Kde všade nájdeme križovatky - kruhové objazdy ?

Chcel by som sa poopravit, v Presove kruhovy objazd nie je. Je iba v Luboticiach, ktore ale pod Presov nepatria.

Presov je asi najvacsie mesto v SR, kde nie je kruhovy objazd. A planuje sa niekde?

Planuje, a to na tzv “hlavnej krizovatke”. Je to najvacsia krizovatka v meste, hned vedla historickeho jadra, kde sa stretavaju smery zapad-sever, zapad-vychod, teda cesty 1.triedy 1/18 a 1/68 a zaroven hlavne mestske prudy. Predpokladane naklady su 80 milionov a financovat by to mala SSC so spoluucastou mesta. Vysoke naklady su aj preto, ze do investicie je zapocitana velmi nakladna prekladka trolejoveho vedenia zo smerov “zo vsadial-vsade”. Je to najzaťaženejšia križovatka v meste, ktorou denne prejde 40 tisíc vozidiel. Ako najvýhodnejšie riešenie tohto stavu sa javí rekonštrukcia na okružnú križovatku so špirálovito usporiadanými pruhmi. V podstate je to najmodernejší typ križovatky s najvyššou kapacitou.
Vizualizacie su v tomto vlakne, pridal ich uzivatel qido v Pi Apr 27, 2007 09:31.

Oprava, vo vlakne Mesto Presov, vsetko z dopravy a rozvoja…

tu som “maturoval” :wink:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=3249

Tu je to asi tiež zaujímavé:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=1355

Kruhový objazd je tiež v mestách:

Bojnice
Komárno
Levice
Nemšová
Rimavská Sobota
Snina
Šamorín
Štúrovo
Tlmače

A a aj v obci:

Oščadnica

Kruhový objazd nie je v:

Brezno
Bytča
Čadca
Čierna nad Tisou
Detva
Dobšiná
Dudince
Fiľakovo
Giraltovce
Hanušovce nad Topľou
Hnúšťa
Hriňová - existuje projektová dokumentácia
Hurbanovo
Jelšava
Kežmarok - začne sa stavať na jar r. 2008 pri Lidli
Kolárovo
Kráľovský Chlmec
Krásno nad Kysucou
Kremnica
Krupina
Kysucké Nové Mesto
Leopoldov
Lipany - plánuje sa
Liptovský Hrádok
Medzev
Medzilaborce - plánuje sa v r. 2008
Modrý Kameň
Moldava nad Bodvou
Námestovo
Nová Baňa
Nová Dubnica
Nováky
Nové Zámky
Podolínec
Poltár
Považská Bystrica
Rajec
Rajecké Teplice
Revúca
Rožňava
Sabinov
Sečovce
Sereď
Sládkovičovo
Sliač
Spišská Belá
Spišská Stará Ves
Stará Ľubovňa
Strážske
Stropkov
Stupava
Šahy
Šurany
Tisovec
Topoľčany
Tornaľa
Trenčianske Teplice
Trstená
Turčianske Teplice
Turzovka
Veľké Kapušany
Veľký Krtíš
Veľký Meder
Veľký Šariš
Vranov nad Topľou
Vráble
Vrbové
Vysoké Tatry
Zlaté Moravce
Želiezovce
Žiar nad Hronom

Až máte nejaké iné informácie o mestách, kde sú kruhové objazdy, kľudne ma poopravte a doplňte sem informácie.

Zoznam budem aktualizovať podľa potreby. :sunglasses:

doprastavak,

podľa môjho prieskumu sa nachádzajú v cca. 50% miest na Slovensku a v cca. 15% sa plánujú v rámci hospodárskeho-sociálneho rozvoja, ale ešte sa ani nestavajú. A zároveň malý aj veľký sa nachádza max. v desiatke miest na Slovensku.

Inak zaujímalo by ma, či v NM, kde je kruhový objazd, či tam zostala aj svetelná signalizácia :question:

V NM je aj kruhac aj svetelna krizovatka :slight_smile:

Ďakujem veľmi pekne, si 1., čo mi na to odpovedal a takému vždy ďakujem. :sunglasses:

Pekný kruhový objazd je napríklad v meste Tlmače:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=3257

Týmto ďakujem miestnej samospráve za spoluprácu.

Kruhovy objazd najdeme aj v obci Drienov

tak a hned sa zapojim :slight_smile:

maju

Šahy pri lidly, to je novy kruhac, mozno pol roka
Šurany tiez novy zhruba pol roka, na krizovatke smer banov, nitra, NZ, …
Topoľčany maju aj v meste pri tesco, lidly a tiez vedla mesta ako je obchvat okolo TO a ide sa dalej na partizanske cez tie dediny,

inak casto kde stavaju lidl stavaju aj kruhak, pozrem podrobne tie mesta a este volaco doplnim

Hm, ďakujem. :sunglasses:

Inak to je Drienov bez ň, ale to je len kozm. chyba :slight_smile:

Aby som bol presný, v Prešove sa žiaden kruhový objazd nenachádza - nachádza sa ale v k. ú. obce Ľubotice, čo nie je Prešov.

Kruhovy objazd je aj v Novych Zamkoch. Respektive dva o ktorych viem.
Jeden je pri Tescu (resp. tej nakupnej zone)
Druhy v centre kde sa odbocuje k nemocnici.

Jeden kruhovy objazd…
dialnice.info/album_page.php?pic_id=3270

Dovolím si tvrdiť, že toto nie je kruhový objazd. Je to križovatka. Autá tam min. v jednej časti idú po zvýšenej časti (niečo ako chodník) a je to “hranaté”. Kde to je :question: (okrem toho, že tam je chaos a môže sa to javiť ako kruhový objazd, lebo nie sú jasné ani len jazdné pruhy. Okrem toho tadiaľ ide nejaký druh koľajovej dopravy priamo k stredu “možnej kruhovej križovatky” a to je nepríspustné už úplne. :bulb:

Jasne, nie je to kruhac, je to kockac (Stvorac)

Trochu aj On Topic:
Ako to myslis s kolajovou dopravou?
KO kriterium pre kruhovy objazd?