Tí ktorí navrhli značenie na tejto križovatke (zjazd z Prístavného mosta) sa rozhodli, že nie je vhodné aby oba mosty (Prístavný aj Apollo), boli rozumne prejazdné. Popis možných a predpokladane častých kolízií je popísaný v článku.
Možnosť riešenia ma napadá len jedna. A to zrušiť pravý jazdný pruh v oblúku pri prejazde z Prístavného mostu a použiť len jeho poslednú časť ako pripájací pruh z Einsteinovej ulice.
Este je tam jeden problem a to ten, ze je tam najazd na Einsteinovu z dolnozemskej … teda ak by zostal iba jeden pruh mohlo by dochadzat ku koliziam priamo v lavom pruhu na zjazde, ked by sa auta tlacili do odbocovacieho pruhu… Riesenie by mohlo byt dat na tom najazde znacku daj prednost v jazde … teda prednost by mali ti, ktori odbocuju z pristavneho mosta … neviem si ale celkom dobre predstavit ako by to fungovalo v skutocnosti … skor v tej zakrute chyba tabula a znizeni poctu pruhov o 50 m a tabula Ine nebezpecenstvo …
Ten nájazd na jar zrušia. Teda dúfam, že na jar dajú k dispozícii nájazd, ktorý sa pripája az za odbočením. Záleží to od toho, kedy otvoria diaľnicu na Einsteinovej.
Ale samozrejme. Dovtedy musia nejako aspoň dočasne vyriešiť i túto šlamastiku.
Dobre, to pochopím pri čiarach. Tie sa tak či tak do pol roka dajú do poriadku, lebo sa zoderú. Ale kto je zodpovedný za značky? Niekto predsa musí navrhnúť kde, ktorá značka bude a mal by byť za to zodpovedný.
Polícia deklaruje, že je u nás priveľa dopravných nehôd. Ale aby si zamietli pred vlasným prahom? (Možno sa mýlim, ale mám pocit, že polícia schvaľuje umiestnenie dopravných značiek. Ak je to inak tak ma vyveďte z omylu.)
PS: Vôbec ma to neukľudnilo. Z toho ide strach. Prečo sa musíme zrovna v tomto opičiť.
máš samozrejme úplnú pravdu. Ale neviem, aký bol postup, takže to nechcem hodnotiť. Tam mohli exitovať 2 pruhy, … aj na značke, aj podľa čiar, … len sa to potom premaľovalo a čo s tým má potom polícia?
Takže ja to nechcem takto “súdiť”.
V každom prípade je to chyba, no zase je to o tom, že médiá/ľudia musia docieliť zmenu. Je zbytočné (pre výsledok) to uverejniť na internete bez nejakých výziev pre kompentných.
Mozno to tu uz bolo kdesi spominane. Na znackach na Moste Apollo som si vsimol cisla v cervenom ramceku asi ako oznacenie cesty (boli tam aj klasicke zelene aj modre ramceky). Nevie mi niekto povedat, co tie cervene ramceky znamenaju?
Aj ked som sice este nemal tu cest ist po moste Apollo, ale podla mna to bude oznacenie prislusnej dialnice, ktora vedie v danom smere. Skus si pozriet thread dialnice.info/viewtopic.php?t=715 , kde MH vysvetluje niektore pripravovane zmeny v dopravnom znaceni.
bolo by tu este jedno riesenie: zakazat odbocenie z mosta Apollo na Bosakovu ul. .. vyhlo by sa koliznym situaciam pri odbocovani do prava(preradovanie ) cez zjazd z Pristavneho mosta. o par 100m je svetelna krizovatka .. pohodlne a hlavne bezpecne odbocenie do Petrzalky .. o nieco by sa zvysila premavka na Mamateyovej .. ale je to asi podstatne mensie zlo ako ten paskvil co tam je teraz.
Kde by sa dala pozrieť schéma križovatky Prístavný most x Most Apollo? Onedlho tade pôjdem a nechcel by som sa tam stratiť Dá sa odbočiť z Prístavného mosta na Apollo a naopak?
tunak sa tak skoro nic nezmeni, najskor pocitam ked sa bude budovat CMO v petrazlke, kedze tam bude nutne nejako doviest dopravu, tak sa bude zrejme nejako prestavovat tato MUK .. skorej urcite nie. mesto nema paniaze na dolezitejsie veci ..