Koridory a trasovanie ciest

Nepochybujem o tom, ze vacsina aut, zvlast kamionov, tam jazdi, lebo inak sa neda. A samozrejme neprotestujem proti stavbe dialnice.
Pokial vsak niekto moze pouzit inu trasu, nech ju pouzije - vo svojom zaujme a v zaujme ostatnych ucastnikov cestnej premavky.

Ja si myslím, že ten, kto cestuje BA-KE ide na 50/50 sever:juh. Nakoľko predsa len Bratislavčan má zafixovanú diaľnicu D1 BA-ZA, aj keď vie, že nie je ešte dostavaná. Potom pozná úsek pod Tatrami, Branisko, ktoré keď funguje, zásadne skracuje časvo otrasu a potom PO-KE zase diaľnica.

Zase tí, čo cestujú KE-BA, predsa len rozmýšľajú inak. Vedia, že na prvej polovici trasy nemajú diaľnicu okrem krátkych úsekov KE-PO a Branisko, potom je pre nich kúsok diaľnice pod Tatrami a potom len dopravné zápchy od RK až po koniec ZA a ešte aj PB. Okrem toho, je to dlhšia trasa, takže idú buď juhom (R2+R1) alebo možno aj cez Maďarsko a len pár ide severom.

Ale vo svojej podstate: nech sa každý jazdí, kadiaľ chce, pokiaľ to nie je DZ inak povedané, máme demokraciu :smiley:

Kamion z BA do KE/naopak pojde asi juhom, lebo na dialnici aj tak nepojde rychlejsie, a cez juh to ma omnoho kratsie.

Ibaže ten kamión sa často zastavuje niekde na severe a vykladá a nakladá tovar. :wink:

Napísal som kamion z BA do KE, nie že kamion v ZA alebo v jakej chmare ešte vykladá tovar. Taký pôjde samozrejme severom, ale mne išlo o to, že kamión chodí najkratšou možnou trasou a vyvrátiť myšlienku, že dopravné problémy v spomínanom úseku ZA-MT spôsobujú vodiči-a teda hlavne kamionisti idúci zbytočne cez sever.

Ale veď kamióny môže ísť z BA do KE, ale najčastejšie má medzizastávky. Jurislav, ty vieš ako funguje nákladná doprava na cestách :question: :unamused:

Ty totiž evidentne nechápeš význam dopravy a základné pravidlá. To nie je o výchove, ale o niečom úplne inom. A ak si myslíš, že direktívne niekoho prinútiš, aby jazdil tade, kadiaľ ty chceš, tak si na omyle. To by si potom musel sledovať každé auto, každého jednotlivca, ale to sme tu už raz mali. Čo raz …

A už vôbec kamionisti nejazdia zbytočne severom … to ako môžeš vôbec napísať :question:

Ty cestuješ z KE do BA :question: Ak teda vieš, že kamióny jazdia severom, tak prečo ty nejazdíš juhom ? Takisto tým kamiónom zavadziaš ty.

Ja niekedy neverím vlastným očiam nad tým, čo tu vidím napísané …

Dialniciar, precitaj si radsej este raz co Jurislav popisal, myslim ze si ho zle pochopil.

Mne islo hlavne o osobne auta, ktore zbytocne jazdia cez sever. A ci sa to da zmenit nejakou vychovou? Da, napriklad ked sa prestane v mediach hovorit o D1 ako o spojeni medzi Bratislavou a Kosicami…

Omyl. Akože mi chceš tvrdiť, že motorista nepozerá na km a na spotrebu :question: Spamätaj sa … a ja si nebudem čítať 2x niečo, čo je jasne napísané.

Nikto nejazdí zbytočne niekadiaľ a pokiaľ si to myslíš aj ty, tak aj ty určite niekomu zavadziaš … každý, kto jazdí čisto od BA po KE, tak si uršite otestuje viaceré varianty. A je ich viac. :wink:

Ale tvrdím, že väčšina len min. kamiónov jazdí dnes BA-KE … a môžete si tu s Jurislavom dokladať koľko len chcete, ja si názor vyjadrím tiež opakovane.

V skutocnosti je to tak, ze ministerstvo dopravy sa nesnazi do roku 2014 spojit BA-KE, ale ZA-RK :wink:

To bolo doplnenie mojho predchadzajuceho prispevku, aby bolo jasne.

Dialniciar, nerozumiem presne, o co ti ide. Ale beriem na vedomie, co pises…

A pripojiť ešte na už existujúci úsek Ivachnová-Važec :wink:

Ďalšia blbosť. Najväčšie nedostatky sú na dvoch úsekoch:

ZA a RK a PP a PO. Na tom prvom financie, na tom druhom príprava. :bulb:

ZA-RK nie je problém po technickej stránke dokončiť v r. 2012. Problém budú financie. Nie je na to stavať tak ako v Rakúsku, ale o čosi pomalšie. Navyše by sa u nás zbláznili ekológovia.

PP-PO nie je nejako výrazne drahý, ale je nepripravený. Aj Branisko malo veľmi slabé štúdie dopadov na ŽP a dokázalo sa to negatívnym vplyvom na spodnú vodu.

A tretí vážny problém je samotný obchvat Prešova, ktorý sa pred r. 2013 neotvorí.

Na celej trase BA-KE treba najprv budovať dialnicu na úsekoch, kde sú zápchy, alebo časté havárie. Úsek ZA-RK je jeden z nich a preto ho treba budovať čo najskôr.

Dialniciar, citaj pozorne:

:wink:

PP-PO je problem z hladiska pripravy? Videl som nejaky material, kde sa so stavbou Janovce-Jablonov pocita od buduceho roku, Presovu Fico nasluboval dost, takze do roku 2013 ten obchvat snad bude. A Fricovce-Svinia sa snad vyriesi skor, ako maximalne narocny usek Turany- Hubova. Veris snad, ze ta presne nedefinovana splet tunelov okolo Kralovan sa da dokoncit skor, ako RK-KE?

Tak ty mi teda pozorne odpovedz, ako vieš, kto kadiaľ ide zbytočne :question:

No tak si naozaj len teoretik, s tebou sa nedá normálne diskutovať. PO mať obchvat v r. 2013 nebude. Fico nefico …

Technicky je možné začať v r. 2008 stavať celý úsek ZA-RK a technicky tu nie je čo robiť viac ako 5 rokov. Tak o čom ?

Kamión ide zbytočne cez sever, pretože to má dlhšie.

Pánajána, Jurislav, ty máš koľko rokov … ten kamión sa tam ale zastavuje, vykladá nejaký tovar, inde ho zase dokladá … čo na tomto nechápeš ???