Je diaľnica luxus alebo štandard?

K rýchlostnej ceste a ani diaľnici nemusí existovať priamo paralelná komunikácia, ktorá vedie vedľa nej. Z bodu A do bodu B sa mimo R1 dá dostať v rozumných trasách a časoch. Nevidím v tom žiadny problém, ak chce ísť vodič najkratšou a najrýchlejšou trasou nech si za ňu zaplatí a môže použiť D alebo R. Jediný problém v rámci SR vidím jedine na úseku R1 Hr. Breznica a Hr. Dúbrava.

presne ako napisal MH, R1 medzi TT a NR nema problem v paralernych cestach a dokonca to neni ani nejaka velka zachadzka…

MH to napísal veľmi dobre. Ale na slovenských diaľniciach sa stále nájdu vodiči bez diaľničnej nálepky, a tým by som naparil mastnééé pokuty.

Pocul (cital) som, ze policajti pritvrdili napriklad pri kontrole platnosti dialnicnej nalepky. Stali sa pripady, ze obcan-vodic nalepku mal, ale nemal na kupone vypisane ECV. Policajti ho posudzovali, ako keby nemal platnu nalepku a obcan vyfasoval pokutu 3 tisic.

Ono ked sa ludia snazia odrbavat s prelepovanim nalepky z auta na auto, raz sa aj policajti nasrdia a potom to schyta aj ten, co si nalepku poctivo kupil a kupon vypisat zabudol.

Ono ked chces odlepit tu nalepku zo skla tak ju zvacsa roztrhnes=>si v riti a namiesto 1 nalepky pre 2 auta mas 0 nalepiek pre dve auta.

Ked jeden znamy daval prerabat predne sklo na aute tak mu ju nejako zahadne preniesli z jedneho skla na druhe…asi mali nejaky sprej aby sa to dalo odlepit, take daco som pocul ze sa da.

Minuly rok bol v podobnej situacii aj kamos. Prasknute celne sklo, nutna vymena, ale co s dialnicnou nalepkou? Pisal na NDS a tam mu povedali, ze v takom pripade mu samozrejme daju novu, ak im posle staru (hoci aj potrhanu), kontrolny kupon, doklad o vymene skla a original dokladu o kupe nalepky. Kedze bol august a kamos ten blocek davno vyhodil, bol z toho cely nestastny, co bude robit.

V servise prva vec, co sa ho spytal mechanik bola, ci chce nalepku prelepit na nove sklo? Uplne samozrejme mu ju preniesli, ani zblizka som nevidel rozdiel.

Toto sa mi stalo minuly rok a prelepili mi slovensku znamku. (znamka o technickej kontrole sa prelepit nedala, emisnu som nastastie vtedy este nemal)

Postup je asi taky, ze chlapik zoberie klasicku spachtlu a postupne tu znamku odlepuje, pricom sa mu zaroven nejako na tu spachtlu prilepi, aby sa neroztrhla - uz si presne napamatam ako to robil. Potom mi to dal na nove celne sklo a vybavene - bola akokeby trosku odlepena na okrajoch, ale inak neposkodena.

Aby se nálepka dala bez poškození odlepit, tak sklo pod ní neodmašťujte, ale naopak, pokud je sklo čerstvě umyté lihovým nebo saponátovým přípravkem, tak plochu pod nálepkou před nalepením něčím trošku umastěte.

Preco sa STK nalepka nedala?
Nejak to vysvetlil?
P.S. Nepovedzte to NDS! :slight_smile:

Tam je nejaky kontrolny symbol, ktory sa tymto sposobom odstranovania poskodi.

Tu sú detailné informácie k výmene známok a za akých okolností. :arrow_right:

ndsas.sk/index/index.php?ids=532&lang=sk

Pošlú vám ju aj domov, ak splníte ich podmienky a dáte si jednoducho novú.

Je diaľnica luxus alebo štandard? Alebo ešte konkrétnejšie a presnejšie “Je diaľnica pri ceste z Jaroviec do Bratislavy nadštandard alebo štandard?” Túto otázku by si mali položiť motoristi z Jaroviec dochádzajúci autom do Bratislavy.

:arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=10499

Podľa môjho názoru je úplne normálne, že je D2 na tomto úseku spoplatnená a požadovanie, aby bola bezplatná, je podľa mňa snaha získať nadštandard zadarmo. Pritom cesta autom z Jaroviec po I/2 cez Panónsku a napojenie na diaľnicu pri Pečni ani nie je p moc dlhšia a pritom je pomerne komfortná[/url]

dialnice je luxus .. prave naopak cela D1 aj D2 by sa mala v BA spoplatnit ..

Možno by sa hlavne Mierová - Senecká a Prístavný most čiastočne odľahčili od vnútromestskej dopravy.. Ale na druhej strane ak by z nejakého dôvodu nastal kolaps napr. na Patrónke, malo by sa v takomto prípade umožniť prejazd príslušným úsekom diaľničného prieťahu aj bez diaľničnej nálepky. Pokojne by na podanie takejto informácie mohlo slúžiť elektronické premenlivé značenie na obchvate

milos, ee, ziadne vynimky. vo W tiez su sem tam kolapsy a nikto nejako neriesi docasnu zmenu aby sa slo po A23 .. tie tahy su aj tak vytazene .. to ze zapadna cast BA po postaveni sitiny je zatial po dopravnej stranke dost v pohode, neznamena, ze treba vynimky …

proste na kazdej plnoprofilovej dialnici dialnicna znamka

Neviem, či sme sa pochopili - myslel som to len v čase neprejazdnosti napr. Patrónky, myslím úplného kolapsu, ak by nastal, a len do sprejazdnenia križovatky.

pochopili sme sa spravne,neboj :wink: je to krute, ale pokial by tam nepadol meteorit, tak by to bolo lepsie nechat spoplatnene. seriozne. ale opakujem, je to moj nazor :wink: a nehovorim, ze ani najlepsi :slight_smile:

Ideš v smere od PKO na Patrónku a ďalej napr. do Lamača, auto používaš len v meste a na takých trasách, že diaľničný prieťah nevyužívaš, takže diaľničnú nálepku nemáš (v BA nejde o ojedinelý prípad). Pred odbočkou do Slávičieho údolia v Mlynskej doline zistíš, že na Patrónke sa niečo stalo a kolóny siahajú takmer až po križovatku v Mlynskej doline. Zároveň je tu aj posledná možnosť vjazdu na diaľnicu a obídenia Patrónky. Myslím, že rozumnejšia voľba je vojsť na diaľnicu než (možno) hodiny zostať trčať v kolóne pred Patrónkou. Dokonca by to v takom prípade mali odkláňat samotní policajti na diaľnicu - nálepka-nenálepka :wink:

To s tým premenlivým značením na obchvate beriem späť, lebo načo by informovali vodičov, ktorí by už išli po spoplatnenom obchvate s platnou nálepkou..

Nemyslim si, ze by spoplatnenie toho useku nejako zasadne ovplyvnilo dopravne toky. Som presvedceny o tom, ze drviva vacsina vodicov znamku ma. Ucinok by to malo az po zavedeni elektronickeho myta. A mozno by to malo aj taky ucinok, ze by sa kamiony zacali trepat cez centrum.