Zrejme v dohľadnej dobe pribudnú kiosky aj v Bratislave
Sú na košickom letisku nejaké prevádzky za pasovou kontrolou?
Ano, dve ci tri restiky a nejake obchody so suvenirmi a tlacou.
Vďaka. Na starom webe tam nemali uvedené nič (všetko bolo vo verejnej alebo schengenskej časti) a aj na novom je iba jeden bar
Písal som za pasovou kontrolou (teda iba Non-Schengen časti odletového terminálu), nie za bezpečnostnou. Brány A-D sú Schengen, E-G Non-Schengen.
Slovo Restika je velmi velmi velmi odvazne ba az trufale..
myslím si, že hneď netreba sa chytať o slovíčka.
Opravte ma ak sa mylim, ale za pasovou kontrolou pri nonschengen gateoch ( resp. stara cast letiska ) je len automat na kavu.
Aha, sorry. V linku vyssie mas:
Taxiway Alfa
Bar Taxiway Alfa nájdete pri gate G, v ne-schengenskej časti terminálu za pasovou kontrolou. Ponúka podobný sortiment ako obľúbený Runway bar, teda kávu, drinky a občerstvenie. Otvorený je vždy počas odletov.
letel som cca pre 3/4 rokom, a vtedy sa mi zdá, že bar nie “šengen”, bol spojený s barom “šengen”, a barman prechádzal len cez dvere kôly obsluhe. Ináč KE letisko je pre mňa top letisko na SK, až na ten príjazd, kde sa človek musí otáčať o 360°. Keď som bol naposledy, akorát opravovali cestu v pereši takže aj to by malo byť OK. Tiež mám pocit, že otvorenie R4/R2, pomohlo odľahčiť KE. prechod sa mi zdá plynulejší.
100% suhlas - a ja dodam, ze aj jedine normalne letisko na Slovensku, z ktoreho lietaju standardne aerolinky.
Co sa tyka toho “spojeneho baru”, tak zjavne nejak prepojene su, kedze “Taxiway Alfa Ponúka podobný sortiment ako obľúbený Runway bar”. A, kedze do non-Schengenu sa mimo letnej sezony tak vela nelieta, tak si viem predstavit, ze jeden casnik z Runway sa pred odletmi do Londyna atd docasne presunie tam, aj ked su od seba celkom dost vzdialene (mozno 100 metrov). Tipujem ale, ze v lete, ked je charterov mimo Schengen hromada, sa im to tak robit velmi nevyplati.
No a ked uz ich spominame:
Asi prvýkrát tu vidím zhodu vás dvoch. Zaujímalo by ma, že na základe čoho usudzuje že sa jedná o top letisko.
lebo ako Ti napísal vyššie doktor, je to jediné letisko kde nelietajú len lowcosty ![]()
síce to podľa mňa nejaký ukazovateľ bude, ale žeby som to nazval ako top… majú pred sebou ešte dlhú cestu ![]()
len poznámočku, napísal som, že pre mňa je top. Čiže spája destinácie, ktoré využívam (Londýn) relatívne dobre spojenie z pacholandu, až na tú otočku 360°
za perešom. Dobré parkovanie (síce trocha dráhe pre dlhodobé parkovanie podľa mňa) služby primerané. Určite mi nechýba luxusná reštaurácia, a tu kávičku si mám kde dať. Predtým som uprednostňoval TAT (hlavne dostupnosť cca 60km po dialnici), ale odkedy Ryanair zrušil lety na STN, som tam nebol. BTS mám o 100km viac ztoho 1/4 bez dialnice, a nie je také prívetivé ako KSC.
Vďaka za odpoveď. Len aby som upresnil, tá otočka má 540°. Pri 360° by si pokračoval ďalej na Rožňavu.
Dobrá anarchia: ![]()
Ako dnes som upozornil MP že im pri nemocnici nefunguje semafor (žiarovka v jednom smere pre chodcov) … “a čo my s tým” bola odpoveď …