Liptovský Mikuláš a doprava v tejto oblasti

podla mojho nazoru s ohladom na stav financii v SSC sa oprava skonci v 1/2 useku, tzn. cely usek po vysnu bocu sa bude opravovat az ked budu peniaze…

Presne tak, keď som čakal na “zelenu” tak som sa rozpraval s regulovčíkom, ktorý mi to potvrdil. “nejsou peníze”
škoda, ja som si v minule na dierach roztrhol spodne predne rameno. :bulb:

Dnes poobede na Čertovici odstranili semafory, zatial nie je VDZ. Je to fajn, len škoda, že to nepotiahli aspoň k Barborke.

SSC začala s opravou AB krytu v useku I/18 - Červený Kút - Hybe, opravujú sa 3 úseky každý o dĺžke cca 200m. Oprava spočíva v odfrézovaní starých AB vrstiev a pokládke nového AB krytu v hrúbke 5cm.

dnes som sa rozpraval s robotnikom ktory pracuje na stavbe kde bolo kedysi linapo(vyhorete)a hovoril mi ze na odbocke smer ilanovo plostin bude kruhovy objazd.

Obyvateľov Dovalova sužuje prílišný hluk z diaľničných mostov :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=12756

Povodne, máj 2010

Horský priechod Čertovica je pre všetky motorové vozidlá úplne uzatvorený. Na liptovskej strane ho obojsmerne zatarasili popadané stromy. Informoval riaditeľ liptovského závodu Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja Július Bačkor.

VYŠNÁ BOCA. V úseku medzi obcou Vyšná Boca a vrcholom horského priechodu Čertovica hrozí na podmáčanom teréne pod vplyvom silného vetra pád ďalších polámaných a vyvrátených stromov z okolitých svahov na cestnú komunikáciu. Tamojšie pozemkové spoločenstvo už začalo s ich postupným odstraňovaním.

Čas: 9:46 17.5.

Zdroj: SME

Cesta medzi Liptovským Mikulášom a Lipt. Hrádkom sa vylepší :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13611

Už začiatkom letných prázdnin pomôže zrýchliť prejazdnosť frekventovaného dopravného uzla v Liptovskom Mikuláši pri hoteli Jánošík nová kruhová križovatka. :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13714

*stretávajú sa tam cesta I. a II. triedy s miestnymi komunikáciami
*investor: SSC; náklady sú 900 tis. €

Liptovský Hrádok: Cesta autom pripomína plavbu po vlnách na mori :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13753

Obec so 400 obyvateľmi opraví cesty za viac ako 100 tis. € :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13754

*je to obec Pavčina Lehota a klobúk dolu pred rozsahom prác

Tak dnes som sa previezol po kruhovom objazde v LM pri Janošiku. Je v celku v pohode, pači sa mi, že odbočovacie pruhy idu mimo KO, čo zvyšuje priepustnosť. Priležitostne odfotím a dám do galerie

V Kráľovej Lehote je stavebný ruch, opravujú siete a cesty :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13808

*z eurofondov vo veľkom rozsahu :bulb:

Rýchlosť pri vjazde do mesta kontrolujú merače :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13840

Liptovský Mikuláš opravuje najviac zničenú ulicu :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13855

*mesto vyčlenilo stovky tisíc €, opraví stovky metrov

Nová okružná križovatka v LM:

picasaweb.google.sk/dialnice.inf … kyMikulas#

Slovenská správa ciest, v rámci akcie Modernizácia a rekonštrukcia mostov ciest prvej triedy, zbúra most na ceste v Nižnej Boci a namiesto neho postaví priepust. :arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=15688

viewtopic.php?f=35&t=21504

Cesta cez priechod Huty mala byť pôvodne vojenskou skrýšou

Čítajte viac: Cesta cez priechod Huty mala byť pôvodne vojenskou skrýšou - SME | MY Liptov

Cestu I/18 v úseku od Ľubele po LM budú rekonštruovať. Zásadnejšie ju neopravovali, odkedy bola postavená. Mosty sú z roku 1975 a 1976
https://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=24418

cesta je opravena od L.Michala az po odbocku na Gotovany, neviem ktory odbornik pisal ten clanok

Nedávno kládli nový asfalt asi 600m úsek od Lipt. Sielnice po križovatku Kvačany/Lipt. Matašovce. Pozor na úsek Tatralandia - Lipt. Trnovec, znížená rýchlosť z 90 na 70, osadené nové ZDZ.