veď hej, videjko, je pekné, ale to ja tak všetko. Po “krásných” videjkacha a vyše roka, vo funkcii, už mohli byť aj neaké konkrétne výsledky. Pomaly po 30-tích rokoch výstavby višnového, a "prešustrovaných " miliónoch vydávať to za úspech je trochu scestné.
Ja by som za uspech ministra- hocakeho povazoval.. ak by dokazal za 4r nachystat do VO komplet aspon 1-2 useky..
asi tak, proste na slovensku je to tak.
Ja by som ocenil, keby sa konečne MD SR začalo venovať udržateľnému a efektívnemu nastaveniu celého cestného hospodárstva (od údržby počnúc až po investície) vrátane nastavenia vzťahov efektívneho fungovania medzi štátom (SSC) a samosprávnymi krajmi.
Juj, ale to by na mindop museli pracovať.
Celé tie videjká čo sme (mindop) akože spravili by kľudne mohli natáčať priamo ľudia z PR, ale nakoľko Jožko veľmi pozorne sledoval tatka, a on všade vystupoval osobne, všade opakoval to isté, tak to chudáčik Jožko aj on tak robí… a myslí že bude rovnako známy ako jeho tatko.
V mindop pracuje cez 1500 ludi. NDS a SSC maju o nieco menej. Povedzte mi prosim co ta armada cez 4000 pracovnikov robi. Zozeru na mzdach miliony za rok. To ked tam kazdy pracuje ako vcelicka, kde su vysledky. Sak to je furt socik. Dalej radsej nerozvadzam, treba sa starat o svoje zdravie. Expwy to zhrnul velmi spravne.
Berie každý mesiac výplatu. To snáď stačí, či?
myslim ze je to jasne, so zeleznicnymi projektami sme pohoreli, konecna.. ani jeden usek hlavnej severnej trasy sa robit nebude.. youtube.com/watch?v=mxTRGkHN1jE&
ale houby nebude, dalsie krizom krazom ,VO vyhlasene na oba useky.. akurat hlavnu trasu v tom videu nespomenul lebo to chystali do dalsieho videa, ako sa hovori trpezlivost ruze prinasa youtube.com/watch?v=OaVM8pAMvuo
Potrebuje točiť každý týždeň videá, takže sa nečudujme že raz tak potom ináč…
on je youtuber
lepšie točiť videa ako vyrábať exel tabuľky
Alebo sa skryť dade na úrade a chodiť dade strihať pásky. Pozitívne je ze sú to pekné cca 20km úseky.
dnes chcel Jozko Razovie tocit videjko v tuneli Čebrať, ako sa začne s pokracovanim betonaze vozovky v STR. Tatrovky s betonovou zmesou pripravene pred tunelom, chlapi takisto pripraveny, len betonovaciemu stroju sa dnes akosi nechcelo spolupracovat. Tak z videjka asi nic nebude. Samozrejme tatrovky sa otocili a nevedno, co spravili s nalozenou betonovou zmesou.
Ak nestihli betón položiť do 90 min. od namiešania tak snáď skončil na skládke.
Realizujú sa menšie železničné projekty. To je efektívnejšie než tie extra drahé projekty s pochybnými prínosmi…
Nie sú peniaze. Náklady na modernizáciu tratí výrazne vzrástli a to nielen na Slovensku.
Tento rok sa začne Poprad - Vydrník, ktorý kompletne zožral peniaze v OP Slovensko na železnice, ktoré zostali po druhej fáze uzla Žilina a Svrčinovci. Presun financií nateraz nevyzerá reálne.
Plán obnovy sa na takéto veľké projekty nedá využiť.
Zostáva CEF, kde je vyhlásená výzva na miliardu eur. No tento fond má aj svoje podmienky. Reálne budeme radi, ak si obhájime 250 miliónov eur čo boli ešte v tzv. národnej obálke, o ktoré aj môžeme prísť.
Však to priznal aj minister dopravy v tom videu zo včera k tým dvom gigantickým VOčkám na Liptove a Spiši, že pracujú na zabezpečení peňazí z EU… Už nepovedal, čo budú robiť, keď sa im to nepodarí, lebo jednak netušia čo budú robiť a dvojak už to nemusí byť ich problém, ale ďalších zúfalcov, čo budú na ministerstve dopravy po nich.
ŽSR majú na investície približne 400 miliónov ročne. V tom sú všetky zdroje (eurofondy, štátny rozpočet), ktoré majú k dispozícií. Nedá sa čakať zázraky.
uvidime aka bude finalna cena VO. Raz to proste obstarava, lebo ceny byvaju nizsie. Nizsia cena oproti sadzobniku bola aj na Kysuciach na D3.
Osobne si myslim ze trat okolo LM sa da postavit tak 500mil bez dph. co je cca 25 mil na km.
400 mio rocne na zeleznice je hrozne, ale hrozne malo
v cesku ma sprava zeleznic rozpocet asi 2,5 miliardy euro a len investicny je cca 1,6 miliardy euro ..
Tiež mi príde trocha divý ten cenový rozdiel medzi týmito dvoma stavbami… odhadujem, že to môže byť vo výsledku 400 a 500 mil ako píšeš. Záleží ako sa k tomu postavia subdodávky na trakciu a zabezpečovačku (tam nie je veľmi na výber).
A ešte či ostane na oboch len jedna ponuka združenia, ktoré splní tie referencie…
Uvidíme aké budú ponuky.
Problém je, že v poslednom období sa predkladané ponuky na veľké železničné projekty v lepšom prípade pohybujú okolo PHZ. V horšom prípade sú oveľa vyššie.
A to aj v Česku a Poľsku.
V Poľsku ak ani jedna ponuka nie je pod PHZ, vyhlasujú elektronickú aukciu, kde môžu jednotliví uchádzači svoje ponuky ešte upraviť.
Diaľnice by som do toho neťahal.
V tomto prípade ŽSR vyhlásili naraz dva obrovské tendre…
Jeden zo záujemcov už upozornil ŽSR, že ignorujú odporúčania Protimonopolného úradu: antimon.gov.sk/data/att/c80/4161.834670.pdf
celkovo sa vyhlasili sutaze za miliardy euro .. naraz aj dialnice az zeleznice, to nedopadne dobre