Koridory a trasovanie ciest

a niekde je aj tak krajnica sirsia ako na R1 :laughing:

Kde konkrétne :question: :unamused:

medzi senicou a jablonicou je krajnica urcite sirsia ako na R1 medzi TT a NR…

a aj niektore useky medzi SE a SI …

No, to by som si nebol istý aquila.

Malacky??? Alebo si myslel Martin, ten je MT :wink:

Ale samozrejme ze som myslel Malacky, ved vivati potrebuju pohodlny pristup tam :wink: A usek Malacky-Ruzomberok by samozrejme viedol cez Donovaly :wink:

Na tej trase je presne Martin, Malacky sú úplne inde ako medzi ZA a RK.

Malacky su na D2!!!

Teoretik asi iba zjavne ironizoval:

Takze, Jurislav, nejak tak to aj zober.. :wink: Mozno po vychodniarsky by ste sa lepsie pochopili.. :smiley: (A to bolo zas odo mna trochu zo srandy, dobre? :wink:

Možno áno :sunglasses: Zjem klobúk ak tu nájdeš 10 ľudí ktorí vedia po vychodniarsky :wink:

Prečo si na internete nerozumieme :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=2939

Ved prave to bola ta jemne ironizujuca narazka z mojej strany(ale v dobrom), ze Michalovcan s Kosicanom by nemali mat problem dohovorit sa aj inac, comu by sme mozno napriklad zas my nerozumeli.. :wink: Poznam viacerych kamratov trebars od Presova, no a ked spustia sarissky, tak niekedy veru “nestiham” :laughing:
S tym klobukom nie zly napad(uz mas pripraveny..?), ale neviem ako to realne uskutocnit, ked sme tu tak “internetovo inkognito”..? :bulb: :wink:

Prajem dobru chut :wink:
B;

4 roky som žil v Košiciach, aj keď nie som východniar, aspoň môžem povedať, že rozumiem. Ešte rok potom som zaťahoval :wink:

Už sme OT :wink: . Ja nie som pôvodom z východu, viem po vychodniarsky ale nerozprávam.

ta jasne ze som ironizoval ne? :smiley:

So skratkou som sa pomylil, ale ohladom okolia Martina (usek ZA-RK) - mozno by bolo dobre trochu “vychovat” vodicov, aby si zvykli nejazdit cez neho, ked nemusia. Horko tazko sa postavi dialnica, ale ta prinesie dalsi rozvoj regionu, dalsie investicie, dalsie kamiony.
Takze skor, ako bude usek ZA-RK vyzerat ako BA-TT, by sa mali postavit alternativne trasy, tj R1, cela R2, R3, lepsia cesta cez Donovaly… Kto nemusi cez Martin jazdit, nech nejazdi.
Viem, ze je to hudba dalekej buducnosti, ale uz teraz treba mysliet na to , ze rozsirovanie ZA-RK na 3 pruhy bude velmi problematicke. Napr tunely sa asi nedaju priamo rozsirit, nie? Treba postavit dalsiu ruru, teda rozsirit z 2+2 rovno na 4+4.

Ked nemusia? Ako inac by mohli ist?

napriklad tranzit BA-KE by mal jazdit cez juh

S tymto suhlasim. Aj tranzit BA-Tatry-Sever V. Slovenska by mohol zase jazdit cez Donovaly. Potom zase vznikne problem preplneneho Hronskeho lievika, hoci R7 bude uz hotova… ale to je uz veelmi vzdialena buducnost :slight_smile:

Jasne, ved dost ich aj chodi juhom, ale na tej trase je vacsina vodicov co idu z PO, PP, LM, RK alebo naopak z TN, PB etc a tych uz neodsunies inde.

Bingo.

A teraz otázka: Prečo teda tí šoféri a kamióny sa šplhajú horskými priechodmi, idú po síce cestách I. triedy, ale často kvalitami ani II. triedy … prečo ich idú tisíce denne, aj keď vedia, že sa tu stávajú vážne nehody, padajú kamene na cestu, prečo :question:

Prečo nie sú vychovaní a nejdú viac juhom či stredom alebo kadiaľ :question:

Aspoň je jasné, prečo sa stavia D1. Priemysel, hlavný rozvoj. A tranzit sa tu niekde na tejto trase zastaví. Vyloží a naloží. Ono sa to nezdá, ale každý logistický park na seba naviaže denne 100 dodávok, 50-100 kamiónov. Väčšia firma 250 kamiónov, 500 áut. Automobilka 400 kamiónov, 100 autobusov, 1000 áut. A taká automobilka sa vytvorí alebo naviaže na seba ďalších 15-20 dodávateľských firiem a ideálne je, ak príde ďalšia a ďalšia automobilka. A na dĺžke 200-300 km ak sú potom 3 automobilky, tak je jasné kadiaľ treba stavať diaľnice.

Ale aj keby tam tie automobilky neboli, cesta pod Strečnom je preplnená, prečo ?