný obchvat mesta Komárom
beruhazas.gov.hu/projektek/koma … at-k/46997
cize presne tie tahy kde priprava na nasej strane zaostava, za hranicou su uz teraz rychlejsie a priepustnejsie cesty ako I/64 a I/66.
M49 - vysúvanie mosta…je na mieste, pekne sa napreduje na celom úseku
Posledný úsek (zatiaľ) na M44 dnes odovzdaný do užívania, úsek Kecskemét-Szentkirály v dĺžke 32,3 km. Za 8,5 roka postavili spolu vyše 120 km na M44…už sa plánuje ďalej, momentálne prebieha výber najvhodnejšej trasy od Békéscsaba po RO hranice na mesto Salonta.
Vcera som sa vracal po M30 z Miscolca a ta ,oprava, pri HELL je obrovska tam uz odkopali polku kopca, cize ked to ukoncia tak do konca roka bude to uspech…
Nevraviac ze nedaleko mozno 2km smer na KE uz opravuju aj most resp spevnuju kraj pilotazou… vcera tam uz vo velkom navazali kovove konstrukcie a Keller mal nedaleko odparkovany stroj..
Takto vyzera ze Madari sa praratali co do IGP a mali pocit ze je to cele len rovina bez potencionalnych problemov
který most?
Ďalší rok bez súvislej diaľnice na dovolenku … majú celkovo tri kopce v krajine a postavia diaľnicu cez jeden z nich …
Som už raz tak išiel od Šebastovaiec po Zadar na tempomate (obrazne povedane) …
Oprava M30 pri Szikszo ma byt dokoncena do konca oktobra:
https://hungarytoday.hu/austrian-construction-company-to-pay-motorway-repair-after-faulty-construction/
Úsek medzi Debrecínom - Nyíregyháza (M3) , (I/4) 35 km novej cesty na 2x2, vyhlásené VO na naprojektovanie úseku
Dobra sprava…konecne bude opat prejazdna suvisla dialnica Kosice-Bratislava😀
Vraj ľudia, ktorí si kúpili regionálnu známku budú mať kompenzáciu za nemožnosť užívania tohto úseku…
Výmena mostných ložísk a mostných záverov na moste Pentele (úsek na M8, most odovzdaný v roku 2007)…niečo podobné čaká aj naše Apollo
Našiel som zaujímavý článok…
Historická expanzia prichádza na maďarsko-slovenskú hranicu – výstavba by mohla začať v rekordnom čase
Nové hraničné prechody, tri nové mosty…Nový most pri Štúrove…rýchle pokračovanie projektovania M2 ku hraniciam…nové železničné spojenia…
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2025/04/hatar-magyar-szlovak-epites