Sokolany v skutocnosti ziskaju “iba” 20 mil. Sk, kedze pozemky pod USS budu preradene do inej, lacnejsiej kategorie, v ktorej sa plati za m2 menej ako v meste. Takze nakoniec najviac usetri na daniach USS…
USS ušetria 30 mil. SKK.
Akurát z ich daní je to smiešne % …
Sokolany získajú 20 mil. SKK.
Z ich rozpočtu je to pre nich poklad ![]()
Košice stratia 50 mil. SKK. ![]()
Obec Sokoľany bude mať o 242% vyššie príjmy a stane sa tak jednou z najbohatších obcií Slovenska (na prepočet na obyvateľov). ![]()
dialnice.info/viewtopic.php?t=11387
Rozpočet bude skoro 1 mil. EUR na 1200 obyvateľov.
Plán obce: kanalizácia, priemyselná zóna, byty.
Niet im čo závidieť, myslím, že je to spravodlivé. Keď už musia trpieť za plotom také svinstvo, aspoň nejaká kompenzácia (hoci aj v podobe dane z nehnuteľnosti) im patrí.
Ja im nezávidím. Naopak - prajem im.
opravuje sa usek na ceste I/68 Kosice-Milhost, asi celkovo asi 1km pred Senou (od odbocky na Belzu)
Nebude tam tych usekov na opravu viac ? Je to tam uz slusne rozbite na viacerych miestach. Miskolc robi svoje ![]()
najlepsie by to bolo opravit az po krizovatku pri Haniske, nech je tam aj po dokonceni R4 slusna paralelna cesta
Ty mas na aky rok nastaveny prave kalendar
? Zas tolko nepredbiehajme
Kym bude R4ka, tak tych jarnych/letnych oprav este zopar bude.
Na R4 KE-H sa v novembri 2009 vypisuje tender na stavbu. ![]()
realne sa R4 dokonci v roku 2013, cize do vtedy mame este 3 letne sezony a keby sa I/68 neopravovala tak sa do vtedy asi uplne rozpadne
len skoda ze opravuju akurat teraz v lete, ked je cesta dost zatazena dovolenkarmi
no bol som to omrknut a mal som zle info… v rekonstrukcii je cely usek od Sene po krizovatku pri Haniske
som velmi milo prekvapeny ![]()
Mi chces povedat, ze buduci rok sa realne zacne R4ka stavat ?
Fico sem bude musiet nazvlacat transportami pol Ciny, ak bude chciet to vsetko fyzicky rozostavat.
som velmi milo prekvapeny
Hej, to je to slovenske specifikum, ze skaceme jak blchy aj pre omrvinky (kedze tu inak zdochol pes). Pred chvilou som sa vratil z H a aj ked som mal dialnicnu znamku, tak som si vyskusal 60 km cesty c.3 Z Egeru (ok, par km za nim) do Miskolcu - len tak zo zvedavosti, aka je kvalita.
Tam su vymenene suvisle mnohokilometrove useky koberca. Neviem, kde na to ti Madari beru, lebo to bol temer cerstvy koberec, ale cestou z hranic do KE som mal podobny pocit, ako ked clovek prekroci ukrajinsku hranicu.
joe, uz to tak vyzera ze sa to zacne stavat … ono to pojde cez EU fondy takze stat to bude iba spolufinancovat. A rozostvat pred volbami takyto usek, kde je pomerne velka aglomeracia sa javi aj ako dobry predvolebny tah … takze uvidime, ale priprava vyzera nastavane tak ze to zacnu v r 2010 aj stavat ![]()
Takze su uz vsetky pozemky vysporiadane ?
Ako predvolebny tah by to bolo sice dobre, ale ja ho aj tak kvoli R4ke volit nepojdem, aj ked ma tym nesmierne potesi ![]()
Mat o take 2 roky uz aspon polprofil (bez dedin) by bolo skvele ! Cesta z hranice by sa skratila na polovicu (10 min), vacsina lokalnej dopravy by zrejme zostala na I/68, takze aj ten polprofil by bol zrejme dlhe roky poloprazdny a rychly.
to ja neviem ci su pozemky vysporiadane, skor si myslim ze este nie lebo u nas sa to robi na poslednu chvilu
aly priprava je nastavane tak ze ako pisal Dialniciar koncom roka vyhlasia VO na zhotovitela stavby takze by v r 2010 mohli tu R4 zacat stavat
Aha. Hned mi to bolo divne, ze preco sa do toho tak hrnu ![]()
Zase sa objavia hnusni, zli imperialisti, blokujuci postupujucu dialnicnu infrastrukturu kvoli cene pozemku nizsej ako v centre Singapuru !
Pozemky ešte nie sú vysporiadané, majetkovoprávne vysporiadanie práve prebieha.
joe, skus si precitat ak budes mat chvilu cas a zaujima ta to seksiu R4 KE-Milhost, ved to poznas uz si tam prispieval … ja by som tu este doplnil, ze su tam este dve veci ktore boli medializovane a mozu ovplyvnit tu vystavbu: uspech PPP - kde spekuluju o presune penazi ak sa nepodari PPP a za obet by udajne mohol padnut aj tento usek ktory sa pripravuje
a potom tu bol uvedeny este jeden datum a to 9.september 2009 kedy sa maju stretnut ludia z min dopravy oboch krajin a rokovat aj o R4 smerom na HU … asi tolko ale tu sme OT
Cesta z hranice by sa skratila na polovicu (10 min)
Cize cesta z hranic po Sebastovce ti trva 20 minut? To mas skuter, alebo co?